Kuinka varmuuskopioida tietosi turvallisesti käyttämällä suojattua VPN-yhteyttä

Tietojen varmuuskopiointi tulisi tehdä määräajoin, varsinkin jos paikallisilla tietokoneillasi on tärkeitä tietoja. On hyvä varmuuskopioida tietosi, koska sinulla on pääsy niihin milloin haluat, vaikka sinulla olisi ongelmia paikallisten tietokoneiden tai muiden laitteiden kanssa. Varmuuskopiointi pilveen tarkoittaa kuitenkin riskiä, ​​että vastuuttomat henkilöt, kuten hakkerit, pääsevät tietokonetta käyttämään tai rikkomaan niitä. Saatat olla huolissasi siitä, koska hakkerit voivat siepata tiedonsiirron varmuuskopion aikana ja kopioida tiedot omille palvelimilleen. On myös ongelmia ihmisten menettäessä arkaluontoisia tai yksityisiä tietoja pilvitallenteensa hakkeroinnin takia.


Siksi on erittäin tärkeätä pitää yhteys turvassa varmuuskopioinnin aikana, jotta kolmannet osapuolet eivät pääse käyttämään tietojasi. Tässä on joitain vinkkejä tietojen varmuuskopioimiseen turvallisella VPN-yhteydellä:

1. Varmista, että VPN on aina aktiivinen synkronoidessasi tietoja

Monet pilvitallennuspalvelut tarjoavat ohjelmiston tai sovelluksen, jonka voit asentaa laitteeseesi. Ohjelmiston tehtävänä on antaa sinun synkronoida tiedot pilvisäilöön aivan kuten paikallinen tallennustila. Joten sinun täytyy vain kopioida tiedot laitteesi pilvitallennuskansioon, ja ne ladataan automaattisesti pilvitallennustilaan. Lisäksi tämän kansion tiedot synkronoidaan automaattisesti pilvitallennuksen kanssa, joten siirrät tietoja laitteestasi jatkuvasti pilvivarastoon. Sinun on varmistettava, että VPN on aina aktiivinen, kun tämä synkronointi tapahtuu.

2. Käytä vain hyvämaineisia pilvitallennuspalveluiden tarjoajia

On monia pilvitallennuspalvelujen tarjoajia, joita voit löytää verkosta, kuten Dropbox, Google Drive, Microsoft One Drive ja niin edelleen. Suurin osa niistä tarjoaa ilmaisen pilvitallennustilan tietylle rajalle, tietyillä maksuilla ylimääräisestä tallennustilasta. Sinun on tehtävä valita hyvämaineinen pilvitallennuspalveluiden tarjoaja. Mitä vähemmän hyvämaineinen pilvitallennuspalvelujen tarjoaja on, sitä todennäköisemmin se hyökkää. Hyvällä ja hyvämaineisella pilvitallennusyrityksellä tiedonsiirto on aina turvallista, etenkin lisäämällä VPN-yhteys.

3. Kirjaudu sisään Cloud Storage -palveluntarjoajan verkkosivustoon käyttämällä vain VPN: tä

Jos haluat kirjautua pilvitallennustilillesi virallisen verkkosivuston kautta, sinun on varmistettava, että VPN-yhteytesi on aktiivinen tätä tehtäessä. Itse asiassa sinun pitäisi kirjautua vain tallennustilan tarjoajatiliisi VPN: n avulla varmistaaksesi, että tiedonsiirto on aina turvallista. Muista, että tallennat tärkeitä tietoja pilvitallenteeseesi, joten sinun on varmistettava, että käytät tietoja yksityisellä yhteydellä, jotta kukaan ei vakoittaisi Internet-liikennettäsi.

4. Käytä aina vahvaa salasanaa ja kaksivaiheista todennusta

Kun luot tiliä pilvipalveluntarjoajan kanssa, varmista, että luot kyseiselle tilille vahvan salasanan. Tämä johtuu siitä, että salasanasi on ainoa asia, jonka hakkeri tarvitsee murtautua tilillesi. Jos salasanasi ei ole vahva, taitava hakkeri voi selvittää salasanasi vain muutamassa minuutissa tai muutamassa tunnissa. Mutta jos salasanasi on vahva, hakkerit voivat selvittää salasanasi vuosia. Älä myöskään unohda asettaa tilillesi kaksivaiheista todennusta, jotta joudut todentamaan kirjautumistietosi aina, kun yrität käyttää tiliäsi. Tämä auttaa lisäämään tietoturvakerroksia tärkeisiin tietoihisi.

5. Ota VPN käyttöön kaikissa pilvivarastoon kytketyissä laitteissa

Viimeiseksi sinun on asennettava virtuaalinen yksityinen verkko-ohjelmisto tai sovellus kaikkiin laitteisiin, jotka on kytketty pilvivarastoon. Yksi pilvitallennuksen toiminnoista on antaa sinun synkronoida tietosi useiden laitteiden välillä. Joten, sinun on aina pidettävä tiedonsiirto turvallisena kaikissa laitteissa asentamalla VPN kaikkiin laitteisiisi. Tällä tavoin tiedot pysyvät yksityisinä ja suojattuina käyttämästäsi laitteesta riippumatta.

Nämä ovat vinkkejä tietojen varmuuskopioimiseen turvallisella VPN-yhteydellä. Mitä enemmän tietoja tallennat pilvitallennukseen, sitä tärkeämpää on salata tiedonsiirto VPN-yhteyden avulla. Tällä varmistetaan, että tietosi synkronoidaan laitteiden välillä turvallisesti ja yksityisesti, sekä välttämään hakkereita varastamasta tärkeitä tietojasi..