Miksi Internet-suodatus ei ole tarpeellinen ja miksi sinun pitäisi aloittaa verkkosivustojen lukituksen poistaminen nyt

Keskustelu internetin suodattamisesta hallituksen virkamiesten kesken kasvaa päivä päivältä. Monet ihmiset haluavat rajoittaa Internetin käyttäjiä nauttimaan verkosta vapaasti. He haluavat estää ja sensuroida paljon verkkosivustoja ja veloittaa enemmän pääsystä joihinkin verkkosivustoihin. Internet-suodatus on kaikkialla ympärillämme, ja maailman hallituksilla on oma versio tai verkkosääntöjen säännöt. Tavallaan tällaisten suodatussääntöjen avulla jokainen hallitus haluaa hallita käyttäjiään verkkotoiminnassa.


Vaikka Internet-suodatus ei ole sataprosenttisesti huono käyttäjille, koska se antaa heille paljon etuja, se ei välttämättä ole välttämätöntä. Jos et pääse tiettyihin verkkosivustoihin, koska ne ovat estäneet hallituksen tai Internet-palveluntarjoajan, sinun on aika muuttaa se nyt. VPN: n tai virtuaalisen yksityisen verkon kanssa verkkosuodatuksella ei ole mitään merkitystä. Voit nauttia Internetistä vapaasti ilman rajoituksia yksinkertaisesti aktivoimalla VPN-yhteytesi. Tässä ovat syyt, miksi Internet-suodatus on tarpeeton ja miksi sinun pitäisi aloittaa verkkosivustojen lukituksen poistaminen nyt:

1. Käyttäjillä on oikeus käyttää Internetiä avoimesti ja vapaasti

Kyllä, itse asiassa sinulla on avoimen ja ilmaisen internetin oikeudet. Rajoittamalla Internetiä jonkinlaisilla rajoilla, nämä, jotka tekevät nämä rajoitukset, itse asiassa menettävät oikeutesi Internetin käyttäjinä. Esimerkiksi Kiinassa on jotain nimeltä Kiinan suuri palomuuri, joka on pohjimmiltaan tapa, jolla Kiinan hallitus sanoo kansalaisilleen, että heillä ei ole pääsyä Internetiin suuren palomuurin ulkopuolella, mikä tarkoittaa, että he voivat käyttää vain verkkosivustoja jotka hallitus on hyväksynyt. Toisella puolella säännöt ovat olemassa maan turvallisuuden säilyttämiseksi, mutta toisella puolella se toimii vankilana, joka ei salli kansalaisten tutkia vapaasti verkkomaailmaa. Tämä on esimerkki tapauksista, joissa käyttäjien online-tietosuoja- ja tietoturvaoikeudet vaarantuvat.

2. Se kohtelee Internetin käyttäjiä kuten pieniä lapsia

Kun tarkastelet sensuroitujen tai estettyjen verkkosivustojen luetteloa, suurin osa niistä koostuu verkkosivustoista, jotka eivät ole alaikäisten käyttäjille sopivia. Mutta koska suodatusjärjestelmä vaikuttaa koko maahan, se tarkoittaa, että suodattimen tekijät kohtelevat Internetin käyttäjiä kuin pieniä lapsia, joilla ei ole pääsyä tällaisiin “sopimattomiin” verkkosivustoihin. Olisi parempi, jos suodatusjärjestelmä vain estäisi verkkosivustoja, jotka voivat olla haitallisia käyttäjille, kuten tietojenkalastelu ja petolliset verkkosivustot. Mutta todellisuudessa hallitukset estävät verkkosivustot, joita ne katsovat olevan sopimatonta joidenkin käyttäjien vierailulle, mikä kohtelee tehokkaasti kaikkia Internetin käyttäjiä kuin pieniä lapsia.

3. Se kohtelee käyttäjiä kuin mahdollisia rikollisia tai ongelmantekijöitä

Monissa tapauksissa hallitukset ovat luomassa suodatusjärjestelmää suojelemaan maata mahdollisilta haitallisilta hyökkäyksiltä. Käyttäjiä estetään pääsemästä verkkosivustoille, jotka ovat hallituksen propagandan tai ideologian vastaisia. Heillä on logiikka, että jos käyttäjät pääsevät tällaisille verkkosivustoille, niistä saattaa tulla mahdollisesti vaarallisia hallitukselle. Entä tällaisten tietojen käyttäminen vain koulutuksen tai oppimisen vuoksi? Tämän logiikan mukaan Internet-suodatusjärjestelmä kohtelee keskivertokäyttäjiä mahdollisina rikollisina tai häiritsijöinä, mikä ei aina ole niin. Sen, mitä hallituksen pitäisi tehdä, on vahvistaa heidän verkkoturvallisuuttaan sen sijaan, että se estäisi joitain asiaankuulumattomia verkkosivustoja.

4. Ihmiset yrittävät joka tapauksessa kiertää suodatusjärjestelmän

Yksi syy siihen, miksi Internet-suodatus on eräänlainen tarpeeton ja hyödytön, on se, että käyttäjät yrittävät löytää tavan ohittaa tällainen suodatusjärjestelmä. Ihmiset ovat luonnollisesti uteliaita. Ihmiset haluavat tietää, miksi tiettyjä verkkosivustoja estetään ja miksi niitä pitäisi estää pääsemästä sellaisiin verkkosivustoihin. Esimerkiksi YouTube, maailman johtava suoratoistosivusto, on estetty joissakin maissa. Ihmiset haluavat luonnollisesti tietää, mistä tällä verkkosivustolla on kyse ja miksi he eivät pääse siihen, kun taas muiden maiden ihmiset voivat käyttää sitä. Siten he käyttävät VPN: ää kiertääkseen suodatusjärjestelmän ja vapautuakseen tällaisista Internet-rajoituksista.

5. Tärkeää on verkkoturvallisuutta ja yksityisyyttä koskeva koulutus

Sen sijaan, että mietitään, mitkä verkkosivustot, jotka on estettävä tai sensuroitava, hallitus saattaa olla parempi miettiä, kuinka valistaa joukkoja verkkoturvallisuudesta ja yksityisyydestä. Antakaa vanhemmille myös koulutus vanhempien valvonnan tärkeydestä digitaaliaikakaudella. Suodatusjärjestelmä ei tee paljon, jos ihmiset eivät tiedä kuinka pysyä turvassa ja yksityisesti verkossa. Koulutus on tärkeätä, koska se antaa kansalaisille tai Internetin käyttäjille tarvittavat tiedot pysyäkseen turvassa verkossa. Sen sijaan, että se olisi vainoharhainen Internetin vapauden seurauksena mahdollisesti ilmaantuvista vaarallisista käytöksistä, hallituksen olisi tuettava tällaista Internet-vapautta antamalla kansalaisille täydellinen koulutus pysyäkseen turvassa verkossa.

Nämä ovat syitä, miksi Internet-suodatus on tarpeeton ja miksi sinun pitäisi aloittaa verkkosivustojen lukituksen poistaminen nyt. Jos olet asunut omassa maassasi rajoittavan Internet-lain mukaan, voit vapautua näistä rajoituksista käyttämällä premium-VPN-palvelua. Se antaa sinulle online-vapautesi takaisin. Joten aloita verkkosivustojen lukituksen poistaminen jo tänään. Muista kuitenkin olla vastuullinen Internet-käyttäjä aina.