AxCrypt-arvostelu

Plussat

Tarjoaa usean alustan tiedostojen suojausohjelmiston, jonka avulla voit salata tärkeät tiedostot edistyneellä salausjärjestelmällä. Sen mukana tulee myös salasananhallintaominaisuus.

Haittoja

Ilmaista versiota voidaan käyttää vain salattujen tiedostojen katsomiseen Macissa, kun taas samassa ilmaisessa versiossa on enemmän ominaisuuksia PC: llä. AES-256-salaus on käytettävissä vain premium-suunnitelmassa.

Yleensä ottaen

Tarjoaa yksinkertaisen mutta erittäin turvallisen tiedostojen salausjärjestelmän, jota voidaan käyttää sekä työpöytä- että mobiiliympäristöissä. Tarjoaa lisäominaisuuksia tiedostojen suojauksen parantamiseksi.

Verkkosivusto: Napsauta tätä

AxCrypt on Tukholmassa, Ruotsissa toimivan tietoturvaohjelmistoyrityksen AxCrypt AB toimittama tiedostojen salausohjelmisto. AxCrypt julkaistiin ensimmäisen kerran yleisölle vuonna 2001 auttamaan käyttäjiä jakamaan luottamuksellisia tiedostoja Internetissä murehtimatta siitä, että kuka tahansa varastaa tärkeät tiedostot. Ohjelmistosta oli nopeasti tulossa yksi parhaista ilmaisista salausvälineistä, ja yritys on laajentanut ohjelmistoa vuodesta 2016 lähtien sisällyttämällä siihen uusia uusia ominaisuuksia, jotka ovat saatavana vain premium- ja liiketoimintasuunnitelmissa..

Kehittynyt salausjärjestelmä pilvivarastointiyhteydellä

AxCrypt sisältää kehittyneen salausjärjestelmän, joka varmistaa, että tiedostosi on suojattu turvallisesti ja ettei niitä voida murtaa. Tämän ohjelmiston tarjoamat salausjärjestelmät ovat AES-128-bittinen ja AES-256-bittinen salaus, jotka ovat vakiona kansainvälinen salausjärjestelmä tiedostojen maksimaaliseen suojaukseen ja suojaamiseen. Pilvitallennusyhteyden avulla voit lähettää salatut tiedostosi suosittuihin pilvitallennuspalveluiden tarjoajiin, kuten Dropbox, Google Drive ja OneDrive, jotta voit synkronoida ne kaikkien laitteiden välillä. Pilvitallennusyhteys on myös täydellinen yhteistyöhön, jossa voit työskennellä samojen luottamuksellisten tiedostojen kanssa muiden ihmisten kanssa.

Salasanan hallinta ja salasanan luonti

Tiedostojen salaamisen lisäksi tämä ohjelmisto auttaa sinua myös pitämään tilisi turvassa tarjoamalla salasanan hallintaominaisuuden. Salasananhallintaominaisuutta voidaan käyttää kaikkien salasanojen suojaamiseen yhdessä hallintapaneelissa, jolloin kaikkien salasanojen järjestäminen on helpompaa. Tämän avulla voit myös välttää monien tilien monimutkaisten salasanojen muistamisen. Lisäksi se tarjoaa myös salasanan luontitoiminnon, jonka avulla voit luoda erittäin vahvoja ja mahdotonta murtaa salasanoja kaikille tilillesi, jos käytät edelleen heikkoja salasanoja.

Pöytätietokoneiden ja mobiiliympäristöjen saatavuus

Vaikka monia vastaavia tiedostojen salausvälineitä on saatavana vain työpöydältä, jotka ovat pääasiassa tietokoneille, AxCrypt on saatavana sekä työpöytä- että mobiiliympäristöille. Tämän ohjelmiston tukemat alustat ovat Mac, Windows, Android ja iOS. Kun ohjelmisto on saatavana useille alustoille, käyttäjät voivat jakaa salattuja tiedostojaan eri laitteilla, ja heidän ei tarvitse käyttää tietokonettaan vain avatakseen salattuja tiedostoja tai luodaksesi uuden salatun tiedoston. Jokaisella alustalla on samat toiminnot, jotta käyttäjät voivat suojata tiedostojaan kätevästi kotona, toimistossa ja tien päällä.

Nimetön tiedostonimi ja tiedoston pyyhkiminen

Jos et halua paljastaa suojattujen tiedostojesi todellisia tiedostonimiä, voit piilottaa tiedostosi tämän ohjelmiston tarjoamalla nimettömällä tiedostonimitoiminnolla. Tällä ominaisuudella voit piilottaa todelliset tiedostonimet, joita yrität suojata tällä salausjärjestelmällä, jotta vain sinä tai ihmiset, joilla on tiedostojen avaimet, näet sen. Tiedostojen pyyhkäisyominaisuuden avulla voit poistaa kaikki tiedostot, erityisesti suojatut tiedostosi, turvallisesti laitteistasi, jotta näitä tiedostoja ei voida palauttaa uudelleen poistamisen jälkeen, jopa käyttämällä edistynyttä tiedostojen palautusohjelmaa.

Avainten jakaminen ja yhteistyö

AxCrypt antaa sinulle mahdollisuuden jakaa luottamukselliset tiedostosi muiden ihmisten kanssa ja tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. Tällä tavoin voit työskennellä muiden ihmisten kanssa salaisessa projektissa tarvitsematta huolehtia siitä, että merkityksetön kolmas osapuoli saattaa selvittää, mihin työskentelet. Avainten jakamisominaisuuden avulla voit myös jakaa salausavaimet useiden käyttäjien kanssa, jotta he voivat myös avata salatut tiedostot omalla salausavaimellaan. Tämän ohjelmiston avulla yhteistyöstä tulee paljon yksityistä ja turvallista.

johtopäätös

AxCrypt on vankka tiedostojen salausohjelmisto, jonka avulla voit tehdä paljon muutakin kuin salata luottamukselliset tiedostosi. Se tarjoaa myös joukon tärkeitä turvaominaisuuksia, joita voit käyttää parantamaan tiedostojesi suojausta, kuten tiedostojen pyyhkiminen, avainten jakaminen, salasanojen luominen, pilvivarastointiyhteys ja niin edelleen. Tämän ohjelmiston avulla voit tehdä yhteistyötä muiden käyttäjien kanssa ja jakaa luottamuksellisia tiedostoja heidän kanssaan. Edistyneessä salausjärjestelmässä sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että kuka tahansa voi murtaa tai varastaa salattuja tiedostojasi, koska kun tiedostot on salattu, ne ovat hakkeroituneita. Kaiken kaikkiaan, jos etsit vankasta tiedostojen salausohjelmistoa, jossa on paljon suojausominaisuuksia, sinun on käytettävä tätä ohjelmistoa.