5 tärkeintä eroa VPN: n ja ilmaisen Web-välityspalvelimen välillä

Ilmaista web-välityspalvelinta pidetään vaihtoehtona VPN: lle, etenkin niille, jotka haluavat piilottaa IP-osoitteensa tarvitsematta tilata mitään premium-VPN-palvelua. Onko ilmainen verkkopalvelin kuitenkin sama kuin virtuaalinen yksityinen verkko? Tämä on yksinkertainen kysymys, jonka saatat kysyä, mutta vastaus on, että ne eivät ole samoja. On tiettyjä eroja, jotka tekevät näistä piilotettujen IP-työkalujen eduista ja haitoista omat. Tietenkin, on melko helppoa löytää ilmainen verkkopalvelin verkossa, samoin kuin hyvä virtuaalinen yksityinen verkkopalvelu, mutta sinun on ymmärrettävä, kuinka ne toimivat, jotta et sekoita niitä keskenään.


Lyhyesti sanottuna ilmainen web-välityspalvelin ei ole sama kuin VPN, ja niitä ei voi vaihtaa. Heillä on omat toiminnot ja he tarjoavat omat ominaisuutensa. Näiden kahden tietoturvatyökalun tavoite on kuitenkin melko sama, eli auttaa pysymään nimettömänä verkossa. Tässä on 5 tärkeintä eroa VPN: n ja ilmaisen web-välityspalvelimen välillä:

1. Yksinkertainen IP-peittäminen Vs. Täydellinen online-tietosuoja

Kun käytät ilmaista web-välityspalvelinta, määrität selaimeesi todella toisen IP-osoitteen. Kun web-välityspalvelin on käytettävissä, lisää vain välityspalvelin selaimen asetuksiin. Kun välityspalvelin on otettu käyttöön, voit selata Internetiä käyttämällä uutta välityspalvelimen IP-osoitetta, jolloin voit selata nimettömästi. Tämä on kuitenkin siinä määrin kuin ilmainen verkkopalvelin antaa sinun tehdä.

VPN tarjoaa täydellisen online-tietosuojan, ei vain yksinkertaisen IP-osoitteen, jonka voit määrittää selaimellesi. VPN-ohjelmistolla voit suojata koko laitteesi yksityisellä IP-osoitteella, joka voi peittää online-läsnäolosi, ja antaa sinulle paljon muita ominaisuuksia, kuten lisätyn suojauksen salauksen, Internet-rajoitusten ohittamisen, suojan hakkereilta, ja niin edelleen.

2. Sovellettu selaimeen Sovelletaan koko laitteeseen

Ilmaista verkkopalvelinta voidaan käyttää vain selaimessa pääsemällä selaimen asetuksiin. Joten esimerkiksi jos käytät Firefoxia, voit siirtyä kohtaan Asetukset ja käyttää uutta välityspalvelinta Tietosuoja-vaihtoehdossa. Asennuksen jälkeen vain Firefox-selaimesi voi hyötyä välityspalvelimesta, ellet määritä välityspalvelinta myös muille selaimille. Joten jos haluat selata nimettömästi välityspalvelimen osoitetta käyttämällä, sinun on käytettävä selainta, jossa välityspalvelinta käytetään siihen.

Toisaalta virtuaalinen yksityinen verkko soveltaa uutta IP-osoitetta koko laitteeseesi, ei vain selaimeesi. Kun ohjelmisto on asennettu, tietokoneesi muodostaa automaattisesti yhteyden yksityiseen palvelimeen. Se tarkoittaa, että jos käytät Firefoxia, Skypeä, Outlookia, Dropboxia tai mitä tahansa muuta ohjelmistoa, muodostat yhteyden VPN-verkon yksityisen IP-osoitteen avulla.

3. Perussalaus Vs. Advanced salausjärjestelmä

Ilmainen web-välityspalvelin tarjoaa yksinkertaisen tavan peittää IP-osoitteesi ilman lisäominaisuuksia. Vaikka yhteys olisi salattu, se tarjoaa vain kyseisen IP-osoitteen perussalausjärjestelmän. Tavoitteena on vain piilottaa IP-osoitteesi selaamisen aikana ilman lisäominaisuuksia, kuten pankkisi tai rahoitustransaktioiden suojausta.

Yksityinen yhteys puolestaan ​​tarjoaa sinulle kehittyneen salausjärjestelmän Internet-yhteytellesi. Se tarkoittaa, että kun käytät VPN: tä, kaikki tiedonsiirrot suojataan automaattisesti erittäin voimakkaalla salauksella. Tämän salausjärjestelmän avulla voit suojata laitteesi hakkereilta ja muilta online-uhkilta. Jotkut VPN-palveluntarjoajat tarjoavat jopa armeijan luokan salauksen yksityiseen verkkoonsa.

4. Palvelimen manuaalinen vaihtaminen vs. Integroitu palvelinkytkentä

Tapa käyttää ilmaista web-välityspalvelinta on löytää IP-osoite, jota voit käyttää parhaillaan. Kun olet löytänyt sen, voit määrittää IP-osoitteen selaimellesi, jotta voit selata Internetiä osoitetulla IP-osoitteella. Jos haluat kuitenkin vaihtaa toiseen palvelimeen tai IP-osoitteeseen, sinun on tehtävä se manuaalisesti etsimällä uusi käytettävissä oleva osoite ja määrittämällä selaimeesi..

VPN toimii eri tavalla. Palvelimen vaihtoprosessi on integroitu VPN-ohjelmistoon, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse antaa uutta IP-osoitetta manuaalisesti joka kerta, kun haluat vaihtaa toiseen palvelimeen. Sinun on vain valittava palvelimen sijainti, ja sitten käytät uutta palvelinta automaattisesti ilman paljon vaivaa.

5. Rajoitetut selausominaisuudet vs. Täysin varustetut selaukset

Joskus ilmaista web-välityspalvelinta voidaan käyttää erilaisten Internet-rajoitusten ohittamiseen, mutta selausominaisuudet ovat yleensä rajoitetut. Yleensä ilmainen web-välityspalvelin sallii sinun käyttää sitä vain kevyessä selaamisessa. Välityspalvelinta ei voi käyttää rahoitustapahtumiin, suoratoistoon tai sellaisten toimintojen suorittamiseen, jotka saattavat käyttää liikaa tietoa. Lisäksi sillä on myös hidas yhteysnopeus.

VPN: n avulla voit käyttää yksityistä IP-osoitetta selataksesi mitä tahansa verkossa, aivan kuten tavallisen yhteyden käyttäminen. Voit käyttää sitä finanssitapahtumiin, verkkopankkitoimintaan, videoiden suoratoistoon ja niin edelleen. Se antaa sinulle jopa ylimääräisiä suojausominaisuuksia, kuten palomuurisuojauksen, nimettömyyden, yksityisyyden, Internetin täydellisen vapauden, salauksen jne..

Nämä ovat 5 tärkeintä eroa VPN: n ja ilmaisen web-välityspalvelimen välillä. Nyt kun olet ymmärtänyt ero näiden kahden välillä, on suositeltavaa tarkistaa lisää VPN: stä, koska sen avulla voit piilottaa IP-osoitteesi ja suojata myös online-toimintaa.