Älykäs DNS – viisi asiaa, jotka erottavat sen virtuaalisesta yksityisestä verkosta

Älykäs DNS on yksi monista työkaluista kaikenlaisten Internet-rajoitusten poistamiseksi käytöstä. Älykkään DNS: n toiminta on samanlainen kuin VPN: n, mutta on paljon eroja, jotka tekevät älykkään DNS: n käytöstä vähemmän suositeltavaa. Tämä lukituksen poistotyökalu toimii antamalla pääsyn erityiseen DNS-palvelimeen, johon verkkoliikenne ohjataan uudelleen, ennen kuin pääset verkkosivustolle, johon haluat käydä. Joten esimerkiksi jos asut Aasiassa ja haluat käyttää älykästä DNS-palvelinta Yhdysvalloissa, online-liikenteesi ohjataan uudelleen Yhdysvaltain palvelimelle ennen kuin käyt itse nimetyllä verkkosivustolla. Seurauksena on, että liikenteesi näyttää normaalilta Yhdysvaltain liikenteeltä käyttämällesi verkkosivustolle, jolloin pääset käyttämään monia estettyjä verkkosivustoja matkalla.


Smart DNS: llä on omat etunsa ja haittansa, vaikka se toimii samalla tavalla kuin VPN. Toisin kuin VPN, se muuttaa vain DNS-osoitettasi pitäen IP-osoitteesi ennallaan, eikä sillä ole minkäänlaista yksityisyyden suojaa verkkotoiminnallesi.. Tässä on 5 asiaa, jotka tekevät älykkäästä DNS: stä erilaisen kuin virtuaalinen yksityinen verkko:

1. Se tarjoaa nopeamman nopeuden kuin useimmat VPN-palvelut

Smart DNS: n pääkohokohta on nopeus. Käyttämällä toista DNS-palvelinta voit lisätä yhteysnopeuttasi tehokkaasti, koska se voi tarjota sinulle vakaamman yhteyden. Älykkään DNS: n kohdalla se on kuitenkin jo saavutettu parhaan nopeuden ja suorituskyvyn kannalta, joten voit suoratoistaa kaiken kaistanleveyden sisältävän sisällön tällä vapauttamistyökalulla huolehtimatta suorituskyvyn laskuista. Se on myös erittäin luotettava sen tuottaman suorituskyvyn kannalta, joten se on paras valinta, jos haluat suoratoistaa sisältöä eri alueilta täydellä nopeudella, toisin kuin VPN-yhteys, joka saattaa antaa sinulle joitain hidastumia suoratoistoprosessin aikana..

2. Se ei piilota todellista IP-osoitettasi

Vaikka VPN on paras tapa suojata yksityisyyttäsi ja tietoturvasi verkossa, Smart DNS: ää ei ole suunniteltu suojaamaan online-yksityisyyttäsi. Tämän palvelun avulla voit muuttaa vain DNS-osoitteesi, mutta et IP-osoitteesi. Seurauksena on, että näytät todellisen IP-osoitteesi aina käyteilläsi verkkosivustoilla. Se tarkoittaa, että et voi käyttää tätä vapauttamispalvelua piilottaaksesi yksityisyyttäsi verkossa, koska siinä ei ole mitään yksityisyydensuojaominaisuutta. Se vain ohjaa alkuperäisen liikenteen DNS-palvelimelle ja reitittää sen sitten uudelleen määränpääsivustoillesi.

3. Se voi poistaa verkkosivustojen rajoitukset aivan kuten VPN

Hyvä uutinen Smart DNS: stä on, että sitä voidaan käyttää minkä tahansa tyyppisten aluerajoitusten poistamiseen kaikesta verkkosisällöstä. Jos esimerkiksi haluat käyttää Netflix USA: ta maasta, jossa asut, tämä palvelu on melko vankka ja luotettava, jotta voit käyttää Netflix US: tä vain vaihtamalla DNS-palvelimen. Itse asiassa tämän palvelun asennus on helpompaa kuin VPN-ohjelmiston tai -sovellusten asentaminen, koska sinun on vain vaihdettava DNS-osoite ja voit välittömästi poistaa kaikki verkkosivustorajoitukset estämättä mitään monimutkaisia ​​vaiheita.

4. Olet edelleen altis tietoverkkohyökkäyksiin ja kolmansien osapuolien seurantaan älykkäällä DNS: llä

Koska tämä lukituksen estävä palvelu ei tarjoa sinulle mitään IP-osoitteen peittämisominaisuutta, se tarkoittaa, että paljastat IP-osoitteesi aina käytetyille verkkosivustoille. Se tarkoittaa myös, että sinulla ei ole vankkaa yksityisyyden ja tietosuojan suojaa, kuten VPN-yhteys, mikä antaa hakkereille tai häikäilemättömille kolmansille osapuolille mahdollisuuden seurata liikennettäsi ja varastaa tärkeitä tietojasi. Kun käytät tätä palvelua, online-yksityisyytesi on yksin vastuullasi, ja sinun on käytettävä verkkoyhteyttäsi mahdollisimman huolellisesti.

5. Siinä ei ole ylimääräisiä suojausominaisuuksia

Älykkään DNS: n tarkoituksena on jälleen suunnata liikenne uudelleen ja poistaa kaikki aluerajoitukset, jotka estävät sinua pääsemästä tietyille verkkosivustoille. Lisäksi se tarjoaa parhaan mahdollisen nopeuden käyttää alueellisesti suojattua sisältöä niin, että prosessissa ei aiheudu suorituskykyongelmia. Se ei kuitenkaan tarjoa mitään muita suojausominaisuuksia toisin kuin VPN-yhteys. Se tarkoittaa, että käyttämällä tätä lukituksen estämispalvelua saatat joutua haitallisen verkkosivuston päälle, eikä mitään tietoturvasuojatoimenpidettä estä sinua pääsemästä tällaiselle vaaralliselle verkkosivustolle. Toisin sanoen online-tietoturvasi on vaarassa.

Nämä ovat erot älykkään DNS: n ja VPN: n välillä. Lyhyesti sanottuna, Smart DNS on suunniteltu nopeudelle, suorituskyvylle ja luotettavuudelle, jonka avulla voit käyttää kaikkia verkkosivuja, jotka hallitus on estänyt. Toisaalta VPN tarjoaa sinulle täydellisen online-tietosuoja- ja tietosuojatoiminnan samalla kun voit avata tai ohittaa kaikki Internetin rajoitukset ja antaa sinulle vapauden verkkotoiminnassa..