5 syytä, miksi kertakäyttöinen sähköpostitili voi suojata yksityisyyttäsi verkossa

Useimmat ihmiset eivät ehkä ole perehtyneet kertakäyttöiseen sähköpostitiliin. Tämän tyyppinen sähköpostitili on kuitenkin olemassa, ja se saattaa tarjota tietoturvan parantamiseksi, jos osaat käyttää sitä. Verrattuna tavalliseen sähköpostitiliin, kertakäyttöinen sähköpostitili on sähköpostiosoite, jota voidaan käyttää vain kerran, ja voit heittää sen käytön jälkeen. Joten se on eräänlainen väliaikainen sähköpostiosoite, jota voit käyttää, jos haluat lähettää yksityisiä viestejä muille ihmisille joutumatta paljastamaan henkilökohtaisia ​​tietojasi.


Verkkoyhteydessäsi on monia tilanteita, jolloin joudut luovuttamaan sähköpostitietosi kolmannelle osapuolelle eri tarkoituksiin. Se voi olla tarkoitettu ohjelmiston lataamiseen, uutiskirjeen tilaamiseen, keskusteluun muukalaisen kanssa, ostamiseen ja myyntiin jne. Tällaisissa tapauksissa sinun ei todellakaan tarvitse antaa ensisijaista sähköpostiosoitettasi, varsinkin jos sinun on kommunikoitava tällaisten kolmansien kanssa vain kerran. Kertakäyttöinen sähköpostiosoite sopii paremmin sellaisiin tilanteisiin. Lisäksi on olemassa perusteltuja syitä, miksi sinun pitäisi aloittaa tällaisen sähköpostitilin käyttö, jos välität niin paljon online-yksityisyydestäsi. Tässä on 5 syytä, miksi kertakäyttöinen sähköpostitili voi suojata yksityisyyttäsi verkossa:

1. Suojaa henkilöllisyyttietojasi verkossa

Ensinnäkin, kun käytät kertakäyttöistä sähköpostitiliä, voit piilottaa henkilöllisyytesi helposti ja kätevästi verkossa. Jos et halua muiden ihmisten tietävän sinusta, voit käyttää tämän tyyppistä tiliä, koska voit suojata henkilöllisyyttäsi ja tehdä keskustelustasi yksityisen. Tämä on hyödyllistä etenkin, jos kyse on yrityksistä, jotka pyytävät sähköpostiosoitettasi markkinointitarkoituksiin. Tässä tapauksessa voit käyttää kertakäyttöistä osoitetta ja välttää markkinointiviestejä, jotka voidaan lähettää osoitteeseesi myöhemmin. On myös hyödyllistä, kun käytät tätä osoitetta kommunikoimaan muukalaisten kanssa verkossa.

2. Vältä roskapostien käsittelyä

Roskapostiviestien käsittely voi olla turhauttavaa, koska nämä viestit täyttävät postilaatikkosi roskapostilla ja usein vaarallisilla linkkeillä. Roskapostin välttämiseksi sinun on lopetettava ensisijaisen sähköpostiosoitteesi jakaminen muille kolmansille osapuolille, erityisesti sellaisille, joita et tiedä hyvin. Jos annat viestisi helposti muille kolmansille osapuolille, erityisesti ihmisille tai yrityksille, joita et tunne, nämä kolmannet osapuolet saattavat myydä osoitteesi muille kolmansille osapuolille, jotta nämä voivat sisällyttää sinut roskapostiluetteloonsa. Kertakäyttöisellä osoitteella on mahdollista välttää roskapostia kokonaan.

3. Se ei kirjaa IP-osoitteesi

Lähes kaikkien kertakäyttöisten sähköpostitilipalveluntarjoajien avulla voit tallentaa väliaikaisia ​​viestejä kirjautumatta IP-osoitteesi. Muista, että IP-osoitteesi sisältää erittäin arkaluontoisia tietoja sijainnistasi ja laitteestasi. Jos ilmoitat kenelle tahansa IP-osoitteesi, annat mahdollisesti henkilökohtaiset tietosi heille ilmaiseksi. Kertakäyttötilin avulla, joka ei kirjaa IP-osoitteesi, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joku tietää IP-osoitteesi verkossa. On myös parempi, että käytät tämän tyyppistä väliaikaista tiliä aktiivisen VPN: n kanssa, jotta se tekee sinulle vieläkin yksityisemmän.

4. Kaikki viestit poistetaan tietyn ajan kuluttua

Kertakäyttöisen postilaatikon tarkoituksena on antaa sinulle mahdollisuus käyttää sitä tietyssä ajassa ennen heittämistä pois. Kaikki väliaikaiselle tilillesi tulevat viestit poistetaan tietyssä ajassa, yleensä viikossa. Siksi sitä kutsutaan väliaikaiseksi sähköpostitiliksi. Tällä tavoin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kolmas osapuoli yrittää tarkistaa postilaatikossasi aiemmin tekemiäsi viestejä tai keskusteluja. Se on suunniteltu käytettäväksi yksityisessä viestinnässä.

5. Estää verkkosivustoja myymästä henkilökohtaisia ​​tietojasi

Nykyään on olemassa paljon sivustoja, jotka yrittävät saada enemmän rahaa asiakkailtaan tai vierailijoiltaan myymällä heidän henkilökohtaisia ​​tietojaan. Se tarkoittaa, että kaikkia tietoja, jotka annat tällaisille verkkosivustoille, käytetään hyödykkeenä näille verkkosivustoille ansaitaksesi enemmän rahaa. Kun annat heille ensisijaisen sähköpostiosoitteesi yhdessä henkilökohtaisten tietojesi kanssa ja verkkosivusto päättää myydä sähköpostiosoitetietosi muille kolmansille osapuolille, se on sinulle haitallista. Käyttämällä kertakäyttötiliä tämä mahdollinen yksityisyyden loukkaaminen voidaan estää ennen kuin se tapahtuu.

Nämä ovat syyt, miksi kertakäyttöinen sähköpostitili voi suojata yksityisyyttäsi verkossa. Suojaa online-yksityisyyttäsi voidaan tehdä monin eri tavoin. Ensimmäinen suositeltu tapa on käyttää virtuaalia yksityistä verkkoa. Toinen suositeltu tapa on aloittaa tämän tyyppisen väliaikaisen sähköpostitilin käyttäminen pitämään online-viestintääsi yksityisenä ja turvallisena.