Vinkkejä tiedostojen tallentamiseen verkossa turvallisesti ja yksityisesti

Online-tallennuspalvelut, kuten Dropbox ja Google Drive, ovat yhä suosittuja, koska ihmiset haluavat pääsyn tiedostoihinsa kaikista laitteistaan ​​ilman vaivaa siirtää niitä manuaalisesti. Joten kun käytät online-tallennuspalvelua, voit synkronoida tallennetut tiedostot helposti kaikkiin laitteisiisi automaattisesti. Haluatko käyttää näitä tiedostoja työpöydälläsi tai mobiililaitteilla, sinun on käytettävä niitä vain verkossa. Toinen etu on, kun työskentelet asiakirjojen kanssa. Tallentamalla tiedostojasi verkossa voit muokata ja käsitellä dokumentteja millä tahansa laitteellasi.


Se ei lopu tähän. Vaikka et tuo laitteita mukanasi, voit silti käyttää online-tallennustilaan tallentamiasi tiedostoja mistä tahansa Internet-yhteydellä varustetusta laitteesta missä päin maailmaa tahansa. Se on online-tiedostojen tallennuspalvelun käytön mukavuus. Tiedostojen online-tallentaminen voi kuitenkin altistaa niitä hakkeroinnin ja varastuksen vaaralle. Joten sinun on estettävä kaikenlainen uhka pääsyä online-tiedostoihisi. Tässä on joitain vinkkejä tiedostojen tallentamiseen verkossa turvallisesti ja yksityisesti:

1. Asenna VPN kaikkiin synkronoituihin laitteisiin

Miksi sinun pitäisi asentaa VPN kaikille synkronoiduille laitteille? Tämä johtuu siitä, että se suojaa kaikkia tiedonsiirtoja paikallisten laitteidesi ja online-tallennustilan välillä. Suojaamalla verkkoasi yksityisellä yhteydellä, et ole huolissasi siitä, että jotkut kolmannet osapuolet yrittävät kaapata tiedonsiirron ja varastaa joitain yksityisiä tietojasi matkalla.

Pitämällä kaikki laitteet yksityisessä yhteydessä, tiedonsiirto on vapaa kaikista hakkereista tai häikäilemättömistä kolmansista osapuolista, jotka yrittävät seurata ja varastaa tietojasi. Se on turvamekanismi kaikille verkon siirtoille.

2. Älä käytä tiedostojasi salaamattomilta laitteilta

Jos muutos, jota et ole ottanut mukanasi, haluat käyttää tiedostoja muualta, kuten Internet-kahvilasta tai muista julkisista paikoista, varmista, että laite on myös salattu. Jos Internet-kahvila tai kirjasto kieltää uusien ohjelmistojen asentamisen, voit käyttää online-välityspalvelinasivustoa tiedostojesi käyttämiseen verkon kautta. Voit myös asentaa VPN-laajennuksen käyttämääsi selaimeen.

Älä unohda käyttää yksityistä tilaa selaimessasi varmistaaksesi, että raidasi katetaan, kun joku muu käyttää samaa konetta kuin sinä. Älä myöskään unohda kirjautua ulos kaikista tileistäsi, kun olet tehnyt ne.

3. Käytä kaksifaktorista todennusjärjestelmää pääsyä online-tallennustilaan

Jos haluat pitää kaikki tiedostosi turvallisina online-tallennustilassa, käytä salasanaa, joka on niin monimutkainen, että se on erittäin vaikea murtata raa’alla voimalla. Käytä numeroita, isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, symboleja ja kaikkia yhdistelmiä, jotta salasanasi on vahva ja vaikea murtaa.

Tallenna se salasananhallintaohjelmalla, jos et muista sitä. Muista myös aktivoida kaksifaktorinen todennusjärjestelmä varmistaaksesi, että pääsy online-tallennustilaan on täysin turvallinen. Tällä tavalla sinun on vahvistettava jokainen online-tallennustilaan kirjautumisyritys toisella laitteella tai tilillä, joka sinulla on.

4. Käytä vain erittäin hyvämaineisia online-tallennuspalveluita

Markkinoilla on saatavana monia online-tallennuspalveluita, ja ne tarjoavat erilaisia ​​etuja houkutella käyttäjiään. Voit tietysti valita haluamasi, mutta muista valita erittäin hyvämaineinen ja laajalti tunnettu verkkotallennustila.

Esimerkiksi Dropbox, Google Drive tai Microsoft OneDrive saattaa olla parempi ratkaisu online-tallennustarpeisiisi kuin mikään muu palveluntarjoaja, jota tuskin tiedät tai jolla ei ole tunnettua mainetta markkinoilla. Tämä johtuu siitä, että hyvämaineiset online-tallennuspalvelut kiinnittävät enemmän huomiota tietoturvaan ja yksityisyyteen, ja pitävät tiedostoja turvallisemmin ja turvallisempina.

5. Päivitä säilytyssuunnitelmasi paremman turvallisuuden takaamiseksi

Koska on olemassa monia online-tallennuspalveluita, jotka tarjoavat palveluitaan ilmaiseksi tietyin rajoituksin, sinun on aina hyvä käyttää heidän palveluidensa ilmaista versiota. Harkitse kuitenkin etuja, kun päivität heidän premium-suunnitelmiinsa, mikä voi antaa sinulle paremman turvallisuuden ja yksityisyyden. Palkkiojärjestelmässä on myös enemmän ominaisuuksia käytettäväksi ilmaiseen pakettiin verrattuna.

Nämä ovat joitain vinkkejä tiedostojen säilyttämiseen turvallisesti ja yksityisesti. Pidä tiedostosi koko ajan yksityisinä ja varmista, että kaikki tiedonsiirrot suoritetaan salatulla verkolla. Tällä tavalla voit pitää tiedostojasi turvassa koko ajan.