5 selaimen inkognito-tilan virhettä ja miksi sinun ei pitäisi luottaa siihen liikaa

Suurin osa tänään saatavissa olevista selaimista antaa sinun selata yksityisesti inkognito-tilassa. Vaikka termi yksityinen selaaminen näillä selaimilla ei ole oikeastaan ​​yksityinen online-toiminnassasi, inkognito-moodilla on omat etunsa ja haittansa. Kyllä, tämän tilan voidaan sanoa olevan yksityinen käyttäjille vain, jos heidän on piilotettava selaustoimintansa muilta saman laitteen käyttäjiltä. Mutta kun puhutaan todellisesta online-yksityisyydestä, inkognito-tila ei voi tarjota tällaista tietosuojaominaisuutta, koska kaikki, mitä teet tässä tilassa, ei oikeastaan ​​ole yksityistä.


Monet ihmiset edelleen ajattelevat, että inkognito-tilaa käyttämällä he voivat piilottaa selaustoimintansa keneltä tahansa. Tämä ei yksinkertaisesti ole totta, koska tätä tilaa ei ole suunniteltu siihen. Vain yksityistä yhteyttä tai välityspalvelinta käyttämällä voit piilottaa selaamisen kokonaan keneltä tahansa. Tässä on 5 selaimen inkognito-tilan virhettä ja miksi sinun ei pitäisi luottaa siihen liikaa:

1. Se piilottaa toimintasi vain selaintasolla

Selaimesi inkognito-tila ei tarjoa yhtä vahvaa ja perusteellista tietosuojatasoa kuin virtuaalinen yksityinen verkko. Se tarkoittaa, että verrattuna VPN: n käyttöön, tämä yksityinen selaustila ei voi piilottaa aktiviteettiasi enempää kuin selaintasolla. Kyllä, inkognito-tila voi piilottaa koko selaushistorian nykyisessä istunnossa, mutta se piilottaa ne vain selaimessa. Internet-palveluntarjoaja tai hallitus voi silti seurata selaustasi, vaikka käytät tätä yksityistä selaustilaa. Virtuaali yksityinen verkko on ainoa tapa piilottaa selailutoimintasi kaikilla tasoilla.

2. Se on sama kuin säännöllinen selaaminen, kun se tulee kolmansien osapuolien seurantaan

Kun selaat Internetiä, joukko kolmansia osapuolia yrittää seurata toimintaa verkossa. Näihin kolmansiin osapuoliin voivat kuulua hakkerit, hallitus, Internet-palveluntarjoajasi, vierailemasi verkkosivustot, yritykset, verkkomainostajat ja niin edelleen. Nämä ovat kolmannet osapuolet, joista sinun on huolehdittava, koska he voivat poimia selaustietosi ja käyttää niitä omiin etuihinsa. Incognito-tilassa et voi välttää näiden kolmansien osapuolten seuraamista. Itse asiassa se toimii samalla tavalla kuin tavallinen selaustila, kun kyse on kolmannen osapuolen seurannasta.

3. Selaimesi ei tee siitä yksityistä, yhteytesi tekee

Selaimessa itsessään ei ole mahdollisuutta tehdä verkkotoiminnastasi yksityistä. Itse asiassa, jos haluat pystyä tekemään verkkotoiminnastasi yksityisen, sinun on keskityttävä olemassa olevaan yhteyteen. Virtuaali yksityinen verkko on paras tapa tehdä selaamisesta yksityinen, koska se tekee Internet-yhteydestäsi nimettömän ja piilottaa IP-osoitteesi. Tällä tavoin ei ole mitään tapaa, että kolmannet osapuolet voivat seurata sinua verkossa. Tämän inkognito-tilan avulla et voi tehdä online-toiminnastasi yksityistä, ellet käytä yksityistä yhteyttä sen kanssa.

4. Toimintosi poistetaan vain selaimesta

Selaimesi yksityisen selaustilan tarkoituksena on pitää nykyiset selausistunton tiedot saatavilla vain sinulle. Kun olet sulkenut yksityisen selausikkunan, kaikki istunnon tiedot poistetaan selaimesta. Tässä tilassa tämä moodi todella toimii. Kaikki evästeet ja selaushistoria poistetaan selaimesta, kun suljet yksityisen selausikkunan. Mutta se ei tarkoita, että hallitus tai Internet-palveluntarjoajasi ei olisi kirjannut käymiäsi verkkosivustoja. Itse asiassa Internet-palveluntarjoajasi voi seurata toimintaasi riippumatta käyttämästäsi selaustilasta, paitsi jos käytät virtuaalista yksityistä yhteyttä.

5. Se on hyödyllinen vain, jos käytät julkista tietokonetta

Inkognito-tilan ainoa hyödyllinen toiminto on, kun käytät julkista tietokonetta. Sinun on varmistettava, että muut tietokoneen käyttäjät eivät pääse käyttämään selailutoimintoasi samassa laitteessa. Jos esimerkiksi käytät Internetiä kirjastosta tai Internet-kahvilasta, sinun on varmistettava, että muut käyttäjät, jotka käyttävät samaa tietokonetta myöhemmin, eivät pääse selaushistoriaasi. Mutta jos käytät omaa tietokonettasi kotona, et ole mitään syytä käyttää inkognito-tilaa, koska olet kyseisen tietokoneen ainoa käyttäjä. Online-tietosuoja on kuitenkin suojattava riippumatta siitä, käytätkö julkista tietokonetta tai omaa tietokonettasi, koska et halua, että kolmannet osapuolet pääsevät yksityisiin tietoihisi ilman lupaasi. Se voidaan tehdä käyttämällä VPN-yhteyttä.

Nämä ovat selaimen inkognito-tilan puutteita ja miksi sinun ei pitäisi luottaa siihen liikaa. Se on vain työkalu, jonka avulla voit pitää selausistunnon tietoja muiden tietokoneiden käyttäjien ulottumattomissa, mutta se ei voi täysin suojata online-yksityisyyttäsi. Jotta pystyt suojaamaan yksityisyyttäsi verkossa, sinun on käytettävä yksityistä yhteyttä selausistunnossa. Käyttämällä yksityistä yhteyttä online-yksityisyytesi on aina suojattu riippumatta siitä, käytätkö inkognito-tilaa vai et.