Mitä sinun on tehtävä, kun verkkoyhteys vaarantuu

Verkkoyhteyden käyttäminen on vähän hankala. Jos et välitä omasta Internet-tietoturvastasi, et ehkä tiedä milloin muut ihmiset yrittävät murtautua verkkoosi ja varastaa tietosi. Silti Internet, sellaisena kuin tiedämme sen tänään, on erittäin tärkeä jokaiselle. Joten jokaiselle on yhä tärkeämpää olla ainakin tietoinen omasta verkkoturvallisuudestaan, jotta he voivat suojata tietojaan ja verkkoviestintäänsä kunnolla. Tosiasia on, että monet ihmiset kokevat joka päivä erilaisia ​​Internet-hyökkäyksiä haitallisilta kolmansilta osapuolilta, jotka haluavat varastaa tärkeitä tietojaan. Tämä on asia, josta sinun, Internetin käyttäjänä, on oltava tietoinen.


Nämä haitalliset ihmiset yleensä työskentelevät siten, että he vaarantavat verkkoyhteytesi ja häiritsevät Internet-viestintääsi. Lisäksi he kaappaavat selaimesi ja yrittävät varastaa tärkeät salasanasi, jotta he pääsevät siihen. Jos sinulla on jokin näistä keskeytyksistä, sinun on toteutettava tarvittavat toimenpiteet sen korjaamiseksi. Seuraavat asiat, jotka sinun täytyy tehdä, kun verkkoyhteytesi vaarantuu:

1. Irrota verkko välittömästi

Sillä hetkellä, kun havaitset outoa käyttäytymistä verkkoyhteydessäsi, kuten kaistanleveyden lisääntyminen, korkea verkon aktiivisuus lepotilassa, outoja sovelluksia, jotka vaativat jatkuvaa tiedonsiirtoa, ja niin edelleen, sinun on katkaista verkko välittömästi. Tämä on ensimmäinen asia, joka sinun täytyy tehdä. Nämä haitalliset ihmiset eivät voi tehdä mitään, jos et ole yhteydessä Internetiin. Tämän jälkeen sinun on tutkittava ongelmat tarkistamalla tehtävähallinnassa, onko järjestelmässäsi käynnissä joitain laillisia päivityksiä vai onko tuntemattomia sovelluksia, jotka vaativat lisätietoja yhteydestäsi. Kun löydät nämä tuntemattomat sovellukset, lopeta niiden käsittely heti ja poista ohjelmisto laitteestasi.

2. Muuta reitittimen asetuksia ja salasanoja

Siirry reitittimen asetuksiin ja muuta asetukset ja salasanat heti. Jos sinulla on joitain laitteita, jotka on kytketty reitittimeen samanaikaisesti, varmista, että tunnistat kaikki laitteet. Hakkerit voivat yrittää käyttää reititinyhteyttäsi verkkoviestinnän häiritsemiseen, joten sinun on tarkistettava, onko reitittimeen yhteydessä tuntemattomia laitteita. Jos löydät ne, poista ne heti verkosta. Vaihda reitittimen salasana turvallisempaan salasanaan käyttämällä isoja kirjaimia, pieniä kirjaimia, numeroita ja merkkejä.

3. Kokeile yhdistää uudelleen ja katso jos ongelmat jatkuvat

Nyt kun olet päässyt eroon perusongelmista, jotka voivat aiheuttaa verkkoyhteyskatkoksia, voit kytkeä laitteen turvallisesti verkkoon. Tarkkaile laitetta muutaman minuutin ja katso, jatkavatko ongelmat. Jos sama ohjelmisto alkaa käyttää tietoyhteyttäsi uudelleen ilman suostumustasi, vaikka olet poistanut sen, on suuri mahdollisuus, että järjestelmäsi on saanut tartunnan. Haittaohjelmien poistaminen järjestelmästä on erittäin vaikeaa, kun se on saanut tartunnan. Jos virustentorjuntaohjelmasi ei edes tunnista haittaohjelmia, se tarkoittaa, että sinun on asennettava järjestelmällesi parempi suojaus.

4. Asenna hyvä palomuuri- ja VPN-ohjelmisto

Kokeile asentaa järjestelmään hyvä palomuuriohjelmisto suojataksesi järjestelmääsi hakkereiden etäältä tekemistä online-hyökkäyksistä. Kun se on asennettu, ohjelmisto suorittaa skannauksen ja tarkistaa, onko järjestelmään tunkeutunut tuntemattomia uhkia. Jos näin on, ohjelmisto puhdistaa haittaohjelmat ja pitää järjestelmän turvassa. Seuraavaksi sinun tulee asentaa VPN-ohjelmisto salaamaan kaiken Internet-liikenteen. Tämän tarkoituksena on tarjota järjestelmällesi lisäsuoja ja varmistaa, että kaikki tiedonsiirrot ovat salattuja. Joten vaikka nämä haitalliset ohjelmat siirtävät tärkeitä tietojasi ulkopuolisille palvelimille, hakkerit eivät voi avata tietoja, koska ne ovat salattuja.

5. Skannaa järjestelmäsi perusteellisesti virustorjuntaohjelmalla

Viimeiseksi, voit käyttää hyvää virustorjuntaohjelmaa skannataksesi järjestelmän perusteellisesti. Tämä on vain siinä tapauksessa, että olet asentanut joitain viruksia järjestelmään tietämättäsi siitä. Viruksia voi tulla monista paikoista, kuten käyteiltäsi verkkosivustoilta, vastaanotetuista tiedostoista, asennetusta ohjelmistosta ja niin edelleen. Virustentorjuntaohjelma auttaa määrittämään järjestelmään asennetut uhat ja poistamaan tai karanteenimaan uhat. Se suosittelee myös toimia, jotka sinun tulee tehdä uhkien poistamiseksi järjestelmästä.

Nämä ovat asioita, jotka sinun on tehtävä, kun verkkoyhteytesi vaarantuu. Älä ota tätä turvallisuusongelmaa kevyesti. Älä ota tätä asiaa kevyesti, vaikka joku yrittäisi hakkeroida WiFi-salasanasi saadaksesi ilmaisen Internet-kaistanleveyden. Järjestelmäsi saattaa olla vaarassa, ja sinun on suoritettava tarvittavat toimenpiteet varmistaaksesi, että uhat ovat poistuneet ikuisesti.