5 arsyet që ju duhet t’i jepni stafit të kompanisë suaj Qasje Virtuale në Rrjetin Virtual

Menaxhimi i një biznesi të bazuar në internet nuk është vetëm çështje e sigurimit që shitjet tuaja po shkojnë të forta, por është gjithashtu një çështje e sigurimit të klientëve tuaj qetësinë e mendjes për të bërë biznes me ju. Me sulmet gjithnjë e më shumë në internet duke u drejtuar drejt bizneseve të bazuara në internet vitet e fundit, të cilat rezultuan në rrjedhjen e llojeve të ndryshme të informacionit të rëndësishëm dhe privat jo vetëm të biznesit, por edhe të klientëve, po bëhet më e domosdoshme që ju të mbroni biznesin tuaj në internet me mbrojtjen më të mirë në internet që mund të gjeni. Rrjeti virtual virtual është një mjet sigurie që duhet të instalohet në serverat e biznesit tuaj pasi mbron të gjithë rrjetin tuaj nga lloje të ndryshme të sulmeve në internet.


Për më tepër, ju duhet t’i jepni stafit të kompanisë tuaj qasjen e sigurt të rrjetit virtual për të siguruar që ata mund të punojnë në sistemin tuaj online me mbrojtjen e duhur të sigurisë. Ende është mjaft e rrallë që bizneset t’u japin punonjësve të tyre qasje të sigurt në rrjetin virtual. Shumë pronarë të afarizmave mendojnë se nuk është e nevojshme, por duke marrë parasysh kërcënimet e mundshme me të cilat mund të hasni në çdo kohë, në fakt është shumë e nevojshme që ju t’i siguroni punonjësve tuaj qasje kaq të sigurt në rrjet. Këtu janë 5 arsyet që ju duhet t’i jepni stafit të kompanisë tuaj qasje të sigurt në rrjetin virtual:

1. Ata mund të punojnë nga kudo ku privatisht dhe sigurt

Duke u dhënë atyre mundësinë e përdorimit të rrjetit tuaj virtual privat, stafi juaj mund të punojë lehtësisht nga kudo, pa u shqetësuar për sigurinë e lidhjes. Pavarësisht nëse ata vendosin të punojnë nga një dyqan kafeje, një bibliotekë ose në shtëpi, mund të siguroheni që ata përdorin vetëm lidhjen private kur kryejnë veprimtarinë e tyre të biznesit. Meqenëse bizneset në internet nuk kërkojnë me të vërtetë praninë e secilit punonjës në çdo kohë, ju mund t’i kërkoni punonjësve tuaj t’ju dërgojnë disa skedarë të rëndësishëm, dhe ata mund t’i dërgojnë tek ju pa rrezikun e rrjedhjes së skedarëve. Më e mira nga të gjitha, nëse rrjeti juaj është plotësisht privat dhe mund të arrihet vetëm përmes lidhjes VPN, stafi juaj gjithmonë mund të punojë në mënyrë private dhe të sigurt pavarësisht se ku janë.

2. Komunikimet e tyre të biznesit gjithmonë do të kodohen

Nëse kërkon që secili personel i kompanisë të përdorë lidhjen VPN për të komunikuar brenda rrjetit të biznesit, atëherë lehtë mund të rrisni sigurinë dhe privatësinë e sistemit tuaj. Nëse ata po dërgojnë dhe marrin email mes anëtarëve të stafit, ose nëse ata po komunikojnë me klientët e tyre përmes një protokolli VoIP, mund të siguroheni që vetëm njerëzit e autorizuar në biznesin tuaj mund të kenë qasje në të dhënat e komunikimit. Shtë e rëndësishme të kriptoni çdo komunikim biznesi që keni sepse çdo palë e tretë e paskrupull mund të përgjojë komunikime të tilla nëse jeni të pakujdesshëm për sigurinë e biznesit.

3. Ata nuk kanë nevojë të merren me kufizimet e qeverisë jashtë vendit

Për shembull, nëse caktoni disa nga anëtarët e stafit tuaj të shkojnë në një vend tjetër dhe të kryejnë biznesin tuaj atje, do të ishte e vështirë për ta të bëjnë biznes si zakonisht nëse qeveria e këtij vendi ka ligje të ndryshme të kufizimit të internetit. Kur stafi juaj po shkon jashtë vendit, sigurohuni që t’u jepni atyre mundësinë e lidhjes VPN për biznesin tuaj, në mënyrë që ata të mund ta kryejnë gjithmonë biznesin e tyre normalisht, pa pasur nevojë të merren me ndonjë ligje të kufizimit të qeverisë. Gjithashtu siguron që qeveria e këtij vendi nuk mund të spiunojë aktivitetin e biznesit tuaj.

4. Të gjitha transferimet e të dhënave në lidhje me biznesin mbrohen në mënyrë të sigurt

Pavarësisht nëse po transferoni të dhënat e klientit midis serverëve në kompaninë tuaj, ose ruani skedarë të ndryshëm të rëndësishëm në lidhje me biznesin tuaj në ruajtjen e cloud të palëve të treta, mund të siguroni që ajo të mbrohet gjithmonë. Transferimet e të dhënave në lidhje me biznesin duhet të mbrohen gjithnjë sepse hakerat zakonisht duan të dinë dobësinë e sistemit tuaj në mënyrë që ata të mund të mbajnë të dhënat tuaja të rëndësishme dhe private të biznesit. Me VPN gjithmonë aktive, dhe me stafin e kërkuar për të hyrë në rrjetin tuaj vetëm përmes VPN, ai mund të rrisë ndjeshëm sigurinë e të gjitha të dhënave tuaja lidhur me biznesin.

5. Hakerët nuk mund të synojnë personelin individual që të futen në sistemin tuaj

Kur hakerat zbulojnë se ata nuk mund të depërtojnë lehtësisht në sistemin tuaj për të vjedhur të dhënat e rëndësishme, ata duhet të gjejnë një mënyrë tjetër për të hyrë në sistemin tuaj. Një nga mënyrat më të preferuara është të synoni anëtarët individualë të stafit dhe të shihni nëse ata kanë një protokoll të dobët sigurie për t’u lidhur me rrjetin e biznesit. Nëse ata mund të lidhen me sistemin pa qenë të lidhur me rrjetin e biznesit të koduar, atëherë hakerat mund të depërtojnë lehtësisht në sistemin tuaj të biznesit duke përdorur aksesin e siguruar nga anëtarët e stafit. Kjo është arsyeja pse ju duhet t’i jepni secilit staf të kompanisë një qasje të sigurt të rrjetit për të siguruar që nuk ka zbrazësi që hakerat mund të përdorin për të hyrë në sistemin tuaj.

Këto janë 5 arsyet që ju duhet t’i jepni stafit të kompanisë tuaj qasje të sigurt në rrjetin virtual. Shtë e rëndësishme për ju të mbroni të gjithë rrjetin e biznesit me shërbimin premium VPN për biznes, sepse nëse nuk e bëni këtë, hakerët mund të gjejnë lehtësisht disa dobësi në sistemin tuaj dhe ta sulmojnë atë nga atje. Për të mbrojtur të gjitha të dhënat tuaja të rëndësishme të biznesit, si dhe për të mbrojtur të dhënat private të klientit tuaj, kjo është procedura që duhet të ndiqni për të siguruar që çdo pikë hyrje në rrjetin ose serverin tuaj të biznesit është e mbrojtur fuqishëm me një sistem të fuqishëm kriptimi.