7 Yksityisyysriskit julkisen IP-osoitteen käytöstä selaamisessa

Kun muodostat yhteyden Internetiin, käytät IP-osoitetta, jonka Internet-palveluntarjoaja on toimittanut. IP-osoite voi olla staattinen tai dynaaminen riippuen tilaamastasi Internet-suunnitelmasta. Mutta riippumatta siitä, onko kyse staattisesta tai dynaamisesta, Internet-palveluntarjoajan määrittämää IP-osoitetta kutsutaan julkiseksi IP-osoitteeksi. Tämä julkinen IP-osoite sisältää tietoja, jotka liittyvät sinuun Internet-käyttäjänä, joka on tilannut tietyn Internet-palvelun. Tämä julkinen IP-osoite on myös se, jonka tallentavat vierailemasi verkkosivustot ja kirjaavat useat kolmannet osapuolet Internetin selaamisen yhteydessä..


Jos haluat pitää yksityisyyttäsi turvassa, sinun tulee aina peittää julkinen IP yksityisellä IP-osoitteella, jonka VPN-palveluntarjoajasi toimittaa. Miksi sinun pitäisi tehdä se? Tässä on 7 tietosuojariskiä julkisen IP-osoitteen käytöstä selaamisessa:

1. Häikäilemättömät kolmannet osapuolet voivat helposti kartoittaa sijaintisi

Aivan kuten kotiosoitteesi, jos paljastat julkisen IP-osoitteesi, paljastat käytännössä fyysisen sijaintisi. Vaikka se ei välttämättä ole tarkka, häikäilemättömät kolmannet osapuolet voivat yhdistää Internet-yhteyskäytännössäsi olevat tiedot muihin tietoihin, kuten GPS-liikkeisiin ja selaushistoriaan todellisen sijaintisi määrittämiseksi. Staattisella IP-osoitteella tämä voidaan tehdä helposti, koska IP ei muutu.

2. Hakkerit voivat hankkia sinulle tärkeitä tietoja

Paitsi sijaintisi kartoittaminen, hakkerit tai verkkohyökkääjät voivat paljastaa paljon tärkeitä tietoja sinusta vain tietämällä Internet Protocol -osoitteesi. Tietenkin, jos sitä käytetään vain tietolähteenä, se ei välttämättä pysty paljastamaan mitään muuta merkittävää kuin maasi, Internet-palveluntarjoaja ja muut perustiedot. Mutta pätevillä hakkereilla on monia työkaluja, jotka yhdistävät IP-seurantatietosi muihin seurantatietoihin saadaksesi paljon tärkeitä tietoja sinusta, mukaan lukien persoonallisuus.

3. Sinua koskevat erilaiset hallituksen ja Internet-palveluntarjoajien rajoitukset

Kun käytät julkista IP-osoitetta, muista, että altistat itsesi useille valtion ja Internet-palveluntarjoajien rajoituksille. Salaamatta verkkoyhteyttäsi, hallitus voi vakoilla ja seurata online-toimintaasi helposti. Tämä johtuu siitä, että Internet-palveluntarjoajasi hallitsee Internet-yhteyttäsi, ja koska hallitus voi määrätä Internet-palveluntarjoajan noudattamaan määräyksiään, he tekevät juuri sen, mitä hallitus haluaa heiltä, ​​rajoittaen myös Internet-yhteytesi ja online-yksityisyyden riski.

4. Verkkojärjestelmääsi voidaan rikkoa

Kun paljastat julkisen Internet Protocol -osoitteesi, se on kuin selaat Internetiä paljain jaloilla ilman minkäänlaista suojausta. Sinulla ei ole suojaa verkkohyökkäyksiltä, ​​etkä pysty suojaamaan laitettasi, jos kohtaat joitain haitallisia verkkosivustoja matkan varrella. Internet-palveluntarjoajasi ei voi suojata sinua, kun näin tapahtuu. Siksi verkkoyhteyden salaaminen VPN: llä on erittäin tärkeää online-tietosuojan ja tietoturvan suojaamiseksi.

5. Häikäilemättömät kolmannet osapuolet voivat vakoittaa tietosi siirtoa

Toinen huolenaihe on tiedonsiirto, jota teet laitteiden välillä Internetin välityksellä. Siirrätkö datalaitetta laitteellesi tai paikallisesta laitteestasi pilvitallennustilaan, et pysty suojaamaan tiedonsiirtoa, jos käytät julkista IP-osoitetta. Jotkut häikäilemättömät kolmannet osapuolet saattavat taas löytää tavan löytää verkon sijainti, rikkoa järjestelmääsi ja kiertää tiedonsiirtoprosessia. Toisin sanoen, tärkeiden tiedostojen siirtäminen Internetissä ei ole turvallista, kun käytät julkista Internet Protocol -osoitetta.

6. Selaustasi voidaan seurata

Oletusarvoisesti Internet-palveluntarjoajasi kirjaa online-toimintosi niin kauan kuin käytät heidän Internet-verkkoa. Koska Internet-palveluntarjoaja kirjaa verkkotoimintasi, hallitus voi pyytää näitä tietoja milloin tahansa Internet-palveluntarjoajalta. Se tarkoittaa, että sekä hallitus että Internet-palveluntarjoaja seuraavat aina selailutoimintaasi. Tämä sisältää vierailemasi sivustot, katsomasi videot, verkosta ostosi tai jopa online-keskustelut. Tämä tekee yhteyden salaamisesta erittäin tärkeän.

7. Olet asettamassa itsesi tavoitteeksi verkkohyökkäyksille

Kun selaat Internetiä ilman suojausta yhteydellesi, mikä tarkoittaa, että käytät Internet-palveluntarjoajan antamaa IP-osoitetta, se on sama kuin kertoa ihmisille ensisijainen puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi joka kerta, kun tapaat heidät. . Tietysti se on hienoa, jos tapaat ystävien tai ihmisten kanssa, joihin voit luottaa, mutta Internet ei voi olla täysin luotettava. Siellä on tuhansia haitallisia verkkosivustoja, ja jos paljastat julkisen IP-osoitteesi jokaiselle vierailullesi verkkosivustolle, asettat itsesi verkkohyökkäysten kohteeksi..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map