PeaZip-arvostelu

Plussat


Tarjoaa ilmaisen tiedostoarkisto- ja salausohjelmiston, jolla on korkea pakkaussuhde. Tukee yli 180 tiedostotyyppiä, ja sitä voidaan käyttää arkiston avaajana ja purkajana.

Haittoja

Saatavana vain Windows- ja Linux-käyttöjärjestelmille, eikä Mac OS -käyttöjärjestelmälle saatavissa. Kannettava versio on saatavana vain Windows- tai Linux-käyttöjärjestelmässä Wine-sovelluksen avulla.

Yleensä ottaen

Tarjoaa yhden parhaista tiedostonhallinta-, arkistointi- ja salausohjelmistoista, joka tukee melkein kaikkia nykyään saatavilla olevia tiedostotyyppejä. Käyttää edistynyttä salausjärjestelmää.

Verkkosivusto: Napsauta tätä

PeaZip on Italiassa toimivan ohjelmistokehittäjän PeaZip SLR: n luoma avoimen lähdekoodin tiedostoarkisto ja salausohjelma. Ohjelmiston päätehtävänä on hallita, pakata ja salata tiedostoja käyttämällä tavallista salaustekniikkaa ja korkeaa pakkaussuhdetta. Toisin kuin vastaavissa ohjelmissa, tämän ohjelman avulla voit säästää enemmän tilaa kiintolevyllesi, kun tiedostoja painetaan erilaisiin suosittuihin arkistomuotoihin..

Korkea puristussuhde

Tiedostoarkisto-ohjelmiston pääongelma on pakkaussuhde, joka ei yleensä ole liian korkea. Se tarkoittaa, että kun tallennat tiedostoja arkistoon, arkiston kokonaiskokolla ei ole paljon eroa normaalista tiedostokoosta. PeaZipissä on kuitenkin tekniikka, jonka avulla voit pakata tiedostoja korkealla pakkaussuhteella, mikä tarkoittaa, että voit saada arkiston koon paljon vähemmän kuin vastaavat tiedostojen pakkausohjelmat. Korkean pakkaussuhteen avulla voit säästää enemmän tilaa kiintolevylläsi, jolloin voit tallentaa enemmän tiedostoja arkistojen muodossa. Se on hyödyllistä myös asennustiedoston luomisessa, jotta sen lataamiseen ei tarvitse viedä liikaa tilaa.

Tuki yli 180 arkistomuodolle

Nykyään on saatavana satoja arkistomuotoja, ja tämä ohjelmisto tukee yli 180 arkistomuotoa, mikä tarkoittaa, että se pystyy lukemaan ja purkamaan melkein mitä tahansa tiedostotyyppiä. Se tekee tästä ohjelmistosta ihanteellisen työkalun arkistotiedoston purkamiseen tai tarkastelemiseen. Voit myös helposti muuttaa mitä tahansa arkistomuotoa purkamalla ensin arkiston ja tallentamalla sen toiseen muotoon. Tämä voi säästää paljon aikaa, koska muut tiedostoarkisto-ohjelmat pystyvät ehkä tunnistamaan vain kourallisen tiedostoarkistotyyppejä. Lisäksi se on avoimen lähdekoodin ohjelma, joten voit ladata ja käyttää sitä ilmaiseksi.

Salaa tiedostot tavallisella salausjärjestelmällä

Jos haluat tallentaa tiedostosi salattuun arkistoon, voit tehdä sen myös PeaZip-ohjelmalla. Tämä ohjelmisto on suunniteltu pystymään luomaan salattu arkisto, jota on vaikea hajottaa. Kun luot salasanalla suojattua arkistoa tällä ohjelmistolla, se suojaa kaikkia yksityisiä tiedostojasi, jotta kukaan ei voi katsella tai poimia tiedostojasi, ellei heillä ole salasanaa. Se käyttää tavallista salausjärjestelmää, jota on vaikea löytää jopa ammattitaitoiselle hakkerille. Toisin sanoen tällä ohjelmistolla luodut salatut arkistot ovat täysin yksityisiä ja turvallisia sinulle.

Jaa ja yhdistä suuret tiedostot

Jako- ja yhdistämisominaisuuden avulla voit joko jakaa suuren arkiston useisiin pienempiin arkistoihin tai yhdistää useita pieniä arkistoja yhdeksi arkistoksi. Tämä ominaisuus on erittäin kätevä, kun joudut tallentamaan suuria tiedostoja, jotka eivät välttämättä ole käteviä, jos ne tallennetaan yhdeksi isoksi tiedostoarkistoksi. Jakamalla suuri arkisto useisiin osiin, voit helposti tallentaa ja siirtää tiedostoja useille tallennusvälineille. Se auttaa myös, kun joudut lähettämään tiedostoja pilveen, koska sinun ei tarvitse ladata yhtä suurta arkistoa yhdellä kertaa. Sinun tarvitsee vain ladata arkisto-osa osittain prosessin yksinkertaistamiseksi.

Kannettava versio

Täydellisen asennusversion lisäksi PeaZip on saatavana myös kannettavana versiona. Tämän ohjelmiston kannettavaa versiota voidaan käyttää sekä Windows-käyttöjärjestelmässä että Linux-järjestelmässä Wine-sovelluksen avulla. Hyvä kannettavan järjestelmän kannalta on se, että sinun ei tarvitse asentaa ohjelmistoa kokonaan, jotta voit avata, purkaa tai salata arkistoja. Voit yksinkertaisesti kopioida kannettavan version flash-asemaan ja käyttää sitä millä tahansa tietokoneella joutumatta asentamaan sitä kokonaan.

johtopäätös

Kun tarkastelet hyvää tiedostoarkisto-ohjelmistoa, mielessä on muutama premium-ohjelmisto. Jopa niillä premium-ohjelmilla ei kuitenkaan ole ominaisuuksia, jotka ovat yhtä laajoja kuin PeaZip. PeaZip on yksinkertainen tiedostojen pakkaustyökalu, joka tarjoaa paljon enemmän ominaisuuksia kuin vastaava ohjelmisto. Sen avulla voit avata satoja arkistomuotoja, salata tiedostoja, yhdistää ja jakaa arkistoja, ja mikä tärkeintä, sillä on korkea pakkaussuhde. Tämän ohjelmiston avulla voit säästää enemmän tilaa kiintolevyllesi, koska voit pienentää pakattujen tiedostojen koon tehokkaasti. Saatavana on myös kannettava versio, jonka avulla voit käyttää tätä ohjelmistoa tien päällä.