5 arsyet pse DuckDuckGo është Motori më i mirë i Kërkimit që do të përdoret në vitin 2018

Në epokën ku Google dominon pothuajse gjithçka në jetën dixhitale të gjithsecilit, është normale që njerëzit të ndiejnë nevojën e pijeve freskuese. Jo sepse Google është i mërzitshëm, por për shkak të të gjitha kompanive të teknologjisë që mbledhin të dhëna nga përdoruesit, Google është ndoshta ai që mbledh më shumë të dhëna. Kështu, mund të dijë gjithçka për ju më mirë sesa të dini gjithçka për veten tuaj.


Google filloi si një platformë e motorit të kërkimit dhe kur njerëzit përdorin këtë platformë, gjithçka regjistrohet në serverët e Google. Do të thotë që të gjitha të dhënat tuaja të kërkimit, si dhe të gjitha produktet që përdorni me logon e Google në të, gjithçka regjistrohet nën emrin ose llogarinë tuaj. Kjo mund të jetë një mënyrë e mirë për të bërë gjithçka të lehtë dhe praktike për përdoruesit. Sidoqoftë, nuk është një mënyrë e mirë për të mbajtur privatësinë tuaj të sigurt dhe të sigurt. Kjo është arsyeja pse DuckDuckGo mund të jetë motori më i mirë i kërkimit për t’u përdorur në vitin 2018. Këtu janë 5 arsyet pse DuckDuckGo është motori më i mirë i kërkimit për t’u përdorur në vitin 2018:

1. Isshtë plotësisht private për t’u përdorur

Një nga arsyet që DuckDuckGo është një alternativë e mirë e Google është për shkak të angazhimit të tij për privatësinë e përdoruesit. Ky është motori i kërkimit që është krijuar si një zgjidhje për përdoruesit që mendojnë se Google ka infiltruar intimitetin e tyre në internet në një mënyrë të madhe. Kështu, kjo alternative e motorit të kërkimit i ofron publikut mënyrën e kërkimit dhe eksplorimit të internetit pa u gjurmuar.

Ndërsa Google gjurmon gjithçka që ju bëni në platformën e tyre të motorit të kërkimit, DuckDuckGo nuk gjurmon asgjë. Completelyshtë plotësisht privat, dhe është plotësisht i sigurt dhe i sigurt për t’u përdorur.

2. Nuk i logon të dhënat tuaja fare

Përveç motorit të kërkimit, Google ofron shumë produkte dixhitale të lidhura që përdoruesit mund t’i përdorin falas me vetëm një llogari. Ai gjithashtu zotëron sistemin operativ Android, i cili është OS i lëvizshëm që fuqizon shumicën e telefonave inteligjentë sot.

Lajmi i keq është se kjo kompani gjurmon gjithçka që ju bëni me produktet e tyre, dhe rregullisht regjistron të dhënat tuaja. Ajo mbledh të dhëna masive nga përdoruesit dhe i përdor ato kryesisht për të drejtuar biznesin e saj reklamues. Me DuckDuckGo, është e kundërta. Ky motor kërkimi alternativ nuk i logon fare të dhënat tuaja.

3. Ju jeni në kontroll të plotë të të dhënave tuaja

DuckDuckGo u siguron përdoruesve mundësinë për të kontrolluar plotësisht të dhënat e tyre. Do të thotë që nuk ka asnjë shqetësim për të dhënat tuaja që vidhen nga kjo platformë e motorit të kërkimit, sepse ju e dini saktësisht se çfarë të dhëna janë mbledhur, dhe ju mund të kontrolloni se si po grumbullohen të dhënat.

Kompania që qëndron pas këtij motori alternative të kërkimit u jep përdoruesve kontrollin e plotë të të dhënave të tyre. Në fakt, meqenëse nuk mbledh të dhëna personale nga përdoruesit, nuk është nevoja të shqetësoheni për rregullimet e intimitetit të kësaj platforme, sepse nuk ka asnjë për të shkulur. Ju thjesht përdorni platformën e motorit të kërkimit në mënyrë anonime, pa u shqetësuar se po ndiqeni nga “vëllezërit e mëdhenj”.

4. Nuk i shet të dhënat tuaja palëve të treta

Një nga arsyet pse DuckDuckGo nuk mbledh asnjë lloj të dhëne nga përdoruesit është sepse nuk ka ndonjë platformë reklamimi për të fituar para. Në rastin e Google, ata mbledhin të dhënat e përdoruesit sepse duan të personalizojnë reklama për përdoruesit e tyre dhe kompania po u ofron të dhëna të tilla reklamuesve të tyre.

DuckDuckGo nuk e bën këtë, do të thotë që të dhënat tuaja janë gjithmonë të sigurta me këtë platformë alternative të motorit të kërkimit. Të dhënat tuaja nuk do të shiten për asnjë palë të tretë, dhe ato nuk shfaqin as ndonjë reklamë të personalizuar për përdoruesit.

5. Nuk tregon ndonjë reklamë të personalizuar

Kjo platformë e motorit të kërkimit është akoma duke fituar para përmes reklamave dhe të ardhurave nga bashkëpunëtorët, por pa i gjurmuar dhe regjistruar të dhënat e çdo përdoruesi. Kështu që, nëse kërkoni një produkt të caktuar përmes DuckDuckGo, kompania mund të fitojë para nga të ardhurat e filialit, por nuk ka nevojë të ju gjurmojë në mënyrë që të bëni atë.

Për dallim nga Google që është duke u përpjekur të shfaq reklama të personalizuara dhe rekomandime për secilin përdorues, DuckDuckGo thjesht fiton para nga reklamimi ndryshe. Motori i kërkimit alternative thjesht përdor trafikun që vjen nga përdoruesit dhe i drejton ata te reklamuesit e duhur pa pasur nevojë të dijë për identitetin dhe preferencat e secilit përdorues.