Kuinka siirtää tietosi turvallisesti ja yksityisesti laitteiden välillä

On monia menetelmiä, joita voit noudattaa siirtäessäsi tiedostoja laitteesta toiseen. Oletetaan, että voit siirtää ne peukalolla tai USB-tikulla tai käyttää microSD-korttia tietojen siirtämiseen mobiililaitteiden välillä. Toinen tapa on siirtää tiedosto Bluetoothin tai muiden langattomien välineiden kautta. Lisäksi on olemassa tapa siirtää tiedostoja Internetin kautta, esimerkiksi käyttämällä pilvivarastoa tai tiedostojen jakamispalveluita.


Jokaisella menetelmällä on omat edut ja haitat. Esimerkiksi siirtäessäsi tiedostoja Internetin kautta, olet vaarassa, että hakkerit ja muut häikäilemättömät ihmiset sieppaavat tiedonsiirtoprosessin. Seurauksena voi olla, että tiedostosi varastetaan, mikä voi olla suuri riski yksityisyydellesi. Joten kuinka voit olla varma, että voit siirtää tiedostoja laitteiden välillä turvallisella ja yksityisellä tavalla? Tässä on vinkkejä tietojen siirtämiseen turvallisesti ja yksityisesti laitteiden välillä:

1. Vastaanota tiedonsiirtoa vain luotettavista lähteistä

Kun kyse on tiedonsiirrosta laitteiden välillä, sinun on asetettava sääntö suora. Ensimmäinen sääntö ei ole tietojen vastaanottaminen lähteistä, joihin et luota. Tätä voidaan käyttää sekä tiedonsiirtoon fyysisillä välineillä, kuten USB-tikulla, että tiedonsiirtoon verkkoyhteyden kautta. Tämä johtuu siitä, että kun hyväksyt vapaasti tietoja mistä tahansa lähteestä selventämättä lähteesi turvallisuutta ja luotettavuutta, riskit laitteellesi mahdollisilla uhilla, kuten viruksilla, haittaohjelmilla, vakoiluohjelmilla ja muilla mahdollisilla uhilla.

2. Käytä avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmää tietojen siirtämiseen turvallisesti fyysisellä medialla

Kun siirrät tärkeätä ja arkaluonteista tietoa laitteesta toiseen, esimerkiksi käyttämällä USB-tikkua tai muuta fyysistä tietokonetta, avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän, kuten Linuxin, käyttäminen voi olla erittäin hyödyllinen minimoimaan haittaohjelmien siirron riski laitteellesi. Tämä johtuu siitä, että suurin osa viruksista ja haittaohjelmista ei voi toimia avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmässä, joten niitä ei voida suorittaa järjestelmässäsi. Nämä haitalliset tiedostot jäävät lepotilaan, ja voit poistaa ne helposti ennen siirtoprosessia.

3. Aktivoi VPN-yhteyssi, kun siirrät tietoja verkossa

Jos siirrät tietojasi verkkokanavien, kuten pilvitallennus- tai tiedostojenjakopalvelujen kautta, pidä yhteys suojattuna ja salatulla tavalla. Salaamalla yhteytesi VPN: n avulla pystyt pitämään tiedonsiirtoprosessin turvallisena ja yksityisenä. Myöskään hakkerit tai verkkohyökkääjät eivät pääse järjestelmään verkkoyhteyden kautta, ja heidän on mahdotonta katkaista siirtoprosessi..

4. Käytä luotettavia pilvitallennus- ja tiedostojen jakamispalveluita

Pilvitallennus- ja tiedostojen jakamispalveluita käytetään usein tiedostojen siirtämiseen laitteiden välillä, ellei fyysisesti ole mahdollista siirtää niitä suoraan. Koska nämä palvelut tallentavat suurimman osan tärkeistä tiedostoistasi, sinun tulee varmistaa, että käyttämäsi palvelut ovat luotettavia ja hyvämaineisia. Lisäksi suositellaan salattujen tai yksityisten pilvitallennus- ja tiedostojakopalvelujen valitsemista edistyneillä suojaus- ja yksityisyysominaisuuksilla, jotka usein edellyttävät kuukausittaisten tai vuosimaksujen maksamista, sen sijaan, että käytettäisiin ilmaista palvelua, joka tarjoaa vain perusturvaominaisuuksia.

5. Salaa tiedostot ennen niiden siirtämistä muihin laitteisiin

Salaamalla tiedostosi ennen lähettämistä muille laitteille parannat tiedostojesi turvallisuutta ja yksityisyyttä huomattavasti. Tiedostojen salaus tarkoittaa tiedostojen salasanan ja muun lukitusmenetelmän lisäämistä, jotta et voi avata sitä, ellet tiedä salasanaa tai sinulla on avainta tiedostojen lukituksen avaamiseen. On joitain hyviä tiedostojen salausohjelmistoja tai sovelluksia, joita voit käyttää tähän tarkoitukseen, kuten AxCrypt.

6. Sammuta langaton yhteys heti, kun siirto on valmis

Jos siirrät tietojasi Bluetooth-yhteyden tai paikallisen langattoman yhteyden kautta, muista avata tämä yhteys vain, kun suoritat tiedonsiirtoa. Älä pidä Bluetooth-yhteyttäsi auki pitkään. Sammuta langaton yhteys heti, kun siirto on valmis. Tämän tarkoituksena on estää häikäilemättömät ihmiset käyttämästä avointa yhteyttä pääsyäsi tiedostoihisi.

7. Asenna palomuuri-, virustorjunta- ja haittaohjelmien torjuntaohjelmat

Viimeisenä on parempi asentaa välttämättömät tietoturvaohjelmistot tai sovellukset kaikkiin laitteisiisi, jotta vältetään mahdolliset uhat pääsemästä järjestelmään siirtoprosessin aikana. Palomuuri, virustentorjunta ja haittaohjelmat ovat välttämättömiä tietoturvatyökaluja, jotka sinun on käytettävä estämään tietoverkkohyökkäykset ja pitämään järjestelmäsi turvassa ja suojassa. Heillä on myös edistyksellisiä tietosuojavaihtoehtoja, joiden avulla kaikki laitteesi ovat yksityisiä ja täysin turvassa.