5 arsyet pse një llogari e disponueshme me email mund të mbrojë privatësinë tuaj në internet

Shumica e njerëzve mund të mos jenë të njohur me gjërat që quhen llogari e disponueshme e-mail. Sidoqoftë, ky lloj i llogarisë së postës elektronike ekziston, dhe mund të sigurojë mënyrë më të mirë private nëse e dini se si ta përdorni. Në krahasim me llogarinë e rregullt të postës elektronike, llogaria e postës elektronike të disponueshme është lloji i adresës së postës elektronike që mund të përdoret vetëm një herë, dhe mund ta hidhni pas përdorimit. Pra, është lloj adresa e përkohshme e emailit që mund të përdorni nëse doni të dërgoni ndonjë mesazh privat tek njerëzit e tjerë pa pasur nevojë të ekspozoni informacionin tuaj personal.


Në veprimtarinë tuaj në internet, do të ketë shumë raste kur nga ju kërkohet të jepni informacionin tuaj të postës elektronike një palë të tretë për qëllime të ndryshme. Mund të jetë me qëllim të shkarkimit të një programi, abonimi në një gazetë, bërjes së një bisede me një të huaj, blerje dhe shitje, etj. Në raste të tilla, nuk do të keni nevojë të heqni adresën tuaj të postës elektronike, veçanërisht nëse duhet të komunikoni vetëm me një palë të tretë një herë. Një adresë emaili e disponueshme është më e përshtatshme në situata të tilla. Për më tepër, ka arsye të vlefshme pse duhet të filloni të përdorni këtë lloj llogarie email nëse kujdeseni shumë për privatësinë tuaj në internet. Këtu janë 5 arsyet pse një llogari e disponueshme me email mund të mbrojë privatësinë tuaj në internet:

1. Mbroni informacionin tuaj të identitetit online

Para së gjithash, kur përdorni një llogari të disponueshme me email, mund ta fshehni lehtë dhe me lehtësi identitetin tuaj në internet. Nëse nuk doni që njerëzit e tjerë të dinë për ju, mund të përdorni këtë lloj llogarie sepse mund të mbroni identitetin tuaj dhe ta bëni bisedën tuaj private. Kjo është e dobishme veçanërisht nëse keni të bëni me kompani që kërkojnë adresën tuaj të emailit për qëllime të marketingut. Në këtë rast, ju mund të përdorni adresën e disponueshme dhe të shmangni çdo mesazh marketingu që mund të dërgohen në adresën tuaj më vonë. Shtë gjithashtu e dobishme kur përdorni këtë adresë për të komunikuar me të huajt në internet.

2. Shmangni trajtimin me mesazhe spam

Mesazhet e spamit mund të jenë zhgënjyese për t’u marrë me këtë sepse këto mesazhe vazhdojnë të plotësojnë kutinë tuaj të lidhjeve të hedhura dhe shpesh të rrezikshme. Për të shmangur marrjen e mesazheve spam, duhet të ndaloni të ndani adresën tuaj të emailit parësor me palë të treta, veçanërisht me ato që nuk i dini mirë. Nëse me lehtësi i jepni mesazhet tuaja palëve të treta, veçanërisht për njerëzit ose kompanitë që nuk i dini, këto palë të treta mund të shesin adresën tuaj palëve të treta, në mënyrë që ata të mund t’ju përfshijnë në listën e tyre të spamit. Me një adresë të disponueshme, është e mundur të shmangni mesazhet spam krejt.

3. Nuk e logon adresën tuaj IP

Pothuajse të gjithë ofruesit e llogarive të disponueshme të postës elektronike ju lejojnë të ruani mesazhe të përkohshme pa hyrë në adresën tuaj IP. Mos harroni se adresa juaj IP përmban informacione shumë të ndjeshme në lidhje me vendndodhjen tuaj dhe pajisjen tuaj. Nëse dikush e njoftoni adresën tuaj IP, ju po jepni informacionin tuaj personal falas për ta. Me llogarinë e disponueshme, e cila nuk e regjistron adresën tuaj IP, nuk do të duhet të shqetësoheni për askënd që e di adresën tuaj IP në internet. Shtë gjithashtu më mirë nëse përdorni këtë lloj llogari të përkohshme me VPN aktive për ta bërë atë edhe më private për ju.

4. Të gjitha mesazhet fshihen pas një periudhe të caktuar

Qëllimi i kutisë së disponueshme është të bëjë të mundur që ju ta përdorni atë në një kornizë kohore të caktuar para se ta hidhni. Të gjitha mesazhet që vijnë në llogarinë tuaj të përkohshme do të fshihen brenda një periudhe të caktuar, zakonisht në një javë. Kjo është arsyeja pse quhet një llogari e përkohshme me email. Në këtë mënyrë, nuk do të duhet të shqetësoheni për ndonjë palë të tretë që përpiqet të skanojë kutinë e postës suaj për mesazhet ose bisedat që keni bërë në të kaluarën. Isshtë krijuar që të përdoret për komunikimin tuaj privat.

5. Parandaloni Websitedo uebfaqe nga Shitja e Informacionit tuaj Personal

Në ditët e sotme, ka shumë faqe në internet që po përpiqen të marrin më shumë para nga klientët ose vizitorët e tyre duke shitur informacionin e tyre personal. Do të thotë që çdo informacion që ju ofroni për faqe të tilla të tilla do të përdoret si një mall për ato faqe interneti për të fituar më shumë para. Kur ju u jepni atyre adresën tuaj të emailit fillestar së bashku me informacionin tuaj personal, dhe uebfaqja vendos të shesë informacionin e adresës tuaj të emailit palëve të treta, do të jetë e pafavorshme për ju. Duke përdorur një llogari të disponueshme, kjo shkelje e mundshme e intimitetit mund të parandalohet para se të ndodhë.

Këto janë arsyet pse një llogari e disponueshme me email mund të mbrojë privatësinë tuaj në internet. Mbrojtja e intimitetit tuaj online mund të bëhet në mënyra të ndryshme. Metoda e parë e rekomanduar është duke përdorur një rrjet virtual privat. Metoda e dytë e rekomanduar është të filloni të përdorni këtë lloj llogarie të përkohshme me email për t’i mbajtur komunikimet tuaja private private dhe të sigurta.