Syyt, miksi vain PPTP-protokollaa sisältävät VPN-palvelut eivät ole turvallisia

Kestävän VPN-palvelun luominen vaatii suuria investointeja VPN-yritykseltä. Siksi he veloittavat kohtuullisen kuukausi- tai vuosimaksun käyttämästäsi palvelusta. Ne tarjoavat myös erilaisia ​​lisäominaisuuksia lisämaksusta, mikä antaa sinulle paremman suojan online-toiminnassa. On kuitenkin halpoja tai ilmaisia ​​VPN-palveluita, jotka eivät halua käyttää liian paljon rahaa rakentaakseen kestävän yksityisen verkkopalvelun käyttäjilleen. He käyttävät vain hyvin perussuojausprotokollaa, joka heidän mielestään on riittävän hyvä keskimääräisille käyttäjille.


Kyllä, tämä on yleinen käytäntö varjoisille VPN-palveluntarjoajille, jotka tarjoavat palveluitaan ilmaiseksi tai vain halvalla. Heidän tavoitteenaan on vain houkutella enemmän ja enemmän käyttäjiä, jotta he voivat ansaita rahaa käyttäjilleen kolmansien osapuolien mainoksilla ja muilla tarjouksilla. Suojausprotokollassa he käyttävät yksinkertaista PPTP-protokollaa, joka ei tarjoa käyttäjilleen tarpeeksi turvallisuutta ja yksityisyyttä. Tämän tyyppisiä VPN-palveluita tulisi välttää. Tässä ovat syyt, miksi vain PPTP-protokollaa sisältävät VPN-palvelut eivät ole turvallisia:

1. Se on vanhentunut tietoturvaprotokolla

PPTP-protokollaa on käytetty Windows 95 -kaudesta lähtien, eikä tietoturvaprotokollaa ole päivitetty niin usein kuin nykyään kehittyneempiä suojausprotokollia, joissa on vahva salaus. Siksi halvat tai ilmaiset VPN-palvelut voivat käyttää tätä PPTP-protokollaa helposti, koska tämän protokollan käytöstä ei aiheudu todellisia kustannuksia. Tämä vanhentunut tietoturvaprotokolla tekee siitä käyttäjille erittäin vaarallisen. Miksi? Tämä johtuu siitä, että kun luotat yksinomaan tähän tietoturvaprotokollaan, on olemassa vaara, että tietosi voivat vuotaa, koska niitä ei ole täysin suojattu.

2. Turvallisempia vaihtoehtoja on

Esimerkiksi on olemassa OpenVPN-protokolla, turvallisempi vaihtoehto PPTP: lle, joka on avoimen lähdekoodin ja jota päivitetään aina. Eräät muut edistyneemmät protokollat ​​käyttävät 256-bittistä salausmenetelmää, joka varmistaa, että verkkoyhteytesi on suojattu koko ajan. Vain hyvät ja luotetut VPN-palveluntarjoajat käyttävät näitä turvallisempia vaihtoehtoja yksityiseen verkkoonsa, koska nämä protokollat ​​sopivat paremmin käyttäjän yksityisyyden ja tietoturvan suojaamiseen. Ei ole mitään syytä jatkaa PPTP: n käyttöä, jos voit ottaa yhteyttä turvallisempiin vaihtoehtoihin.

3. PPTP: n tiedetään olevan erittäin haavoittuvainen haitallisille hyökkäyksille

PPTP-protokolloissa on löydetty liian monia tietoturva-aukkoja, joista yleensä tulee heikkoja lähtökohtia useille haitallisille hyökkäyksille. Jopa aloittelija-hakkeri on erittäin helppoa yrittää hakkeroida PPTP-protokollaa ja häiritä tämän protokollan tiedonsiirtoa. Joten sinun on oltava erityisen varovainen, kun käytät tätä suojausprotokollaa yksityisessä yhteydessä. Lyhyesti sanottuna, jos käytät vain PPTP: tä, et oikeastaan ​​käytä yksityistä yhteyttä, koska voit helposti altistaa tiedonsiirron useille haitallisille hyökkäyksille..

4. PPTP-hakkeroita on saatavana paljon

Kuka tahansa voi selata verkossa jonkin aikaa ja löytää paljon PPTP-hakkerointiohjelmistoja, joita voi ladata. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa, vaikka henkilö ei ymmärrä hakkeroinnista, voi asentaa PPTP-hakkerointiohjelmiston ja hakkeroida käytettävissä olevan PPTP-yhteyden. Seurauksena on, että he voivat helposti siepata tiedonsiirron tämän protokollan sisällä ja paljastaa siten tätä protokollaa käyttävien käyttäjien tärkeät tiedot. Ajattele, kun käytät tätä protokollaa yksityiseen toimintaan, kuten verkkopankkiin ja ostoksiin. Kun laitat luottokorttitietojasi useisiin verkkokauppoihin, ihmiset voivat helposti hakkeroida nämä tiedot, jos käytät tätä heikkoa PPTP-protokollaa.

5. Paljon hakkereita kohdistamaan PPTP-protokollia

Viimeiseksi on niin paljon hakkereita, jotka kohdistavat PPTP-protokollia, koska heidän on erittäin helppo rikkoa tämän protokollan tietoturva ja saada tärkeät tiedot käyttäjiltä. Lisäksi, koska edelleen on melko paljon ihmisiä, jotka käyttävät tätä protokollaa, lähinnä ilmaisten tai halpojen VPN-palveluiden kautta, on edelleen paljon potentiaalisia uhreja, joille nämä hakkerit voivat työskennellä. Näille hakkereille turvallisemman ja edistyneemmän suojausprotokollan hakkerointi on erittäin vaikeata, ja se vaatii siihen paljon aikaa, vaivaa ja taitoa. Siksi he mieluummin hakkeroivat joitain PPTP-protokollia kuin viettävät rajoittamattoman ajan yrittää hakkeroida turvallisempaa protokollaa.

Näistä syistä VPN-palvelut, joissa on vain PPTP-protokolla, eivät ole turvallisia. Jos välität todella yksityisyydestäsi, sinun on nähtävä VPN-palveluntarjoajasi käyttämät suojausprotokollat ​​ja varmistettava, että he käyttävät edistyneitä suojausprotokollia. Jos he käyttävät vain PPTP-protokollaa, muista vaihtaa toiseen VPN-palveluntarjoajaan oman yksityisyytesi ja tietoturvasi vuoksi verkossa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map