9 VPN: n haitat, jotka sinun pitäisi tietää ennen sen käyttöä

VPN on nykyään tunnettu ratkaisuna useisiin Internetin tietosuojaongelmiin. Vaikka hallitus ja Internet-palveluntarjoajasi voivat seurata kaikkia online-aktiviteettejasi joka päivä ja ne voivat rajoittaa verkkosivustoja, joissa voit käydä verkossa, virtuaalinen yksityinen verkko voi tarjota tietoturvaratkaisun, joka palauttaa online-yksityisyytesi ja -vapautesi. Virtuaalisen yksityisen verkon avulla voit selata Internetiä helposti joutumatta huolehtimaan kaikenlaisista seurannasta, seurannasta ja rajoituksista, jotka hallitus, Internet-palveluntarjoajasi tai muut kolmannet osapuolet tekevät..


Niistä monista eduista, joita VPN voi tarjota online-yksityisyydellesi, on kuitenkin useita haittoja, jotka sinun on oltava tietoinen ennen minkään VPN-palvelun käyttöä. Tämä pätee erityisen hyvin, jos olet ensimmäinen kerta VPN-käyttäjä. Tässä on VPN: n 5 haittaa, jotka sinun pitäisi tietää ennen sen käyttöä:

Voit vapaasti käyttää yllä olevaa kuvaa blogissa tai tulevassa artikkelissa. Kopioi vain alla oleva koodi.

1. VPN: n käyttö saattaa todella olla laitonta maassasi

Jotkut maat eivät salli kansalaistensa käyttää minkään tyyppisiä VPN-palveluita. Itse asiassa suurin osa VPN-palveluista estetään maissa, jotka pitävät yksityisiä verkkoja laittomina. Tämä on ensimmäinen haitta, joka sinun on käsiteltävä. Jos uskot, että maasi on luettelossa maista, jotka pitävät yksityistä yhteyttä laittomana, sinun ei pitäisi ensin käyttää VPN-palvelua. Tämä johtuu siitä, että saatat joutua maksamaan valtavan sakon tai menemään vankilaan, kun teet niin.

2. Sinulla voi olla suorituskykyongelmia yksityistä verkkoa käytettäessä

Koska yksityinen verkkoyhteys toimii yhdistämällä verkko yksityiseen palvelimeen ennen kuin pääset tosiasiallisesti käyttämään verkkosivustoa, johon haluat käydä, se saattaa aiheuttaa prosessissa suorituskykyongelman. Jotkin virtuaaliset yksityiset verkot voivat viedä pidemmän ajan yhteydenottoon yksityisiin palvelimiin, mikä voi johtaa pidempään aikaa ladata käyttämäsi verkkosivusto..

Tämä on itse asiassa yleinen haitta, joka näet, kun käytät ilmaista VPN-palvelua. Saatat myös huomata, että yhteysnopeus yksityistä yhteyttä käytettäessä saattaa olla hitaampaa kuin silloin, kun käytät tavallista yhteyttä.

3. VPN-palvelu voi seurata toimintaa ja käyttää tietojasi

Jotkin yksityiset verkkopalvelut antavat sinun käyttää heidän yksityisiä palvelimiaan vastineeksi tiedoista. Tietenkin, he eivät ehkä ilmoita aikomustaan ​​ensisijaisesti. On kuitenkin ollut tapauksia, joissa VPN-yritykset seuraavat käyttäjien tietoja omien etujensa vuoksi. Kyllä, ne saattavat auttaa ohittamaan Internet-rajoituksesi ja piilota IP-osoitteesi, mutta yksityiset verkkoyritykset saattavat tosiasiassa suorittaa seurannan.

Sinun tulisi olla tietoinen VPN-palveluista, jotka tarjoavat yksityisen yhteyden ilmaiseksi tai erittäin alhaisella hinnalla, koska ne voivat kirjata aktiviteetin.

4. Se voi olla vaikea asentaa yrityskäyttäjille

Yksittäisille käyttäjille VPN voi olla helppo asentaa, koska sinun on vain ladattava VPN-sovelluksesi tai -ohjelmisto ja asennettava se laitteeseesi. Liikekäyttäjille tapaus ei kuitenkaan välttämättä ole tällainen. Liikekäyttäjille VPN: n asettaminen on paljon monimutkaisempaa, varsinkin jos sinun on määritettävä yksityinen verkko yritystilaan.

Se lisää yleistä verkkoyhteyttä monimutkaisemmaksi ja vaikuttaa jokaisessa yrityksessäsi käytettävässä laitteessa. Vaikka monet VPN-yritykset voivat yksinkertaistaa tätä puolestasi, saatat silti tarvita erillisen verkonhallintatiimin valvoaksesi yrityksesi yksityistä yhteysverkkoa..

5. Se saattaa lisätä lisäkustannuksia verkkoyhteytesi

Oletusarvoisesti virtuaalinen yksityinen verkko on ensiluokkainen yksityinen yhteyspalvelu, joka on maksettava erillään tavallisesta verkkoyhteydestä tai Internet-palveluntarjoajasta. Lisäksi, jos haluat käyttää VPN-reititintä, sinun on ostettava ylimääräinen reitittimen laitteisto, jotta sitä voidaan käyttää VPN-yhteytesi kanssa. Siksi se ei ehkä tule sinulle ilmaiseksi. Toki on monia ilmaisia ​​yksityisiä yhteyksiä, joita voit käyttää, mutta ne eivät yleensä ole luotettavia ja niillä on paljon rajoituksia. Joten toinen yksityisen yhteyden haitta on, että se voi olla pitkällä aikavälillä erittäin kallista sinulle.

