Kaikki mitä sinun pitäisi tietää SOCKS5 Protocol & Proxy -sovelluksesta

SOCKS5-protokolla on protokolla, joka esiintyy usein erilaisissa VPN-palveluissa lisäprotokollana tavallisille PPTP-, L2TP-, OpenVPN- ja muille protokollille. Ensinnäkin, mitä sinun on tiedettävä SOCKS5: stä, on, että tämä on Socket Secure -protokollan päivitetty versio, joka tarjoaa lisäsalausjärjestelmän sekä UDP- ja TCP-tiedonsiirron. SOCKSin edellisessä versiossa, SOCKS4, se ei tue UDP-siirtoa. Protokollaa käytetään usein suoritusperusteiseen tiedonsiirtoon.


SOCKS5 eroaa varsin tavallisesta HTTPS-välityspalvelimesta, jossa se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden käyttää kaikenlaista liikennettä vain HTTP-liikenteen sijasta. Se tarkoittaa, että se ei käsittele vain tiedonsiirtoa verkkosivuilta, vaan myös tiedonsiirtoa muun tyyppiselle liikenteelle, kuten P2P-liikenne, sähköpostiohjelmat ja muu sovelluspohjainen verkkoliikenne. Tietää paremmin tästä protokollasta, Tässä on asiat, jotka sinun pitäisi tietää tästä protokollasta ja välityspalvelimesta:

1. Kyse on parhaan suorituskyvyn tarjoamisesta

SOCKS5-protokollan pääkohokohta on suorituskyky, jonka se voi tarjota käyttäjille. Se tarkoittaa, että verrattuna muun tyyppisiin protokolliin tämä voi tarjota nopeamman tiedonsiirron palvelimien ja käyttäjän laitteen välillä. Siksi tätä protokollaa käytetään usein raskaaseen tiedonsiirtoon, kuten tiedostojen lataamiseen ja lähettämiseen Internetissä ja eri sovellusten välillä. Se on päivitys edelliseen SOCKS4-protokollaan verrattuna, joka mahdollistaa jopa nopeamman tiedonsiirron, koska se tukee UDP-tiedonsiirtoa.

2. Sitä käytetään usein torrentisoinnissa tai P2P-tiedostojen jakamisessa

Koska tämä protokolla on suunniteltu käsittelemään vain HTTP-pyyntöjä aivan kuten tavallista HTTP-välityspalvelinta, SOCKS-protokollaa on sen ensimmäisestä kehittämisestä lähtien käytetty torrentisointiin tai P2P-tiedostojen jakamiseen. Tämä johtuu monista syistä, pääasiallisena syynä sen vakauteen ja luotettavuuteen toimitettaessa datapaketteja erityyppisestä liikenteestä, mukaan lukien torrentin liikenne. Useimmat VPN-palveluntarjoajat, joilla ei ole SOCKS5-protokollaa käytössä, eivät yleensä tue P2P-tiedostojen jakamista, koska tällaista online-toimintaa ei voida tehdä pelkästään tavallisella HTTP-protokollalla..

3. SOCKS5 sisältää salausjärjestelmän

Tämä protokolla on parempi kuin edeltäjänsä, koska siinä on lisätty salausjärjestelmä ja lisätuki myös UDP-tiedonsiirtolle. Salausjärjestelmä on hyödyllinen sen varmistamiseksi, että vain tietty IP-osoite voi käyttää tiettyä yksityistä palvelinta tämän protokollan avulla, ja se varmistaa, että muut kolmannet osapuolet eivät jaa tai katkaise yhteysasi. Edellinen versio, SOCKS4, ei tarjoa lisättyä salaus- ja UDP-tukea, mikä tekee siitä vähemmän turvallisen kuin uudempi versio..

4. Se tukee UDP- ja TCP-tiedonsiirtoa

Eri protokollat ​​käyttävät usein TCP-tiedonsiirtoa, jotta voit käyttää tavallisia verkkosivustoja yksityisellä välityspalvelimella. Se tarkoittaa, että TCP-tiedonsiirtoa käytettäessä voit piilottaa todellisen IP-osoitteesi ja hyötyä siitä, että pääset tavallisille verkkosivustoille nopeammalla suorituskyvyllä. TCP-tiedonsiirrolla on kuitenkin latenssiongelma, mikä tekee mahdottomaksi siirtää minimiviivettä vaativaa tietoa, kuten online-pelaamista ja videon suoratoistoa. UDP-tiedonsiirron tuella SOCKS5: stä on tullut parempi protokolla pienen latenssin tiedonsiirron käsittelyssä pitäen suorituskyky parhaassa mahdollisessa tilassa.

5. Sitä voidaan käyttää itsenäisenä protokollana tai yhdistää VPN: ään

Hyviä uutisia SOCKS5-protokollasta on, että voit käyttää sitä erillisenä protokollana ja silti päästä Internetiin nimettömästi nopean tiedonsiirron avulla. Sinun ei tarvitse käyttää VPN: ää sen käyttämiseen, koska se voidaan määrittää samalla tavalla kuin VPN-yhteys. SOCKS5 tarjoaa kuitenkin vähemmän VPN-suojausta käytettäessä vähemmän suojausominaisuuksia, koska kolmannet osapuolet voivat silti seurata lataustoimintoasi. Joten, on aina parempi yhdistää tämä protokolla VPN: ään varmistaaksesi, että saat kaiken tarvittavan suojan ja yksityisyyden selatessasi tai siirtäessäsi tietoja Internetistä.

Nämä ovat asioita, jotka sinun pitäisi tietää SOCKS5-protokollasta ja välityspalvelimesta. Tärkeintä on, että tämä protokolla tarjoaa nopeamman tiedonsiirron kuin muut protokollat, ja sitä suositellaan käytettäväksi, jos aiot tehdä minkä tahansa torrentitoiminnan. On kuitenkin parempi käyttää sitä VPN: n kanssa varmistaaksesi, että saat parhaan suojausjärjestelmän verkkoyhteydellesi ja pystyt pysymään nimettömänä verkossa.