Az AxCrypt áttekintése

Előnyök


Többplatformos fájlbiztonsági szoftvert biztosít, amely lehetővé teszi a fontos fájlok fejlett titkosítási rendszerrel való titkosítását. Jelszókezelő funkcióval is rendelkezik.

Hátrányok

Az ingyenes verzió csak titkosított fájlok megtekintésére használható Mac számítógépen, míg ugyanaz az ingyenes verzió további funkciókat kínál a PC-n. Az AES-256 titkosítás csak a prémium csomagban érhető el.

Átfogó

Egy egyszerű, mégis nagyon biztonságos fájl titkosítási rendszert kínál, amely mind asztali, mind mobil platformon használható. További funkciókkal rendelkezik a fájlvédelem fokozása érdekében.

Webhely: Kattintson ide

Az AxCrypt egy fájl titkosító szoftver, amelyet az AxCrypt AB, a svédországi székhelyű biztonsági szoftvertársaság nyújt. Az AxCrypt először 2001-ben adták ki a nyilvánosság számára, hogy segítsék a felhasználókat a bizalmas fájlok megosztásában az interneten anélkül, hogy aggódnának amiatt, hogy bárki ellopja a fontos fájlokat. Ez a szoftver hamarosan az egyik legjobb ingyenes titkosító eszközévé vált, és 2016 óta a vállalat kibővítette a szoftvert, hogy különféle új funkciókat tartalmazzon, amelyek csak a prémium és az üzleti tervekben érhetők el..

Fejlett titkosítási rendszer felhőtároló csatlakozással

Az AxCrypt fejlett titkosítási rendszerrel érkezik, amely biztosítja a fájlok biztonságos védelmét és a feltörés lehetetlenségét. A szoftver által kínált titkosítási rendszer AES-128 bites és AES-256 bites titkosítás, amely a szokásos nemzetközi titkosítási rendszer a fájlok maximális védelme és biztonsága érdekében. A felhőalapú kapcsolattal feltöltheti a titkosított fájlokat a kedvenc felhőalapú szolgáltatókra, például a Dropbox, a Google Drive és a OneDrive, hogy szinkronizálhassa azokat az összes eszköz között. A felhőalapú tárolási kapcsolat az együttműködéshez is tökéletes, ahol más személyekkel azonos bizalmas fájlokat dolgozhat fel.

Jelszókezelés és jelszógenerátor

Ez a szoftver nemcsak a fájl titkosítással foglalkozik, hanem egy jelszókezelési funkcióval is segíti fiókja biztonságát. A jelszókezelési funkció felhasználható az összes jelszó védelmére egy irányítópulton, megkönnyítve ezzel az összes jelszó rendezését. Ez segíthet abban is, hogy sok fiókjában ne kerüljön vissza a bonyolult jelszavak. Ezenkívül biztosítja a jelszógenerátor funkciót is, amely segít nagyon erős és nem feltörhető jelszavak előállításában minden fiókjához, abban az esetben, ha továbbra is gyenge jelszavakat használ..

Asztali és mobil platformok elérhetősége

Míg sok hasonló fájltitkosító eszköz csak az asztali platformon érhető el, elsősorban PC-re, az AxCrypt asztali és mobil platformokra egyaránt elérhető. A szoftver által támogatott platformok a Mac, a Windows, az Android és az iOS. Azáltal, hogy a szoftvert különféle platformon elérhetővé teszi, a felhasználók megoszthatják titkosított fájljaikat különböző eszközökön, és nem kell számítógépüket használniuk csak a titkosított fájlok megnyitásához vagy új titkosított fájlok létrehozásához. Minden platformon ugyanazok a funkciók vannak, hogy a felhasználók fájljaikat kényelmesen megvédhessék otthon, az irodában és útközben.

Névtelen fájlnevek és fájl törlés

Ha nem akarja nyilvánosságra hozni a védett fájlok valódi fájlneveit, akkor használja a szoftver által biztosított névtelen fájlnév funkciót a fájlnevek elrejtéséhez. Ezzel a funkcióval elrejtheti azokat a valódi fájlneveket, amelyeket ezzel a titkosító rendszerrel megpróbál megvédeni, hogy csak Ön vagy a fájlok kulcsaival rendelkező személyek láthassák azt. A fájl törlési funkció lehetővé teszi az összes fájl, különösen a védett fájlok biztonságos eltávolítását az eszközről, hogy ezeket a fájlokat törlés után még egyszer nem lehessen helyreállítani, még ha fejlett fájlhelyreállító szoftver is használható..

Kulcsmegosztás és együttműködés

Az AxCrypt lehetővé teszi, hogy megoszthassa bizalmas fájljait másokkal, és együttműködjön velük. Ilyen módon más emberekkel dolgozhat egy titkos projekten anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy bármilyen irreleváns harmadik fél megtudhatja, mit dolgozik. A kulcsmegosztó szolgáltatás lehetővé teszi a titkosítási kulcsok megosztását több felhasználóval is, így a titkosított fájlokat a saját titkosítási kulcsukkal is megnyithatják. Ezzel a szoftverrel az együttműködés sokkal magányosabbá és biztonságosabbá válik.

Következtetés

Az AxCrypt egy robusztus fájl titkosító szoftver, amely sokkal többet tesz lehetővé, mint a bizalmas fájlok titkosítása. Számos fontos biztonsági funkciót is kínál, amelyek javíthatják a fájlvédelmet, például a fájl törlését, a kulcsok megosztását, a jelszó létrehozását, a felhőalapú tárolási kapcsolatot és így tovább. Ezzel a szoftverrel együttműködhet más felhasználókkal, és megoszthatja velük a bizalmas fájljait. A fejlett titkosítási rendszerrel nem kell attól tartania, hogy bárki feltörheti vagy ellophatja a titkosított fájlokat, mivel a fájlok titkosítása után a hackerek is védettek. Mindent egybevetve, ha robusztus fájl titkosító szoftvert keres, amelyben sok biztonsági funkció található, akkor ezt a szoftvert kell használnia.