5 Arsyet e Sigurisë Pse Duhet të Bëni Banking Online me Lidhje VPN

Një përqindje e madhe e njerëzve përdorin një lidhje VPN për hir të argëtimit, të tilla si për të zhbllokuar faqet e internetit që ata zakonisht nuk mund të qasen duke përdorur lidhje të rregullt, ose duke shikuar disa filma ose video të huaj që nuk janë në dispozicion në vendet e tyre. Sidoqoftë, ka shumë më tepër për VPN sesa kaq. Ky rrjet i lidhjeve private u krijua fillimisht për të siguruar sigurinë, sigurinë dhe privatësinë e përdoruesit kur shfletojnë në internet. Shtë mjeti i krijuar fillimisht për të mundësuar lirinë e internetit për të gjithë, ndërsa mbetet i sigurt dhe i mbrojtur gjatë gjithë jetës së tyre dixhitale.


Sidoqoftë, gjithnjë e më shumë përdorues kanë kuptuar rëndësinë e VPN edhe në transaksionet e tyre në internet, siç janë bankingu online dhe blerjet. Nëse aktualisht përdorni VPN vetëm për të hyrë në përmbajtje të palëve të treta, për të transmetuar filma ose për të dëgjuar muzikë, duhet të merrni parasysh përdorimin e VPN edhe për aktivitetin tuaj bankar në internet. Këtu janë 5 arsye sigurie pse duhet të bëni bankar në internet me lidhje VPN:

1. Mbroni informacionin tuaj bankar kudo ku shkoni

Përdorimi i një lidhje VPN për bankar në internet është pak më ndryshe nga përdorimi i VPN vetëm për transmetimin e videove ose aktivitetit tjetër të shfletimit të dritës. Kur bëni aktivitet bankar në internet me VPN, do të jeni në gjendje të siguroni të gjitha aspektet e veprimtarisë suaj bankare, përfshirë mbrojtjen e informacionit tuaj të ndjeshëm bankar kudo që shkoni. Ju mund të përdorni çdo lidhje WiFi për të kontrolluar llogarinë tuaj bankare ose për të bërë disa transaksione bankare në internet pa u shqetësuar për ndonjë kërcënim të mundshëm. Pavarësisht nëse jeni në një hotel, kafene, aeroport apo ndonjë vend tjetër, thjesht duhet të lidheni me VPN tuaj përpara se të filloni aktivitetin tuaj bankar në internet.

2. Parandaloni Hakerët që të përpiqen të vjedhin të dhënat tuaja bankare

Duhet të jeni të vetëdijshëm se hakerat po përgjojnë kudo që ekziston një potencial i shkeljes së të dhënave për të cilat mund të punojnë. Kjo është arsyeja pse nuk është e pazakontë nëse gjeni disa hakerë të gatshëm për të vjedhur të dhënat e përdoruesit në pikat e hyrjes pa tel, pasi është më lehtë për ta të shkelin lidhjen dhe të spiunojnë aktivitetin e internetit të përdoruesit atje. Ndërsa bëni bankare në internet në vende publike, ki kujdes që do të ketë njerëz të këqij që përpiqen të spiunojnë trafikun tuaj të internetit dhe të vjedhin të dhënat tuaja bankare. Me një VPN, kjo mund të parandalohet, pasi hakerat nuk mund të lexojnë trafikun tuaj të koduar, dhe kështu, ata nuk mund të vjedhin ndonjë nga të dhënat tuaja të rëndësishme bankare.

3. sshtë një shtesë e mirë e sigurisë për procesin e vërtetimit me dy faktorë

Për të rritur sigurinë e veprimtarisë suaj bankare në internet, rekomandohet fuqimisht që të aktivizoni procesin e vërtetimit me dy faktorë në llogarinë tuaj bankare. Ndërsa mund t’ju kërkojë të bëni një proces shtesë të vërtetimit sa herë që hyni në llogarinë tuaj bankare, është e nevojshme për sigurinë e të dhënave tuaja bankare. VPN, në këtë mënyrë, do të veprojë si një siguri shtesë për procesin tuaj të vërtetimit me dy faktorë, gjë që do ta bëjë edhe më të vështirë për njerëzit e paskrupull të monitorojnë bankingun tuaj në internet, dhe kështu, ju mund të kryeni çdo transaksion në internet në një mënyrë plotësisht të sigurt.

4. Siguroni fjalëkalimet tuaja bankare

Mënyra se si hakerat hakojnë shumë llogari të mediave sociale është zakonisht duke vjedhur emra përdoruesish dhe fjalëkalime, të cilat ata mund të bëjnë në mënyra të ndryshme. Me lidhje të pambrojtur, është edhe më e lehtë për hakerat të vjedhin fjalëkalimin tuaj, pasi ata thjesht mund të shkelin lidhjen tuaj dhe të instalojnë një logger ose spyware tjetër në pajisjen tuaj për të monitoruar atë që shkruani. Sidoqoftë, me një VPN të sigurt, nuk do t’u jepni hakerave mundësinë për të vjedhur fjalëkalimet tuaja bankare, ose ndonjë fjalëkalim tjetër që keni në llogaritë tuaja online. Një VPN mund të shifrojë trafikun tuaj, dhe hakerat nuk mund të hyjnë në këtë kriptim dhe të monitorojnë atë që po bëni. Si rezultat, fjalëkalimet tuaja bankare janë gjithmonë të sigurta.

5. Mbani private veprimtarinë tuaj bankare

Ju nuk doni që dikush ta njohë zakonin tuaj të bankingut në internet dhe nuk dëshironi që dikush të dijë për historinë tuaj të transaksioneve dhe informacione të tjera të ndjeshme. Sidoqoftë, nëse nuk jeni të kujdesshëm, njerëzit e paskrupull mund të kenë mundësinë të monitorojnë zakonin tuaj bankar dhe madje të shikoni historinë tuaj të transaksioneve nëse përdorni rrjetin publik për veprimtarinë tuaj bankare. Kjo është arsyeja pse VPN bëhet shumë e rëndësishme, pasi gjithmonë mund ta mbajë aktivitetin tuaj bankar privat për ju. Edhe me një rrjet publik, një VPN mund të punojë në mbulimin e gjurmëve tuaj në internet, në mënyrë që ata njerëz të paskrupull të mos dinë as se çfarë jeni duke bërë online, e lëre më të monitoruar aktivitetin tuaj bankar.

Këto janë 5 arsyet e sigurisë pse duhet të bëni bankar në internet me lidhje VPN. Jini të vetëdijshëm që ndërsa VPN ju ndihmon të mbani të sigurt veprimtarinë tuaj të bankingut në internet, sigurohuni që përdorni vetëm një shërbim me reputacion VPN për bankingun tuaj online. Kjo për shkak se përdorimi i një VPN falas nuk do t’ju ndihmojë të siguroni aktivitetin tuaj bankar, por përkundrazi ato do ta bëjnë lidhjen tuaj edhe më të rrezikuar. Ju duhet të përdorni vetëm një lidhje VPN me reputacion nga një kompani me reputacion që është e dedikuar për mbajtjen e të dhënave të përdoruesve të tyre të sigurt dhe privat në internet.