5 tyyppiä haitallisia uhkia, jotka voivat olla vaarallisia online-yksityisyydellesi

Kun tutkit Internetiä, käydessäsi monilla löydettävillä verkkosivustoilla ja nauttimalla ajasta, älä unohda, että monet kolmannet osapuolet yrittävät kerätä selaustietojasi. Hallitus ja Internet-palveluntarjoajat seuraavat jatkuvasti online-aktiviteettiasi, ja sinun on ymmärrettävä, kuinka estää tällaisen tapahtumisen. VPN voi olla hieno tapa varmistaa, että sinulla on paras verkkokokemus, joka ei sisällä minkäänlaista seurantaa ja seurantaa, kuten useat kolmannet osapuolet tekevät..


Tämän lisäksi sinun on ymmärrettävä, että on olemassa monia mahdollisia uhkia, joihin voit kohdata online-toimintasi aikana. Nämä uhat yrittävät yleensä löytää järjestelmän haavoittuvuuden, erityisesti verkkoyhteyden. Heti kun he ovat löytäneet järjestelmän haavoittuvuuden, he yrittävät tunkeutua järjestelmään ja tehdä järjestelmälle erilaisia ​​haittoja. Ne voivat myös olla erittäin haitallisia online-yksityisyydellesi, ja sinun on oltava tietoinen siitä, että ne voivat tulla järjestelmääsi, kun vähiten odotat sitä. Tässä on 5 tyyppiä haitallisia uhkia, jotka voivat olla vaarallisia online-yksityisyydellesi:

1. Tietokalastelusivustot

Tämä on yksi yleisimmistä uhista, joita ihmiset kohtaavat Internetin selaamisen yhteydessä, ja tämän uhan myötä monet ihmiset menettävät tärkeät tiedot, kuten käyttäjänimen ja salasanan verkkotileilleen. Häikäilemättömät ihmiset käyttävät tietojenkalasteluverkkosivustoja huijaamaan sinut uskomaan, että vierailet laillisella verkkosivustolla, kun käyt tosiasiallisesti väärennetyllä verkkosivustolla. Koska uskot verkkosivuston olevan laillinen, et epäröi laittaa käyttäjänimeäsi ja salasanaasi verkkosivustossa olevaan ruutuun. Tietokalastelusivuston omistaja varastaa käyttäjänimesi ja salasanasi sen sijaan, että olisi kirjautunut tilillesi.

2. Automaattinen haittaohjelmien lataus

Joskus käydessäsi varjoisilla verkkosivustoilla, kuten verkkosivustoilla, jotka tarjoavat laittomia elokuvia tai ohjelmistolatauksia, saat joitain ponnahdusikkunoita selaimeesi, ja yhtäkkiä selain lataa epäilyttävän tiedoston automaattisesti. Koska saatat ajatella, että se on etsimäsi tiedosto, saatat napsauttaa vain ladattua tiedostoa saadaksesi myöhemmin selville, että haittaohjelmat ja virukset pommittavat järjestelmääsi epäilyttävän tiedoston asentamisen jälkeen. Tämä on myös yleinen uhka, jonka löydät verkosta, ja uhan uhriksi joutumisen seurauksena on, että menetät tärkeät tietokoneellesi tallennetut tiedot vain muutamassa minuutissa..

3. Verkon seuranta

Kun yrität muodostaa yhteyden Internetiin ilmaisella Wi-Fi-yhteyspisteellä tallentaaksesi jonkin verran kaistanleveyttä Internet-palveluntarjoajalta, jotkut hakkerit saattavat asentaa tietyn tyyppisen verkonvalvontatyökalun seurataksesi selailutoimintoasi. Tämä on mahdollista, koska suojaamattomassa tai ilmaisessa Wi-Fi-yhteyspisteessä ei ole mitään hyvää tietoturvaa. Ihmiset käyttävät sitä vain ilmaiseksi keinona ajan kuljettamiseen, ja ymmärtämättä sitä, ne voivat kadottaa yksityiset tietonsa, koska jotkut hakkerit tarkkailevat heidän selaustoimintaansa. Se tarkoittaa, että he voivat tarkkailla käymiäsi verkkosivustoja, kirjoittamasi salasanoja ja niin edelleen.

4. Haitallista mainontaa

Haitallista mainontaa ei tarkoiteta vain tavallisella mainonnalla, jota saatat löytää Internetistä, koska tällaista mainontaa ei voida hallita. Se tarkoittaa, että kun olet asentanut haitalliset mainosohjelmistot eri lähteistä, mainonta aukeaa näytölle riippumatta siitä, haluatko vai ei. Et voi kytkeä sitä pois päältä, ja toisinaan sitä ei voi sammuttaa, vaikka poistat ohjelmiston. Paitsi, että näytetään ei-toivottuja mainoksia, pahantahtoinen mainonta kerää myös yksityiset tietosi ja lähettää ne omille palvelimilleen, mikä antaa sinulle valtavan tietosuojariskin.

5. Keylogger-vakoiluohjelma

Keylogger-vakoiluohjelma on haittaohjelmien tyyppi, joka on suunniteltu vakoilemaan tietotekniikkaasi. Se ei ole vain verkkotoimintasi, mutta myös yleinen tietokonetoiminta. Se kirjaa käyttämäsi näppäimistön ja seuraa mitä tietokoneellesi kirjoitat. Se voidaan asentaa monin tavoin, muun muassa lataamalla laitonta ohjelmistoa, napsauttamalla haitallisia linkkejä ja niin edelleen. Asennuksen jälkeen kaikki kirjoittamasi laite kirjataan ja lähetetään vakoiluohjelman tehneille hakkereille. He tietävät, mitä salasanasi kirjoitat, vierailemasi verkkosivustot, tekemäsi viestit ja monet muut henkilökohtaiset tiedot, jotka paljastetaan juuri normaalista tietokonetoiminnasta.

Nämä ovat tyyppisiä haitallisia uhkia, jotka voivat olla vaarallisia online-yksityisyydellesi. Kun olet ymmärtänyt näiden online-uhkien vaaran, sinun on suojauduttava heiltä niin pian kuin mahdollista. VPN on yksi parhaista käyttämistäsi tietoturvatyökaluista, jotka auttavat suojaamaan online-tietosuojaasi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map