5 Android Free VPN -sovellusten käyttöriskiä ja niiden välttäminen

Androidille on saatavana satoja ilmaisia ​​VPN-sovelluksia, ja löydät ne helposti Play Kaupasta. Näistä sadoista sovelluksista suurella prosentilla tiedetään kuitenkin olevan turvallisuusongelmia, jotka saattavat aiheuttaa suuren riskin käyttäjän turvallisuuteen. Huomaa, että tämä ongelma ilmenee, vaikka Play Protect on vahvistanut sovellukset, joka on Googlen oma menetelmä skannata haitallisia sovelluksia Play Kaupassa. Joten tavallisena käyttäjänä sinun pitäisi tietää, että kaikkia näitä ilmaisia ​​VPN-sovelluksia ei voida turvallisesti käyttää.


Tietyt tietoturva-asiantuntijoiden tietämät riskit koskevat Android-ilmaisten VPN-sovellusten käyttöä. Joten käyttäjien tulee olla tietoisia näiden sovellusten käyttöön liittyvistä riskeistä, etenkin jos he aikovat käyttää näitä sovelluksia pitkällä aikavälillä. Koska taas suurella prosentilla näistä sovelluksista on osoitettu olevan tietoturvaongelmia, jotka saattavat vaarantaa tietosi, on suositeltavaa toimia varoen ennen kuin asennat jonkin näistä ilmaisista VPN-sovelluksista Android-laitteellesi. Tässä on 5 Android-ilmaisten VPN-sovellusten käytön riskiä ja niiden välttäminen:

1. VPN-palveluntarjoajasi voi myydä tietosi mainostajille

Kuten monien ilmaisten VPN-palveluntarjoajien tapaan, he ansaitsevat rahaa mainostajilta, jotka näyttävät mainoksesi mobiililaitteellasi. Tietenkin, monet Play Kaupan sovellukset integroituvat Googlen omaan mainosverkkoon. Mutta edelleen on joitain sovelluskehittäjiä, jotka haluavat ansaita enemmän kuin vain Googlen mainonnasta. Tätä varten he kirjaavat käyttäjän käyttäytymisen verkossa ja myyvät tietoja mainostajille siinä toivossa, että he voivat ansaita enemmän rahaa sovelluksistaan. Valitettavasti on paljon ilmaisia ​​VPN-palveluntarjoajia, jotka seuraavat tätä käytäntöä. Joten on suuri mahdollisuus, että palveluntarjoajasi myy tietosi kolmansien osapuolien mainostajille.

Kuinka välttää: Yritä käyttää ilmaisia ​​VPN-sovelluksia, joiden tietosuojakäytäntö on läpinäkyvä, mitä he tekevät keräämiensä käyttäjän tietojen kanssa.

2. Yksityistä selausistuntoasi voidaan valvoa

Kun aktivoit VPN: n mobiililaitteellasi, se tarkoittaa, että käytät yksityistä verkkoa pääsyyn Internetiin laitteestasi. Yleensä, kun käytät hyvää yksityistä verkkoa, verkkotoimintasi ei seuraa prosessia. VPN-yhteyden on tarkoitus suojata selailutoimintasi kaikenlaiselta kolmannen osapuolen seurannalta. Monissa ilmaisissa VPN-sovelluksissa kuitenkin havaitaan, että palveluntarjoajat saattavat seurata selaustoimintaasi, kun käytät heidän sovellustaan. Joten tässä vaiheessa VPN-yhteys ei ole vapaa kolmansien osapuolten suorittamasta valvonnasta.

Kuinka välttää: Katsele jälleen sovelluksen tietosuojakäytäntöä ennen asennusta. Selvitä, seuraako he tietojasi vai ei, mihin tahansa tarkoitukseen. He saattavat sanoa, että heidän on ehkä tarkkailtava selailuistuntoasi käyttökokemuksen parantamiseksi, minkä vuoksi sinun on vältettävä tämän sovelluksen käyttöä.

3. Ilmainen VPN-sovellus voi asentaa vakoiluohjelmat matkapuhelimeesi

Turvallisuusasiantuntijoiden äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan jopa Play Protect -skannauksen läpäisseet sovellukset saattavat silti sisältää sellaista haitallista lähdekoodia, jota ei havaita. Vain kolmannen osapuolen virustarkistussovellukset voivat tunnistaa tämän lähdekoodin, koska tämä koodi on usein piilotettu syvälle sovelluksen lähdekoodiin. Haitallisen koodin tarkoituksena on yleensä seurata online-toimintaa ja vakoiluohjelmien asentamista mobiililaitteeseesi. Tietosi puolestaan ​​lähetetään kolmansien osapuolien palvelimille, ja niitä voidaan käyttää huonoihin tarkoituksiin.

Kuinka välttää: Ensinnäkin, älä koskaan asenna VPN-sovellusta, jota ei ole virallisesti saatavilla Play Kaupassa. Jos esimerkiksi asennat VPN-sovelluksen APK-tiedostona, on suuri mahdollisuus, että kyseessä on haittaohjelma. Toiseksi, asenna laitteeseesi aina hyvä virustentorjuntaohjelma, joka tarkistaa kaikkien asennettujen sovellusten automaattisen tarkistuksen.

4. Yksityinen yhteys ei välttämättä ole yksityinen

Yksityisen yhteytesi oletetaan olevan yksityinen, mutta monissa tapauksissa on tapauksia, joissa käyttäjät käyttävät IP-osoitteita, kun he käyttävät ilmaisia ​​VPN-sovelluksia mobiililaitteillaan. IP-osoitteen vuoto tai DNS-vuoto on erittäin yleinen ilmaisissa yksityisissä verkoissa, koska siinä ei ole vahvaa salausta Internet-yhteytesi turvaamiseksi. Tämän seurauksena oletettu yksityinen yhteys saattaa osoittautua olematta yksityinen. Joten varokaa tällaisesta ongelmasta.

Kuinka välttää: Tarkista aina IP-osoitteesi, kun käytät yksityistä yhteyttä, koska on suuri mahdollisuus, että VPN-yhteys ei peitä täysin IP-osoitettasi.

5. Yksityinen verkko voi olla haavoittuvainen hakkereiden hyökkäyksille

Tämä on suurin riski kaikista. Kun käytät ilmaista yksityistä verkkoyhteyttä mobiililaitteellasi, sinun pitäisi tietää, että olet hakkerihyökkäysten vaara. Tämä johtuu siitä, että ilmaisella mobiili-VPN: llä on yleensä erittäin heikko salausjärjestelmä, joka on erittäin alttiita hakkerihyökkäyksille. Joissakin tapauksissa tämä johtuu siitä, että ihmisten yksityisiä valokuvia vuotaa yleisölle heikosti turvatun yksityisen yhteyden käytön takia..

Kuinka välttää: Käytä vain hyvämaineisen VPN-palveluntarjoajan ilmaista VPN-sovellusta, tai mikä parasta, aloita sen sijaan premium-VPN-palvelun käyttö. Tällä tavalla turvallisuussuojaus taataan sinulle paremmin.

Nämä ovat 5 riskiä Android-ilmaisten VPN-sovellusten käytöstä ja niiden välttämisestä. Aina on hyvä tarkistaa mobiililaitteeseesi asennettava sovellus suojausongelmien välttämiseksi tulevaisuudessa. Älä valitse vain sovellusta luokituksen tai suosion perusteella Play Kaupassa. Sinun on varmistettava, että ilmainen VPN-sovellus on sinulle täysin turvallinen käyttää.