OpenVPN: n ja niiden käytön eri tapojen ymmärtäminen

VPN-palvelut käyttävät monia salausprotokollia varmistaakseen, että ne voivat suojata käyttäjiään online-toiminnan aikana. Kun selaat Internetiä, käymäsi verkkosivustot voivat tallentaa tai seurata IP-osoitteitasi, ja näin toimiessaan he tietävät mistä olet kotoisin. Tämä pätee myös muihin kolmansiin osapuoliin. Sillä hetkellä, kun vahingolliset kolmannet osapuolet seuraavat todellista henkilöllisyyttäsi, se voi olla vaarallinen online-tietoturvallesi. Siksi VPN-palveluiden on käytettävä salausprotokollia, koska yksi niiden toiminnoista on helpottaa yksityistä verkkoa käyttäjien tietojen suojaamisessa..


Yksi käytettävissä olevista salausprotokollisista on nimeltään OpenVPN. OpenVPN on avoimen lähdekoodin VPN-protokolla, joka tarjoaa suuremman suojauksen kuin tavalliset ja vanhentuneet protokollat, kuten PPTP ja L2TP. OpenVPN-protokolla tarjoaa käyttäjilleen 256-bittisen suojauksen, mikä on vahvin salausjärjestelmä nykyään. OpenVPN on myös joustava, koska sitä voidaan käyttää monissa alustoissa ja laitteissa. Tässä on joitain tärkeitä tietoja, jotka voivat parantaa ymmärrystäsi OpenVPN: stä ja erilaisista tavoista käyttää niitä:

1. OpenVPN on avoimen lähdekoodin ja erittäin muokattavissa

Sana “Open” OpenVPN: ssä tarkoittaa avointa lähdekoodia, mikä tarkoittaa, että tämän VPN-protokollatekniikan lähtekoodilla on vapaasti kaikkien saatavana katsella ja muokata. Tämän protokollan avoimen lähdekoodin luonteen vuoksi se tarkoittaa, että käyttäjät voivat helposti katsoa koodia ja muokata sitä tarvittaessa. Monille VPN-palveluille heillä on muokattu OpenVPN-versio, joka tarjoaa käyttäjiensä omaisuuden suojauksen. Tämän ominaisuuden avulla kuka tahansa voi muokata ja mukauttaa tätä protokollaa tarpeidensa mukaan.

2. Tätä protokollaa voidaan käyttää erilaisissa alustoissa

Toisin kuin muut nykyään saatavilla olevat yksityiset yhteysprotokollat, kuten PPTP ja L2TP, joita usein käytetään ilmaisissa VPN-palveluissa, OpenVPN on protokolla, joka on toistaiseksi parhaiten yhteensopiva eri alustojen kanssa. Muut protokollat ​​voivat olla yhteensopivia vain tiettyjen alustojen kanssa, ja lisäksi ne voivat tarjota vähemmän ominaisuuksia kuin OpenVPN. Salausprotokollana OpenVPN on kuitenkin erittäin joustava ja sitä voidaan käyttää erilaisissa alustoissa ja laitteissa.

3. Se tukee TCP- ja UDP-tiedonsiirtoa

Mitä hyötyä VPN-protokollasta on, jos sen suorituskyky on hidas? Suurin ongelma valittaessa käytettävää salausprotokollaa on se, kuinka nopeasti protokolla pystyy käsittelemään tiedonsiirtoa. Jos protokolla on erittäin turvallinen, mutta sen tiedonsiirto on hidasta, sellainen protokolla ei todellakaan ole hyvä käyttää. Onneksi OpenVPN: n kohdalla ei ole niin. OpenVPN tukee TCP: tä ja UDP: tä tiedonsiirtoon, mikä tarkoittaa, että se pystyy käsittelemään tiedonsiirtoa todella nopeasti tarpeistasi riippuen. TCP-siirtoa voidaan käyttää, kun vierailet säännöllisillä verkkosivustoilla, kun taas toisaalta UDP-siirtoa voidaan käyttää verkkopeleissä ja videon suoratoistossa nopeuttaaksesi tiedonsiirtoa..

4. Sitä voidaan käyttää DPI-rajoitusten ohittamiseen

Niissä maissa, joissa VPN: ää valvotaan tarkkaan, ne käyttävät DPI-järjestelmää, joka tarkoittaa syvää pakettivalvontaa. Järjestelmä on suunniteltu havaitsemaan yksityiset yhteydet ja seuraamaan Internetin käyttäjiä heidän harjoittaessaan verkkotoimintaa. Tämä DPI-tekniikka tekee mahdottomaksi useimpien VPN-palveluiden käytön Kiinassa. OpenVPN-tekniikka tarjoaa käyttäjille kuitenkin mahdollisuuden ohittaa DPI-rajoitukset, jolloin hallituksen on mahdotonta havaita yksityistä yhteyttä. Tämän vuoksi joitain erittäin hyvämaineisia VPN-palveluita voidaan edelleen käyttää Kiinassa, koska ne tarjoavat muokatun OpenVPN-protokollan, joka voi ohittaa kaikki kyseisen maan DPI-rajoitukset..

5. Se on turvallisempi ja vakaampi kuin muut protokollat

OpenVPN on avoimen lähdekoodin luonteen vuoksi päivitetty ja päivitetty säännöllisesti uusimmilla turvaominaisuuksilla, joita tarvitaan nykyisessä teknologiaympäristössä. Siksi OpenVPN on yksi turvallisimmista ja vakaimmista yksityisen yhteyden protokollista, joka on tänään saatavana. Kun käytät tätä protokollaa, on taattu, että yksityinen yhteys on täysin tuntematon ja erittäin vaikea hakkeroida. Se käyttää vahvaa 256-bittistä salausjärjestelmää, joka estää tämän haittaohjelman rikkomisen vahingollisilta kolmansilta osapuolilta..

Nämä ovat asioita, jotka antavat sinulle ymmärrystä OpenVPN: stä ja sen käytöstä. Kun valitset yksityisen verkkoyhteyden, on parempi, että valitset palvelun, jossa OpenVPN-yhteyskäytäntö on käytössä, jotta voit varmistaa, että saat parhaan mahdollisen suojauksen ja suorituskyvyn verkkotoiminnallesi.