Kumpi on parempi – valitseminen sisäänrakennetun VPN: n ja omistetun VPN: n välillä

Kun kyse on virtuaalisesta yksityisestä verkottumisesta, käyttäjät voivat valita monia vaihtoehtoja. Siellä on ilmainen VPN, joka on laajalti saatavana sekä työpöydälle että mobiililaitteille. Siellä on sisäänrakennettu VPN, joka on usein sisäänrakennettu muiden ohjelmistojen tai laitteiden kanssa. Esimerkki sisäänrakennetusta VPN: stä on VPN, joka on saatavana selaimessa, tai se, joka on saatavana virustentorjuntaohjelmassa, tai se, joka on saatavana tietyssä laitteessa, kuten Samsung Galaxy S8. Toisin sanoen, kun saat ohjelmiston, olipa se sitten ilmainen ohjelmisto tai maksettu ohjelmisto, tai kun ostat laitteen, saat VPN: n maksamatta mitään ylimääräistä. Se on mukana kyseisessä ohjelmistossa tai laitteessa.


Toinen VPN-tyyppi on omistettu VPN, joka on ohjelmisto, joka on tarkoitettu yksinomaan virtuaalisen yksityisen yhteyden muodostamiseen. Tätä ohjelmistoa kutsutaan usein premium-VPN-palveluksi, koska sinun on maksettava tietty tilausmaksu kuukausittain tai vuosittain virtuaalisen verkkopalvelun käyttämiseksi. Joten mikä on parempi? Tässä on joitain tärkeitä asioita, jotka auttavat sinua valitsemaan sisäänrakennetun VPN: n ja omistetun VPN-palvelun välillä:

1. Ohjelmiston ostaminen vs. Tilausmaksun maksaminen

Sisäinen VPN-paketti on liitetty siihen liittyvään ohjelmistoon, kuten selaimeen tai virustorjuntaohjelmaan. Jotkut laitteet, kuten viimeisin Samsung Galaxy S8, saattavat sisältää sisäänrakennetun VPN-palvelun käyttäjän yksityisyyden suojan parantamiseksi. Kun olet ostanut ohjelmiston tai laitteen, sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä rahaa VPN: n käyttämiseen, joten yksityinen verkko tulee ilmaiseksi palveluna.

Omistettu VPN on itsenäinen VPN-palvelu, joka tarjoaa sinulle yksityisen verkkoyhteyden, joka sinun on maksettava kuukausittain tai vuosittain. Koska se on omistettu, huomaat, että tämä palvelu tarjoaa erilaisia ​​ominaisuuksia, joita enimmäkseen ei ole saatavana sisäänrakennetussa VPN-palvelussa.

2. Palvelun yksinoikeus

Sisäinen sisäänrakennettu yhteys on yksityisen verkkoyhteyden tyyppi, jota vain tietyn tuotteen käyttäjät voivat käyttää. Jos esimerkiksi ostat tietyn merkkisen virustentorjuntaohjelman, joka sisältää virtuaalisen verkkopalvelun, tämä palvelu on käytettävissä vain niille käyttäjille, joilla on ohjelmiston lisenssiavain. Ne, jotka eivät käytä ohjelmistoa, eivät yleensä voi käyttää VPN-palvelua.

Erillinen yksityinen yhteys on yksityinen yhteyspalvelu, jonka avulla kuka tahansa voi käyttää palvelua, kunhan hän maksaa liittymämaksun. Niiden ei tarvitse käyttää tiettyä paketoitua ohjelmistoa tai tiettyä laitetta. Vaikka jotkut omistetut palvelut saattavat tarjota mukana toimitetun laitteen, kuten reitittimen, se on täysin valinnainen.

3. Rajoitettu käyttö vs. Rajoittamaton käyttö

Pohjimmiltaan sisäänrakennetulla VPN-palvelulla on rajoitettu käyttö tietyin ehdoin, joita käyttäjien on noudatettava. Jos esimerkiksi ostat laitteen, jossa on sisäänrakennettu yksityinen verkko, saatat joutua käyttämään sitä vain kyseisen laitteen kanssa, etkä ehkä pysty jakamaan yksityistä yhteyttä muiden laitteiden kanssa. Se on sama, kun ostat ohjelmiston, jossa on sisäänrakennettu VPN. Yleensä yksityisyhteyttä saa käyttää vain tietyissä olosuhteissa, kuten esimerkiksi vain yhdellä laitteella kerrallaan.

Omistettu VPN-palvelu puolestaan ​​antaa sinun käyttää yksityistä yhteyttä haluamallasi tavalla. Voit asentaa ohjelmiston useille laitteille, jakaa yksityisen yhteyden muiden kanssa ja siirtää niin paljon tietoa kuin tarvitset.

4. Oletusominaisuudet vs. Lisäominaisuudet

Sisäinen sisäänrakennettu yhteys tarjoaa yleensä oletus- tai perusominaisuudet ilman ylimääräisiä ominaisuuksia, jotka parantavat käyttäjän yksityisyyttä. Sen avulla voit ohittaa kaikki Internet-rajoitukset, piilottaa IP-osoitteesi, selata nimettömästi ja suorittaa verkkopankin ja ostokset turvallisesti. Mutta sen lisäksi se ei yleensä tarjoa enää lisäominaisuuksia.

Omistettu yksityinen yhteys puolestaan ​​tarjoaa paljon edistyneitä ominaisuuksia, ja uusia ominaisuuksia lisätään säännöllisesti. Se voi esimerkiksi tarjota armeijan luokan salausjärjestelmän, VPN: n estävän järjestelmän, estää Internet-nopeuden kaasun, erittäin nopean suorituskyvyn ja niin edelleen. Lyhyesti sanottuna näitä edistyneitä ominaisuuksia ei yleensä ole saatavana sisäänrakennetussa VPN-palvelussa.

5. Pitkäaikainen saatavuus

Sisäänrakennetussa VPN: ssä palvelun saatavuus riippuu ohjelmistoyrityksestä tai mukana toimitetun tuotteen valmistajalta. Jos yritys ei enää päätä sisällyttää yksityistä verkkoratkaisua ohjelmistoonsa tai tuotteeseensa, se on ohi. Käyttäjät eivät voi enää käyttää yksityistä yhteyttä. Myös yksityinen yhteys on käytettävissä vain niin kauan kuin käyttäjät käyttävät kyseistä laitetta tai ohjelmistoa.

Omistetulla VPN: llä pitkäaikainen saatavuus on entistä varmempaa. Niin kauan kuin maksat liittymismaksun, voit käyttää palvelua määräämättömän ajan. Vaikka yksi VPN-yritys ei enää tarjoa yksityistä verkkoyhteyttä, valittavana on vielä satoja. Joten, näet sen todennäköisesti pitkällä aikavälillä.

Nämä ovat tärkeitä asioita, jotka auttavat sinua valitsemaan sisäänrakennetun VPN: n ja omistetun VPN-palvelun välillä. Kun tiedät näistä tärkeistä asioista, voit valita, mikä niistä on sinulle parempi. Yleensä sisäänrakennettua VPN-verkkoa tulee pitää vain ilmaisena palveluna, ja sinun on suositeltavaa käyttää omaa VPN-verkkoa pääasiallisena yksityisenäsi yhteytenä.