5 yksinkertaista vaihetta online-tietosuojasi suojaamiseksi sosiaalisen median alustoilla

Miksi hakkerit rakastavat sekoittamista sosiaalisen median tileihin? Se johtuu siitä, että se on paikka, jossa ihmiset rakastavat puhua ja paljastaa paljon tietoa itsestään. Sosiaalisen median alustoja käytetään myös yhteydenpitoon moniin muihin tileihin, mukaan lukien rahoitukseen liittyvät tilit, joiden pitäisi olla hyvin yksityisiä. Hakkerit rakastavat näiden tilien varastamista, koska he saavat paljon etuja yhdestä verkkorikollisuudesta. Kun he ovat varastaneet tilin, he voivat hallita sitä haluamallaan tavalla, ja he voivat myös löytää paljon henkilökohtaisia ​​tietoja käyttäjästä.


Kun tietoverkkorikollisuudet ovat yleistyneet sosiaalisessa mediassa, on vain tärkeämpää suojata online-yksityisyyttäsi näitä alustoja käytettäessä. Muista, että elämästäsi jakaminen ystävien kanssa verkossa on hyvää, mutta sinun ei pitäisi mennä yli laidan. Tässä on 5 yksinkertaista vaihetta suojata online-yksityisyyttäsi sosiaalisen median alustoilla:

1. Ole varma, että valitset online-ystäväsi huolellisesti

Sosiaalisen median, kuten Facebook, kanssa, kun sinun on hyväksyttävä ystäväpyynnöt, jos haluat saada lisää ystäviä, voit keksiä erilaisia ​​ihmisiä, jotka haluavat olla Facebook-ystäviäsi. Asia on, etteivät kaikki nämä ihmiset saatat tietää. Joskus jopa muukalaiset ja vaeltajat haluavat olla ystäviäsi vain katsomaan Facebook-syötettä. Viisaiden sanat ovat seuraavat: sinun tulisi valita online-ystäväsi huolellisesti. Jos et tiedä heistä mitään, on parempi olla hyväksymättä heitä sosiaalisen median ystävinä, koska heillä voi olla paha tarkoitus, kun he ystävystyvät sinuun sosiaalisessa mediassa.

2. Älä yhdistä sosiaalista mediaasi muihin tileihin

Nykyään monet verkkosivustot tarjoavat mukavuuden käyttää erilaisia ​​online-tilejä yhdistämällä ne vain sosiaalisen median tileihisi. Jos esimerkiksi löydät uuden verkkosivuston ja tällainen verkkosivusto vaatii kirjautumista, voit kirjautua verkkosivustoon yksinkertaisesti muodostamalla yhteyden sosiaalisen median tiliisi. Sinun ei tarvitse tehdä tätä manuaalisesti. Jos kuitenkin siirryt tälle reitille kirjautuessasi kyseisiin verkkosivustoihin, paljastat paljon henkilökohtaisia ​​tietojasi näille verkkosivustoille, minkä vuoksi sinun ei pitäisi yhdistää sosiaalisen median tilejäsi muihin tileihin. On parempi, että kirjaudut manuaalisesti, jos olet huolestunut online-yksityisyydestäsi.

3. Älä jaa tietoja, joita myöhemmin pahoittelet

Oletko koskaan kuullut siitä, että Internet on pysyvä tietoarkisto? Mitä tahansa lataat Internetiin, se pysyy siellä ikuisesti. Joten varmista, että et jaa jotain, jota saatat myöhemmin katkaista. Jos rakastat esimerkiksi valokuvien jakamista ystävien kanssa Instagramissa, varmista, ettet jaa “vahingossa” yksityisiä valokuvia siellä. Sen lisäksi, että se vaarantaa yksityisyytesi verkossa, se voi myös olla mahdollisuus pilata online-maineesi myöhemmin. Voit jakaa jotain jakamisen arvoista, mutta älä unohda olla menemättä sen yli.

4. Älä seuraa vain sosiaalisten verkostojen linkkejä

Joskus ystäväsi jakavat viestin, joka sisältää linkkejä kolmansien osapuolien verkkosivustoille. Tämän tyyppisten tavaroiden asia on, että sinun on oltava tietoinen näiden linkkien turvallisuudesta. Tällaiset linkit voivat joskus johtaa mahdollisesti vaarallisiin verkkosivustoihin tai jopa tietokalastelusivustoihin. Ole tietoinen jokaisesta linkistä, jota napsautat sosiaalisessa mediassa, koska jos et ole varovainen, se saattaa paljastaa online-tietosuojasi. Sen mukaan, ketä seuraat sosiaalisessa mediassa, sekä sosiaalisen median ystäviäsi, saat erilaisia ​​linkkejä heidän viesteihinsä, mikä edellyttää valintaa napsauttamalla vain luotettavien verkkosivustojen linkkejä.

5. Muuta tietosuoja-asetuksiasi

Useimpien sosiaalisen median verkkojen avulla voit muuttaa yksityisyysasetuksiasi ja hallita tapaa, jolla käytät niitä. Joten tämä on ominaisuus, jota sinun tulisi käyttää paljon, koska haluat varmistaa, että käytät alustaa yksityisesti. Voit valita kenen kanssa jaat viestisi tai kuka voi nähdä kaikki tietosi sosiaalisessa mediassa. Voit myös valita, haluatko sosiaalisen median tilisi näkyvän hakukoneessa vai ei. Nämä asetukset ovat arvokkaita pitämään sosiaalisen median tilisi niin yksityisinä kuin haluat niiden olevan.

Nämä ovat 5 yksinkertaista vaihetta suojata online-yksityisyyttäsi sosiaalisen median alustoilla. Käyttämättä tarvittavaa lähestymistapaa pitääksesi sosiaalisen median tilisi yksityisenä, häikäilemättömät ihmiset voivat helposti paljastaa todellisen henkilöllisyytesi verkossa ja käyttää näitä tietoja omiin etuihinsa. Koska sosiaalisen median alustoilla pyritään jakamaan henkilökohtainen tarinasi, sinun on oltava varovaisempi pitämällä se yksityisenä puolestasi. Muista, että sinun on suojattava online-tietoturvasi ja yksityisyytesi aina, myös silloin, kun käytät sosiaalisen median verkkoja.