5 Opera VPN: n haitat ja miksi sinun pitäisi käyttää sen sijaan erityistä VPN-verkkoa

Opera on yksi yleisimmistä selaimista, joita ihmiset käyttävät sekä työpöydälle että mobiililaitteille. Tärkeä asia tässä selaimessa on, että siinä on sulautettu VPN-palvelu, jota käyttäjät voivat käyttää ilmaiseksi ilman rajoituksia. Tätä Opera VPN -nimistä VPN-palvelua käytettäessä ei ole kaistanleveysrajoituksia, ja käyttäjät voivat helposti salata tämän selaimen läpi kulkevan liikenteen vain ottamalla VPN-ominaisuuden käyttöön.


Kun asennat Operaa ensimmäistä kertaa, tämä ominaisuus on oletuksena pois käytöstä. Vasta kun otat sen käyttöön selaimen tietosuoja-asetuksista, voit alkaa käyttää VPN-palvelua. Merkki siitä, että yksityinen yhteys on aktiivinen Operassa, on, että näet osoiterivillä pienen sinisen ruudun, jossa VPN-sana on kirjoitettu. Kuitenkin niin hyvältä kuin se voi kuulostaa, tämän selaimen VPN-palvelulla on useita haittoja, ja kun vertaa sitä omistettuihin yksityisiin yhteyspalveluihin, huomaat sen olevan huonompi palvelun laadun suhteen.. Tässä on Opera VPN: n 5 haittaa ja miksi sinun pitäisi käyttää erillistä VPN: ää sen sijaan:

1. Se on saatavana vain selaimessa

Vaikka tämä selain tarjoaa käyttäjille ilmaisen yksityisen verkkopalvelun, sitä ei voida käyttää samoin kuin kaikkia muita omistettuja yksityisiä yhteyspalveluita. Suurin ero on, että se on saatavana vain selaimessa, ja jos haluat nauttia yksityisestä yhteydestä, sinun on käytettävä Operaa siihen. Lisäksi se on saatavana vain Opera-tietokoneen versiossa, etkä voi käyttää sitä Opera Mobile -sovelluksessa. Voit kuitenkin ladata Opera VPN -sovelluksen sovelluskaupasta nauttiaksesi samasta yksityisestä palvelusta, joka on saatavana Opera-työpöytäselaimessa.

2. Sillä on usein epävakaa nopeus yksityiselle yhteydelle

Vaikka se ei rajoita yksityisen yhteyden kaistanleveyden käyttöä, kuten minkä tahansa muun ilmaisen VPN-palvelun, nopeus on pääasiassa ongelma. Vaikka kaistanleveys on rajaton, yksityisen yhteyden tuottama Internet-nopeus ei ole yhtä nopea kuin mikään muu erillinen yksityinen verkko. Nopeus on hyvä kevyelle selaukselle, mutta raskaaseen tiedonsiirtoon ei pidä luottaa tähän yksityiseen yhteyteen. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että on miljoonia käyttäjiä, jotka käyttävät yksityisiä palvelimia samanaikaisesti, ja palvelimen resurssit ovat rajoitetut, koska se on ilmainen palvelu.

3. Se ei tarjoa palvelimiaan maan sijainnin perusteella

Vaikka aiemmin Opera VPN -palvelua tarjottiin käyttäjille ilmaisena VPN-palveluna, jonka avulla käyttäjät voivat valita useista palvelinpaikoista kunkin maan perusteella, palvelu on nyt muuttunut erittäin rajalliseksi yksityiseksi yhteyspalveluksi. Tämä johtuu siitä, että palvelimen sijainnit eivät ole saatavilla maan, vaan koko maanosan perusteella. Käyttäjät voivat valita Aasian, Euroopan ja Amerikan palvelimien välillä yksityistä yhteyttä varten. Se tarkoittaa, että se ei ole hyvä ohittaa alueen lukittu sisältö Internetissä.

4. Se ei ole hyvä elokuvien tai videoiden suoratoistolle

Jos käytät Opera-työpöytäselainta ja aktivoit tämän ilmaisen VPN: n, sinun ei pitäisi odottaa paljoa, jos yrität suoratoistaa jotain elokuvaa tai videota suosikkiverkkosivustoltasi. Tämä johtuu siitä, että nopeus ei vain ole liian hyvä suoratoistoa varten. Se on optimoitu vain kevyelle selailutoiminnolle, ja et selvästikään voi käyttää sitä Netflixin tai muiden online-suoratoistopalveluiden suoratoistoon, jotka on estetty maassasi. Aina on parempi käyttää omaa VPN: ää, jos haluat tehdä niin.

5. Tiedostojen lataaminen keskeytyy usein yksityistä yhteyttä käytettäessä

Koska tätä yksityistä yhteyspalvelua ei ole optimoitu raskaaseen tiedonsiirtoon, sinun on aina parempi pidättäytyä käyttämästä yksityistä yhteyttä tiedostojen, etenkin suurten tiedostojen, lataamiseen Internetissä. Tämä johtuu siitä, että lataaminen keskeytyy usein yksityistä yhteyttä käytettäessä, kun taas, jos poistat VPN-ominaisuuden käytöstä, lataat kaikki tiedostot hienosti. Käyttäjät ovat tienneet tämän virheen, mutta näyttää siltä, ​​että kehittäjät eivät ole ratkaisseet sitä. Lisäksi latausnopeus on erittäin hidasta, mikä tekee sinun paremmaksi käyttämään omaa VPN-palvelua sen sijaan.

Nämä ovat Opera VPN: n haitat ja miksi sinun pitäisi käyttää sen sijaan erillistä VPN-verkkoa. Käyttämällä erityistä yksityistä yhteyspalvelua, saat kaikki edut, joita VPN-palvelu voi tarjota sinulle, mukaan lukien nopea lataus- ja lähetysnopeus, ohittaa alueiden estämä sisältö, videoiden tai elokuvien suoratoisto, tehostettu yksityisyyden suoja, parempi tietoturva. , nimettömyys ja monet muut.