Miksi sinun ei pitäisi käyttää ilmaista VPN-puhelinta mobiililaitteillesi

Useimmat ilmaiset mobiili-VPN-sovellukset ovat vaarallisia, vaikka miljoonat käyttäjät arvostavat niitä korkealla tasolla. Miksi? Tämä johtuu siitä, että viimeaikaisen Yhdysvaltain tietoturvatutkimuksen mukaan Play Kaupassa saatavilla olevista ilmaisista VPN-sovelluksista 40% on upotettu haittaohjelmiin. Erilaisilla viruksentorjuntaohjelmilla testattuina näissä ilmaisissa VPN-sovelluksissa altistuvat sovellusten sisällä piilotetut haittaohjelmat, samalla kun huijataan käyttäjiä ajattelemaan, että he selaavat Internetiä yksityisesti.


Huolehtiminen mobiiliturvallisuudesta

Monet mobiilikäyttäjät eivät ole halukkaita maksamaan sovelluksista, jotka he voivat ladata Play Kaupasta. Se on sama, kun he yrittävät löytää VPN-palvelun mobiililaitteilleen. He yrittävät löytää ilmaisia ​​VPN-palveluita, joita he voivat käyttää, jotta he voivat vapauttaa online-rajoitukset mobiililaitteissaan ilmaiseksi. Valitettavasti monilla näistä ilmaisista mobiili-VPN-palveluista on piilotettu esityslista, eikä niitä ole vain autettu suojaamaan käyttäjiensä Internet-toimintaa.

Monia tapauksia vilpillisestä toiminnasta on löydetty sen jälkeen, kun käyttäjät päättivät käyttää ilmaisia ​​mobiili VPN-palveluita aloittaen tietojen varastamisesta, roskapostien lähettämisestä, satunnaisten mainosten näyttämisestä ja luvattomista kirjautumisyrityksistä. Tässä on syitä, miksi sinun ei pitäisi käyttää ilmaista VPN: ää mobiililaitteillesi:

1. Kun se on ilmainen, olet tuote

Virtuaalisten yksityisten verkkojen maailmassa ei ole mitään oikein ilmaista. Muista, että yrityksen on maksettava jatkuvaa maksua yksityisten palvelimiensa ylläpidosta, eikä heidän ole mitään syytä tarjota palvelua täysin ilmaiseksi, ellei ole suurta saalista. Suuri saalis täällä tarkoittaa yleensä ilmaisten käyttäjien kääntämistä yrityksen tuotteeksi palvelun kaupallistamiseksi. Se tarkoittaa todella sitä, että VPN-yritys käyttää käyttäjän tietoja ja myy niitä kolmannelle osapuolelle, ja usein heidän myymänsä tiedot ovat käyttäjien arkaluontoisia tietoja.

2. Sen avulla kolmannet osapuolet voivat seurata Internet-toimintaa

Ilmaisten VPN-palveluntarjoajien, etenkin mobiililaitteissa, on tiedetty upottavan piilotetut seurantatiedot sovelluksiinsa. Tämän tosiasian ovat vahvistaneet monet turvallisuustutkijat. Se tarkoittaa, että ilmainen VPN mobiililaitteissa ei ole paras tapa pysyä nimettömänä verkossa. Olet tosiasiassa, että annat selaustietosi ja Internet-toimintasi kolmannelle osapuolelle, joka käyttää tällaisia ​​tietoja pommittamaan sinua mainonnalla, kaappaamaan selaimesi, lähettämään haittaohjelmia laitteellesi ja muihin häikäilemättömiin toimintoihin..

3. Se on upotettu haittaohjelmiin

Tietoturvatutkimus on tehty yli 250 ilmaisen VPN-sovelluksen analysoimiseksi Androidilla, ja tulokset olivat hämmästyttäviä. Yli 40 prosentilla ilmaisista VPN-sovelluksista on todella haittaohjelmia piilotettu sovelluksiinsa, jotka ovat valmiita hyökkäämään käyttäjiä vastaan, kun he käyttävät sovelluksia. Osa haittaohjelmista käytetään kaistanleveyden varastamiseen, kun taas toisia haetaan arkaluontoisten tietojen, kuten luottokorttitietojesi, varastamiseen. Koska suurin osa verkkopankkitoiminnoista tapahtuu mobiililaitteiden kautta, sinun pitäisi olla tietoinen tästä tosiasiasta.

4. Se ei toimi ollenkaan

Vaikka 40 prosentilla ilmaisista VPN-sovelluksista on haittaohjelmia upotettu sovelluksen lähdekoodiin, toinen iso osa mobiililaitteille saatavissa olevista ilmaisista VPN-sovelluksista on yksinkertaisesti vääriä sovelluksia. He eivät todellakaan tee mitään. Ne näyttävät vain sovelluksen käyttöliittymän, joka muistuttaa legitiimiä VPN-sovelluksia. Kun napautat muodostaaksesi yhteyden VPN-palvelimiin, se näyttää graafisen käyttöliittymän aivan kuten muutkin sovellukset, mutta mitä todella tapahtuu, se ei tee mitään. Se on huijata miljoonia ihmisiä lataamaan se, jotta he voivat näyttää mainoksia sovelluksissaan ja ansaita rahaa mainosta.

5. Se on hidas, jos asiakaspalvelua ei ole

Tietysti on olemassa hyvin pieni osa ilmaisista VPN-sovelluksista, jotka todella tarjoavat sinulle suojauksen ja suojan selaustoiminnallesi. He ansaitsevat rahaa sovelluksissaan näytettävistä mainoksista, mutta heillä ei ole upotettua haittaohjelmia tai haittaohjelmia käyttäjilleen. Voit todella käyttää näitä sovelluksia turvallisesti mobiililaitteillasi, mutta siellä on yksi iso saalis. Palvelimet ovat tuskallisen hitaita, eikä sovelluksille ole tarjolla asiakaspalvelua. Syy siihen, miksi VPN-yhteys on niin hidas, on se, että he jakavat yhteyden useiden ihmisten kanssa samanaikaisesti, eikä siinä voi tehdä mitään..

Nämä ovat syyt siihen, miksi sinun ei pitäisi käyttää ilmaista VPN: ää mobiililaitteillesi. Jos haluat huolehtia mobiiliturvallisuudesta, on parempi, että käytät aitoa VPN-yhteyttä, joka tarjoaa yksityisyyttä ja suojausta työpöydälläsi sekä mobiililaitteillesi. Nämä ilmaiset mobiili VPN-sovellukset eivät ole ollenkaan riskin arvoisia.