5 Arsyet për të zgjedhur një VPN Premium me tipar bllokues anti VPN

Siç mund ta dini tashmë, ka disa vende në botë që kanë ndaluar përdorimin e VPN, që do të thotë se nëse jetoni në njërën prej atyre vendeve, nuk mund të përdorni asnjë softuer VPN atje. Kjo për shkak të kufizimeve që zbatohen nga qeveria e atyre vendeve, të cilat shpesh kërkojnë që përdoruesit t’i përmbahen plotësisht ligjeve të tyre të internetit. Këto qeveri duan të kontrollojnë sjelljen e qytetarëve të tyre në internet, në mënyrë që ata të mund të vizitojnë vetëm faqet e internetit të miratuara nga qeveria. Sigurisht, për shumë përdorues, kjo është një shkelje e të drejtave të tyre themelore të intimitetit dhe sigurisë.


Përveç ligjeve të tyre për ndalimin e përdorimit të rrjetit virtual virtual, qeveria e atyre vendeve po monitoron veprimtarinë e qytetarëve të tyre në internet. Me teknologjinë e Inspektimit Deep Packet, qeveria do të dijë se çfarë po bëjnë qytetarët e tyre kur ata përdorin lidhjen e tyre në internet. Por, për fat të mirë, disa ofrues të VPN fillojnë të ofrojnë veçorinë e bllokimit të anti VPN në shërbimin e tyre. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme për ju që të zgjidhni një VPN premium me veçorinë bllokuese anti VPN, veçanërisht nëse planifikoni të vizitoni njërën nga ato vendet në të ardhmen e afërt. Këtu janë 5 arsye për të zgjedhur një VPN premium me veçorinë e bllokimit të anti VPN:

1. Ende mund të përdorni programin VPN edhe pse është i ndaluar në vend

Një nga avantazhet e përdorimit të shërbimit VPN me veçorinë e bllokimit anti VPN është se nuk është e nevojshme të shqetësoheni për t’u lidhur me internetin brenda vendit që ka ndaluar përdorimin e VPN. Shumë shërbime të tjera të rrjetit privat virtual mund të ndalohen në këtë vend. Por, nëse përdorni shërbimin VPN me veçori bllokuese anti VPN, qeveria nuk mund të bllokojë përdorimin e softuerit të lidhjes private. Në fakt, qeveria nuk do ta dijë se ju jeni duke përdorur lidhjen private kur lidheni me internet. Pra, kur përdorni këtë ofrues të veçantë të rrjetit privat virtual, prapë mund të përdorni programin edhe nëse ai është bllokuar zyrtarisht nga qeveria.

2. Ju jeni duke fshehur trafikun tuaj të VPN nga qeveria

Rrjeti virtual virtual që përdor funksionin e bllokimit të anti VPN është në të vërtetë duke përdorur trafikun privat të heshtur, i cili nuk është i zbulueshëm nga qeveria. Zakonisht, qeveria do të përdor sistemin e Deep Packet Inspection për të monitoruar trafikun tuaj të internetit, dhe nëse jeni duke përdorur rrjetin privat për t’u lidhur në internet, sistemi DPI është në gjendje ta zbulojë atë. Pasi të zbulohet, ky sistem automatikisht refuzon lidhjen tuaj, dhe kështu, nuk mund të hyni në asnjë faqe në internet me rrjetin tuaj privat. Por, nëse VPN juaj ka karakteristikë për të parandaluar këtë bllokim, ju mund të fshehni trafikun tuaj të internetit, dhe sistemi DPI nuk mund të zbulojë rrjetin tuaj privat, dhe kështu, ju do të keni mundësi të përdorni çdo uebfaqe normalisht.

3. Mban sigurinë e lidhjes tuaj private

Ekzistojnë vetëm disa ofrues të shërbimeve VPN që kanë zhvilluar teknologjinë për të fshehur trafikun e tyre privat nën sistemin e Inspektimit të Paketave Deep. Dhe për të ekzekutuar këtë teknologji, ka shumë procese që duhet të bëhen. Për fat të mirë për përdoruesit, këto procese nuk ndikojnë në sigurinë e lidhjes tuaj të rrjetit privat. Me fjalë të tjera, ndërsa ju mund të shijoni lirinë e internetit edhe në vendin më kufizues, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për sigurinë dhe privatësinë tuaj në internet. Të dhënat tuaja janë të koduara dhe qeveria nuk mund të monitorojë atë që po bëni në internet.

4. Mund të Anashkaloni Procedurën e Rrëzimit të ISP-së

Qeveria zakonisht do të punojë me ISP për të dekurajuar njerëzit që të hyjnë në internet duke përdorur lidhjen VPN. Një nga mënyrat është të kryeni procedurën e rrëzimit, e cila është në thelb të ngadalësoni lidhjen tuaj të internetit. Kur lidheni me internetin duke përdorur rrjetin privat, ISP mund të përcaktojë nëse po lidheni duke përdorur lidhje të rregullt ose lidhje private. Pasi të zbulojë se jeni duke u lidhur me një lidhje private, ISP automatikisht do të ngadalësojë shpejtësinë e lidhjes tuaj, në mënyrë që të konsideroni përdorimin e lidhjes së rregullt të internetit në vend. Nëse e vini VPN me veçorinë e bllokimit anti VPN, kjo lloj procedurë e hedhjes ISP nuk mund të zbatohet në lidhjen tuaj, pasi ISP-ja juaj nuk mund të zbulojë llojin e lidhjes që përdorni, dhe kështu, duke ju dhënë të njëjtën shpejtësi të internetit si lidhja e rregullt.

5. Ju jeni i lirë nga monitorimi i qeverisë ndërsa përdorni këtë shërbim

Meqenëse qeveria e këtyre vendeve dëshiron të monitorojë plotësisht qytetarët e tyre kur janë në internet, në mënyrë që ata t’i kontrollojnë ata, është e nevojshme që ata të bllokojnë përdorimin e lidhjeve të rrjetit privat, në mënyrë që qytetarët e tyre të mund të vazhdojnë të përdorin lidhjen e tyre të rregullt në internet. Ajo që është e mirë kur zgjidhni rrjetin privat që ofron një veçori bllokuese kundër VPN është që ju do të jeni në gjendje të çliroheni nga monitorimi i qeverisë, pasi lidhja juaj private është absolutisht e heshtur dhe e pazbuluar nga qeveria, edhe pse ato po ndalojnë lidhjet virtuale të rrjetit.

Këto janë 5 arsyet për të zgjedhur një VPN premium me veçori bllokuese të anti VPN. Me këtë lloj shërbimi virtual të rrjetit privat, nuk është e nevojshme të shqetësoheni për të eksploruar lirshëm internetin brenda vendeve që ndalojnë përdorimin e softuerit VPN. Kështu që, zgjedhni furnizuesin e shërbimit tuaj me mençuri.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map