KeePass áttekintés

Előnyök

Ingyenes, könnyű és biztonságos jelszókezelő szoftvert kínál, amely segít bármilyen jelszó tárolásában egy kényelmes helyen. A licenc nyílt forráskódú, és támogatja a fejlett titkosítási rendszert.


Hátrányok

Csak a Windows számára érhető el, bár vannak olyan nem hivatalos verziók, amelyek más platformokra is elérhetők, mint például az Android, iOS és Linux.

Átfogó

Egyszerű és biztonságos platformot kínál az összes jelszó tárolásához egy helyen, fejlett titkosítási rendszerrel. Lehetővé teszi az összes jelszó egyszerű és biztonságos kezelését.

Weboldal: Keepass.info

Összesített értékelés: [Yasr_overall_rating]

A KeePass egy ingyenes és nyílt forráskódú jelszókezelő szoftver, amelyet 2003-ban hozott létre Dominik Reichl, a németországi székhelyű szoftverprogramozó. Míg kezdetben egy ember fejlesztette ki nyílt forráskódú szoftverként, sok lelkes felhasználó javaslata alapján továbbfejlesztették, így a szoftver úgy fejlődik, mint ma. Ennek a szoftvernek az a célja, hogy segítse a felhasználókat minden fontos jelszavuk kezelésében és tárolásában annak érdekében, hogy elkerüljék ugyanazon jelszó használatát minden fióknál, amelyikben vannak..

Több felhasználói kulcsok

Amikor létrehozza az adatbázist a jelszavához, lehetősége van létrehozni az adatbázis fő jelszavát. Vannak azonban további kulcsok, amelyeket alkalmazhat a jelszó adatbázisában, hogy biztonságosabbá váljon. Több felhasználói kulcs segítségével számos módon megvédheti a jelszó-adatbázist, és biztosíthatja, hogy csak Ön férjen hozzá ehhez. Több kulcsfájlt is használhat, amennyiben erre van szüksége a jelszó-adatbázis biztonságának megerősítéséhez. Ezt javasoljuk neked, bár kicsit nehézkes nyomon követni az összes létrehozott felhasználói kulcsot. A biztonság szempontjából azonban a több felhasználói kulcs funkció tovább erősítheti a jelszó-adatbázis biztonságát.

Véletlenszerű jelszógenerátor

A legtöbb ember csak egyszerű jelszavakat hoz létre a fiókjához. Ennek oka elsősorban az, hogy a bonyolult jelszavakat nehéz megjegyezni, és nehéz létrehozni. A véletlenszerű jelszógenerátor funkció elérhető ebben a szoftverben, amely elősegíti a felhasználókat, hogy erős jelszavakat hozzanak létre fiókjaikhoz. Ilyen módon nem kellene többé megbékélniük a gyenge jelszavakkal, mivel ezek később könnyen feltörhetők. Ez a szolgáltatás segít a felhasználóknak minden egyes fiókjuk megóvásában a legerősebb jelszavakkal, amelyeket lehetetlen feltörni.

Fejlett titkosítási rendszer

A KeePass olyan, mint egy nagy tárhely az összes jelszóhoz. Ez azt jelenti, hogy nagyon fontos program a fiókjainak hozzáférési kulcsainak kezelése és tárolása. Gondoskodnia kell arról, hogy ez a szoftver teljesen biztonságos és biztonságos legyen az Ön számára. Szerencsére a fejlett titkosítási rendszert használja, amelyet nem lehet megtörni. Más szavakkal: az emberek nem csak erõteljesen nyithatják meg a jelszókezelõdet, és könnyen megszerezhetik a jelszavaikat. Ezt a szoftvert nem könnyű megtörni, és az adatbázisban az értékes információkhoz csak a felhasználó férhet hozzá.

Könnyű jelszókezelés

A szoftver egyik fő funkciója a felhasználók segítése a jelszavak könnyű kezelésében. Nem számít, hány jelszót tárol ebben a szoftverben, nagyon könnyű kezelni a kívánt módon. Lehetőség van a jelszavak kategorizálására és megkönnyítésére. Vannak olyan funkciók is, amelyek segítenek a tárolt jelszó gyors keresésében, annak ellenére, hogy mélyen eltemették az adatbázisban. Meglehetősen egyszerűen importálhatja vagy exportálhatja az adatbázisát is arra az esetre, ha adatát egy másik platformra szeretné áttelepíteni.

Plugin architektúra

A KeePass alapvető funkciói minden olyan funkciót és előnyt biztosítanak a felhasználók számára, amelyekre szükségük van egy jelszókezelőből. Van még egy kiegészítő szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alapvető szolgáltatások további kibővítését, amelyet plugin-nek hívnak. A szoftver beépülő modul-architektúrájával nagyon könnyű hozzá plug-ineket hozzáadni ehhez a szoftverhez annak funkcionalitásának javítása érdekében. Mivel ez a szoftver nyílt forráskódú, sok ember járul hozzá a szoftver különféle pluginek fejlesztéséhez.

Következtetés

A KeePass az egyik legjobb ingyenes jelszókezelő szoftver. Ezzel a szoftverrel könnyen tárolhatja és kezelheti a jelszavait egy kényelmes helyen. Ezenkívül a szoftvert fejlett titkosító rendszer, valamint több felhasználói fájl is védi, hogy az adatbázis hackerekkel szemben védett legyen. Senki sem tudja megtörni a szoftvert, és könnyen ellophatja az adatbázisban található jelszavakat. Ezenkívül azt a funkciót is segíti, hogy a felhasználók erős jelszavakat hozzanak létre fiókjaikhoz, valamint néhány plugint hozzáadjanak a szoftver funkcióinak javításához. Mindent egybevetve, a KeePass egy ajánlott jelszókezelő szoftver, ha egy egyszerű és biztonságos megoldást keres, amelyben minden jelszó-adata biztonságban és biztonságban van egy kényelmes helyen..