5 vinkkiä ohjelmien lataamiseen ja asentamiseen turvallisesti vaarantamatta online-suojausta

Verkkoturvallisuuden ja yksityisyyden suhteen sinun on ymmärrettävä, että useimmat uhat, jotka saattavat aiheuttaa laitteelle vaarallisuuden, johtuvat yleensä online-selaamisesta. Kyllä, suurin osa viruksista ja haittaohjelmista, jotka voivat saastuttaa järjestelmääsi, johtuvat yleensä verkkoon asennettavista ohjelmista. Siksi on suositeltavaa, että ymmärrät täysin ohjelmat, joita olet asentamassa ennen kuin ne aiheuttavat sinulle ongelmia myöhemmin. Lisäksi useimmat haittaohjelmat asentavat järjestelmääsi tietämättäsi, ja ne voivat olla peräisin useista haitallisista verkkosivustoista.


Jotta online-yksityisyytesi ja tietoturvasi pysyvät turvassa, sinun on oltava valppaana kaikessa, mitä teet verkossa. Tähän sisältyy tietoisuus linkkeistä, joita napsautat verkossa, lataamasi sovellukset, vierailemasi verkkosivustot, kunkin vierailemasi verkkosivuston suojaustila ja niin edelleen. Tietämättäsi omaa online-toimintaasi, saatat kohdata joitain online-yksityisyydellesi vaarallisia uhkia tietämättäsi, jotka voivat aiheuttaa sinulle todella huonoja seurauksia. Tässä on 5 vinkkiä ohjelmistojen lataamiseen ja asentamiseen online-tietoturvallisuutta vaarantamatta:

1. Lataa ohjelmisto vain myyjän / julkaisijan virallisilta verkkosivuilta

On olemassa paljon kolmansien osapuolien verkkosivustoja, jotka tarjoavat sinulle ohjelmistojen asennusohjelmia. Näiden verkkosivustojen toimintatapa on, että ne luettelevat kaikki kussakin käyttöjärjestelmässä olevat ohjelmistot useista luokista. Ne tarjoavat sinulle latauslinkin sovellusten asennusohjelmiin erilaisten peilien kautta. Näitä verkkosivustoja, vaikka voit käyttää sitä eräänlaisena pikakuvakkeena löytääksesi tarvitsemiasi ohjelmia, ei suositella käytettäväksi. Tämä johtuu siitä, että useimpiin asennusohjelmiin on upotettu erityyppisiä mainoksia, jotka asentavat järjestelmään lisäohjelmia, jos et noudata asennusvaiheita huolellisesti. Siksi on aina suositeltavaa ladata tarvitsemasi ohjelmistot vain myyjän tai julkaisijan virallisilta verkkosivuilta.

2. Poista aina kaikki laitteellesi ladatut ohjelmistot automaattisesti

Näin käy usein käydessäsi haitallisilla verkkosivustoilla Internetissä. Nämä verkkosivustot lähettävät yleensä haittaohjelmansa suoraan koneellesi heti, kun vierailet verkkosivustolla. Näet sen selaimen lataussivulla. Aina kun vierailet tällaisilla verkkosivustoilla, se lataa ohjelmiston automaattisesti ilman lupaasi, ja ohjelma on melkein aina haittaohjelman tyyppi. Saatat joutua vahingossa kohtaamaan nämä haitalliset verkkosivustot, kun napsautat satunnaisia ​​linkkejä verkossa, jotka tuovat sinulle myös ponnahdusikkunoita. Kun näin tapahtuu, poista aina laitteellesi automaattisesti ladattu sovellus antamatta sille mahdollisuutta asentaa laitteesi.

3. Älä lataa minkään tyyppisiä murtuneita tai hakkeroituja ohjelmia

Saatat tarvita ohjelmaa, joka maksaa sinulle satoja dollareita, mutta sen sijaan, että maksat ohjelmiston hinnan, haluat ehkä ladata sen laittomasti. Yrität siis löytää joitain verkkosivustoja, jotka tarjoavat ohjelmiston laittoman latauksen sekä siihen liittyvän halkeaman tai hakkeroinnin, jotta ohjelmistolisenssi voidaan ohittaa. Tässä on asia. Ensinnäkin sitä kutsutaan piratismiksi ja se on laiton. Toiseksi, ohjelma, joka sisältää minkä tahansa tyyppisiä halkeamia tai hakata, on melkein varmasti haittaohjelma. Suorittaessasi sitä olet vaarassa, että laite asentaa haitallisia koodeja järjestelmään. Nämä koodit voivat puolestaan ​​olla erittäin vaarallisia online-tietoturvallesi ja yksityisyytellesi, koska niillä on taipumus häiritä järjestelmääsi ja lähettää siihen haitallisia komentoja. Joten, sinun on parempi pysyä poissa tällaisesta ohjelmistosta.

4. Seuraa asennusvaiheita erittäin huolellisesti

Kun lataat ohjelmiston asennusohjelman edes viralliselta verkkosivustolta, älä napsauta vain mielettömästi seuraavaa, seuraavaa ja seuraavaa. Asennusvaiheet on noudatettava erittäin huolellisesti, koska huono ohjelmistovalmistaja voi upottaa haittaohjelmia tai mainosohjelmia asennusohjelmaansa. Jos napsautat vain mielettömästi seuraavaa, seuraavaa ja seuraavaa, se tarkoittaa, että suostut asentamaan tällaiset haittaohjelmat ohjelman mukana. Joten, ole tietoinen tekemästäsi asentaessasi sovellusta. Varmista, että valitset vaihtoehdon, jonka avulla voit asentaa lisäohjelmia, joita et tarvitse tai halua.

5. Älä asenna ylimääräisiä ohjelmistoja, jotka on upotettu ohjelmiston asennukseen

Kaikki lisäohjelmat, jotka asennetaan ohjelmiston asennuksen mukana, saattavat olla mainosohjelmia tai muun tyyppisiä haittaohjelmia. Nämä lisäsovellukset voivat sisältää lisäosia, työkalurivejä tai jopa virustorjuntaohjelmia. Jos asennusohjelma ei ole pääohjelmisto, sinun on sammutettava lisäohjelmiston asennusvaihtoehto. Tämä johtuu siitä, että monissa tapauksissa käyttäjän turvallisuus ja yksityisyys vaarantuvat, kun asennat nämä tuntemattomat ohjelmat, jotka on liitetty laitteeseensa ladatun pääohjelmiston kanssa.

Nämä ovat 5 vinkkiä ohjelmistojen lataamiseen ja asentamiseen online-tietoturvaltasi vaarantamatta. On aina parempi tehdä tutkimusta, ennen kuin päätät käyttää tiettyä ohjelmistoa, koska todennäköisesti käyttäjät suosittelevat tällaista ohjelmistoa. Jos asennat tuntemattoman ohjelmiston, riskit omalla verkkoturvallisuudellasi ja yksityisyydelläsi, jos et ole varovainen.