6. Se voi hidastaa Internet-nopeutta

Kun lisäät VPN-yhteyden, lisäät tietosuojakerroksen VPN-palvelimen kautta. Sen sijaan, että pääsisit suoraan verkkosivustoon, käytät sitä VPN-palveluntarjoajan kautta. Vaikka tämän avulla voit piilottaa IP-osoitteesi ja salata tietosi, tämä tarkoittaa myös, että datan on matkustettava enemmän ja monimutkaisemmalla.

Jos käyttämäsi VPN-palveluntarjoajat eivät ole riittävän tehokkaita, Internet voi hidastua. Tämä vaikuttaa ensisijaisesti silloin, kun tarvitset nopeaa Internetiä suoratoistoa tai lataamista varten. Mutta näin ei aina ole. Aikaisemmin olemme tarkistaneet monia VPN-palveluntarjoajia nopeuden suhteen, ja usein nopeuden vähentäminen on joissain tapauksissa minimaalista. Esimerkiksi NordVPN antoi meille nopeuden pienimmällä alennuksella. Pystyimme saamaan lähes 95% alkuperäisestä nopeudesta. Ei vain niitä, monet muut palveluntarjoajat on optimoitu hidastamaan Internetiäsi.

7. Sen käyttäminen ei voi taata 100% nimettömyyttä

On olemassa monia tapoja, joilla voit paljastaa henkilöllisyytesi, vaikka käytätkin VPN-verkkoa. Entä jos selaat verkkosivustoa VPN-yhteyden avulla ja huomasit yhtäkkiä, että VPN-asiakkaasi on yhtäkkiä katkaistu? Tai DNS-vuotaa? Vielä pahimmassakin tapauksessa palveluntarjoaja, jota käytät, suostuu antamaan hallituksellesi kriittisiä tietoja itsestäsi?

Vaikka palveluntarjoajat tarjoavat nykyään monia ominaisuuksia, kuten Double VPN tai Kill Switch, yhteyden tekemiseksi mahdollisimman yksityiseksi ja suojatuksi. Tietoja voidaan vuotaa edelleen monella tapaa laitteiston, ohjelmiston tai millä tahansa muulla tavalla.

8. Kaikkia rajoituksia ei voida ohittaa

Yksi ensisijainen syy siihen, että ihmiset käyttävät VPN: ää, on tiettyjen verkkosivustojen tai sisällön estäminen (toisin sanoen ohitusrajoitukset.) Vaikka useimpien verkkosivustojen tai sisällön lukituksen poistaminen on suhteellisen helppoa, joillekin sisällöille voi silti olla vaikea käyttää. Esimerkiksi Netflixiin pääsee mistä tahansa, mutta yritys sallii pääsyn tiettyihin elokuviin tai TV-ohjelmiin vain tietyissä maissa.

Koska heillä on erilaisia ​​sopimuksia sisällöntuottajien kanssa, heillä ei ole laillista oikeutta näyttää tiettyä sisältöä tietyllä alueella. Ja useimmiten he osaavat toimia tämän hyvin. Monet VPN-palveluntarjoajat EI voi ohittaa tätä rajoitusta. Sama pätee moniin muihin sivustoihin tai sisältöön.

9. Alustan yhteensopivuusongelmat, jos käytät vähemmän suosittua alustaa

Jos käytät käyttöjärjestelmää, jota miljoonat käyttäjät käyttävät ympäri maailmaa, voit hyvin. Jos kuitenkin käytät vähemmän suosittua käyttöjärjestelmää, vanhentunutta käyttöjärjestelmää tai yhteensopimatonta laitteistoa, laitteesi VPN-palveluita ei voi käyttää tai määrittää monella tapaa. Suurin osa VPN-verkoista on saatavana neljälle suosituimmalle käyttöjärjestelmälle, samoin kuin Windows, macOS, Android ja iOS. Jos käytät jotain muuta, mahdollisuudet ovat seuraavat; palvelun konfiguroinnissa voi olla vaikeuksia ja saat jopa tukea yritykseltä. Tämä ei koske vain VPN-verkkoja, vaan kaikkia ohjelmistoja. Useat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat tapoja määrittää reitittimesi suojaamaan myös koko Internet-verkkoa, mikä voisi toimia ratkaisuna tähän ongelmaan.

Nämä ovat VPN: n haitat, jotka sinun pitäisi tietää ennen sen käyttöä. Jos aiot käyttää mitä tahansa VPN-palvelua, sinun on varmistettava, että käytät hyvämaineisia palveluita.

Hyvämaineiset palveluntarjoajat eivät anna sinulle näitä haittoja tai ainakin he voivat minimoida sellaiset haitat sinulle. Lisäksi, jos välität todella yksityisyydestäsi ja tietoturvaltasi, VPN on paras työkalu, jota voit käyttää suojaamaan online-yksityisyyttäsi ja tietoturvasi.