PeaZip áttekintés

Előnyök


Ingyenes tömörítési arányú archiválót és titkosító szoftvert biztosít. Több mint 180 fájltípust támogat, és archívumnyitóként és kibontóként használható.

Hátrányok

Csak Windows és Linux platformon érhető el, a Mac OS platformon pedig nem érhető el. A hordozható verzió csak Windows vagy Linux alatt érhető el a Wine app segítségével.

Átfogó

Az egyik legjobb fájlkezelő, archiváló és titkosító szoftver, amely szinte az összes elérhető fájltípust támogatja. A fejlett titkosítási rendszert használja.

Webhely: Kattintson ide

A PeaZip egy nyílt forrású fájl-archiváló és titkosító szoftver, amelyet a PeaZip SLR fejlesztett ki, egy olaszországi szoftverfejlesztő. A szoftver fő funkciója a fájlok kezelése, tömörítése és titkosítása a szokásos titkosítási technológia, valamint a magas tömörítési arány felhasználásával. A hasonló programoktól eltérően ez a program több helyet takaríthat meg a merevlemezen, amikor a fájlokat különféle népszerű archívumformátumokba tömöríti..

Magas tömörítési arány

A fájl archiváló szoftver fő problémája a tömörítési arány, amely általában nem túl magas. Ez azt jelenti, hogy amikor a fájlokat archívumban tárolja, az archívum teljes mérete nem különbözik nagyban a normál fájlméretétől. A PeaZip technológiája azonban lehetővé teszi a nagy tömörítési arányú fájlok tömörítését, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb az archívum mérete, mint a hasonló fájlok tömörítési programjaihoz. A magas tömörítési arány révén több helyet takaríthat meg a merevlemezen, lehetővé téve, hogy több fájlt tároljon archív formában. Ezenkívül hasznos egy telepítőfájl létrehozása, hogy a letöltéshez ne kelljen túl sok helyet foglalnia.

Támogatás a 180+ archív formátumhoz

Több száz archívumformátum érhető el ma, és ez a szoftver több mint 180 archívumformátumot támogat, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen archívumtípust képes olvasni és kibontani. Ez a szoftver ideális eszközzé teszi az archívumfájl kibontását vagy megtekintését. Bármely archívumformátumot könnyen megváltoztathatja, ha először kibontja az archívumot, és más formátumba menti. Ez sok időt takaríthat meg, mivel más fájl-archiváló szoftverek csak kevés fájltípus-fájlt képes felismerni. Sőt, ez egy nyílt forráskódú program, így ingyenesen letölthető és használható.

Titkosítsa a fájlokat a szabványos titkosító rendszerrel

Ha a fájlokat titkosított archívumban szeretné tárolni, megteheti a PeaZip programmal is. Ezt a szoftvert olyan titkosított archívum létrehozására tervezték, amelyet nehéz megbontani. Amikor jelszóval védett archívumot készít e szoftver segítségével, ez védi az összes magánfájlját, hogy senki ne tudja megtekinteni vagy kibontani a fájljait, hacsak nincs jelszava. Ez a szokásos titkosítási rendszert használja, amelyet nehéz gyakorolni a tapasztalt hackerek számára. Más szavakkal: a szoftverrel létrehozott titkosított archívumok teljesen privát és biztonságos az Ön számára.

Ossza fel és egyesítse a nagy fájlokat

A megosztás és az egyesítés funkció lehetővé teszi egy nagy archívum felosztását több kisebb archívumra, vagy több apró archívum egyesítését egy archívumba. Ez a szolgáltatás nagyon hasznos, ha nagy fájlokat kell tárolnia, amelyek esetleg nem lennének kényelmesek, ha egy nagy fájl-archívumban tárolják. A nagy archívum több részre bontásával könnyedén tárolhatja és átviheti fájljait több tárolóeszközre. Ez is segít abban az esetben, ha feltöltenie kell a fájlokat a felhőbe, mivel nem kell egyszerre feltöltenie egy nagy archívumot. A folyamat egyszerűbbé tételéhez egyszerűen le kell töltenie az archívum részét.

Hordozható verzió

A teljes telepítési verzió mellett a PeaZip hordozható változatban is elérhető. A szoftver hordozható verziója használható a Windows operációs rendszeren, valamint a Linux rendszeren a Wine alkalmazás használatával. A hordozható rendszernél jó az, hogy az archívumok megnyitásához, kibontásához vagy titkosításához nem kell teljes mértékben telepítenie a szoftvert. A hordozható verziót egyszerűen lemásolhatja a flash meghajtóra, és bármilyen számítógépen felhasználhatja, anélkül, hogy teljes mértékben telepítené.

Következtetés

Ha megnézel egy jó fájl archiváló szoftvert, van néhány prémium szoftver, amely szem előtt tartásra kerül. Ugyanakkor még azokon a prémium programokon sem vannak olyan széleskörű szolgáltatások, mint a PeaZipnél. A PeaZip egy egyszerű fájl tömörítési eszköz, amely sokkal több szolgáltatást kínál, mint a hasonló szoftver. Ez lehetővé teszi több száz archívumformátum megnyitását, a fájlok titkosítását, az archívumok egyesítését és felosztását, és ami még fontosabb, magas tömörítési arányú. Ezzel a szoftverrel több helyet takaríthat meg a merevlemezen, mivel hatékonyan minimalizálhatja a tömörített fájlok méretét. Ezenkívül a hordozható verzió is elérhető, amely lehetővé teszi ezen szoftver használatát útközben.