5 yleistä väärinkäsitystä Tor-tietosuojaselaimesta

Tor on selain, jota Internetin käyttäjät käyttävät usein syvään verkkoon pääsyyn, joka on Internetin syvä osa, johon yleensä ei pääse tavallisten selainten kautta. Toria kutsutaan myös tietosuojaselaimeksi, koska se salaa yhteytesi virtuaalisen yksityisen verkon avulla, jolloin voit selata syvää tai tavallista verkkoa nimettömästi. Se käyttää edistynyttä salaustekniikkaa, joka vaikeuttaa kolmansien osapuolten todellisen IP-osoitteesi seuraamista. Yhdessä VPN: n käytön kanssa voit olla täysin turvallinen verkossa, kun käytät Tor-selainta, koska salausjärjestelmä kaksinkertaistuu.


Torissa on paljon väärinkäsityksiä, joita ihmisillä on. Ensinnäkin, koska sitä käytetään pääasiassa syvän Webin käyttämiseen, monet ihmiset pitävät sitä edelleen jotain “pelottavaa” käyttää. Sitten ihmiset eivät yleensä halua käyttää Toria useiden tietoturvaongelmien vuoksi. Tässä on 5 yleistä väärinkäsitystä Tor-tietosuojaselaimesta:

1. Tor on hakkereiden selain

On totta, että hakkerit ja tietoverkkorikolliset ovat käyttäneet Toria kaikenlaisten digitaalisten rikosten tekemiseen. Mutta vain siksi, että se tarjoaa online-nimettömyyden, näiden huonojen ihmisten on pidettävä viranomaisten huomaamatta. Kun selaat syväverkkoa Torilla, löydät monenlaisia ​​outoja, haitallisia ja pahoja verkkosivustoja, jotka ovat luoneet pahantahtoiset ja vilpilliset ihmiset, joten ole erityisen varovainen selaamisessa. Koska tämä selain voi tarjota sinulle täydellisen nimettömyyden, sitä voidaan kuitenkin käyttää tavallisena selaimena. Kun käytät sitä, saat täydellisen yksityisyyden ja nimettömyyden etuna online-toimintasi aikana. Kouluttajat, tutkijat, toimittajat, kirjoittajat, armeija ja erilaisista taustoista tulevat ihmiset ovat käyttäneet sitä pysyäkseen yksityisenä online-toiminnassaan..

2. Se ei ole käyttäjäystävällinen

Saatat ajatella, että sitä on vaikea käyttää, koska sen luonne on erilainen kuin muut selaimet, kuten Firefox tai Chrome. Mutta itse asiassa se on melko käyttäjäystävällinen, ja se on suunniteltu kaikkien käyttämään, kuten tavalliset selaimet. Käyttöliittymä on samanlainen kuin selaimet, joita käytät päivittäin, ja se on käytännössä yksinkertainen käytettävä ohjelmisto. Sinun tarvitsee vain asentaa se ja voit aloittaa selaamisen Internetissä heti sen kanssa. Lisäksi voit tehdä sen täysin yksityisyydellä murehtimatta kolmansien osapuolten seuranta- tai valvontajärjestelmästä.

3. Tor on täynnä haitallisia verkkosivustoja

Aivan kuten tavallisissa selaimissa, joista löydät paljon haitallisia verkkosivustoja, kun et ole varovainen selaamaan Internetiä sellaisilla selaimilla, myös Tor on sama. Kyllä, voit kohdata paljon haitallisia verkkosivustoja, jos olet huolimaton selaamisessa. Muista, että se on tietosuojaselain, ja sitä käyttävät pääasiassa hakkerit ja muut tietoverkkorikolliset. Joten on luonnollisesti paljon maanalaisia ​​verkkosivustoja, jotka löydät, kun käytät yksityisiä verkkosivustojen osoitteita Tor-verkon kautta. Jos kuitenkin noudatat varovaisuutta Toria käytettäessä, aivan kuten tavallisia selaimia käytettäessä, Tor-selain voi olla turvallinen paikka nauttia online-yksityisyydestäsi.

4. Se eroaa muista selaimista

Toisin kuin tavalliset selaimet, Tor-selain on rakennettu pääasiassa online-nimettömyydelle, mikä tarkoittaa, että kun käytät sitä, todellinen IP-osoitteesi piilotetaan kokonaan. Todellista IP-osoitettasi on erittäin vaikea jäljittää, varsinkin jos VPN-yhteys on kytketty päälle ennen Torin käyttöä. Koska tämä selain on rakennettu online-nimettömyyteen, sinun ei pitäisi olla yllättynyt, että siinä on paljon yksityisyysominaisuuksia, joita monilla muilla selaimilla ei ole. Aluksi se voi tuntua oudolta, mutta se on rakennettu ensisijaisesti käyttäjien turvallisuuden, tietoturvan ja yksityisyyden suojaamiseksi verkossa.

5. Tor-verkolla on hidas yhteys ja huono suorituskyky

Yksi yleisimmistä tämän selaimen valituksista on selaimen nopeus tai suorituskyky. Saatat huomata, että kun käytät tätä selainta, nopeus on paljon hitaampaa kuin tavallisilla selaimilla. Tämä johtuu pääasiassa sen käyttämästä salaus- ja välitysjärjestelmästä, joka saattaa hidastaa yhteyttä. Tor-verkko suorittaa kaiken salausjärjestelmän välittämällä liikenteesi useiden palvelimien kautta, joten voi kestää kauemmin, ennen kuin se lataa verkkosivuston, johon haluat käydä. Totuus on kuitenkin, että hitaasta yhteysnopeudestaan ​​huolimatta Tor-selaimen kehittäjät pyrkivät parantamaan Tor-verkon suorituskykyä. Tor-selaimen suorituskyky on tänään paljon parempi kuin vuosi sitten tai jopa muutama kuukausi sitten.

Nämä ovat 5 yleistä väärinkäsitystä Tor-tietosuojaselaimesta. Jos haluat käyttää tätä selainta, mutta pelkäät sen ilmeistä huonoa mainetta, sinun pitäisi ymmärtää enemmän tämän tietosuojaselaimen toiminnasta. Tor on aivan kuten toinen käyttämäsi selain, vain että se välittää paljon käyttäjiensä yksityisyydestä. Jos olet edelleen huolissasi, voit aktivoida VPN: n ennen kuin yrität käyttää tätä selainta saadaksesi täydellisen yksityisyyden selaustoiminnallesi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map