Védi a magánéletét online? 5 kérdés, amelyet fel kell tennie az online adatvédelemről

Tény, hogy sok ember nem igazán törődik az online adatvédelemmel. Az eszközöket csak bármilyen célra használják, anélkül, hogy egyáltalán gondolkodnának a saját online biztonságukra. Használják a keresőmotorokat, ellátogatnak néhány weboldalra, letöltnek fájlokat, megosztanak fájlokat, képeiket a közösségi médiába teszik közzé, és minden más online tevékenységet elvégznek anélkül, hogy tudnák, hogy a kormányuk, az internetszolgáltató, a meglátogatott webhelyek figyelemmel kísérik őket, a vállalatok és még a hackerek is. Van ugyanaz a problémád, mint sok embernél??


Ha online foglalkozik saját magánéletével, fontos, hogy egyre inkább tudatában legyen az igazi személyazonosság online védelmének. Az online adatvédelem nem a kormány vagy más harmadik felek feladata. Ez a saját felelőssége. Valójában mindenkinek a felelőssége, bár sok ember még mindig nem ismeri a felelősségét. Tehát online védi magánéletét? Íme 5 kérdés, amelyet fel kell tennie az online adatvédelemmel kapcsolatban:

1. Mindig biztonságos hálózati kapcsolatot használ az Internet eléréséhez?

Milyen típusú hálózati kapcsolatot használ az internet eléréséhez? Ha gyakran hozzáfér az internethez nyilvános WiFi hálózatokból, akkor tudnia kell, hogy az ilyen hálózatok biztonsága a legjobb esetben megkérdőjelezhető. Ha nem titkosított hálózati kapcsolatot használ az internethez való hozzáféréshez, akkor azzal fenyeget, hogy böngészési tevékenységét harmadik felek ellenőrzik. Ez azt jelenti, hogy nulla a magánélet, ha a nem titkosított hálózaton böngészi az internetet. Másrészt, ha mindig tudomásul veszi, hogy csak egy biztonságos hálózati kapcsolatot használ az internet eléréséhez, akkor az Ön személyes adatai biztonságban vannak, és az emberek általában nem tudják ellenőrizni az online tevékenységeidet..

2. naprakészen tartja-e az alkalmazásokat és az operációs rendszert?

Az alkalmazások és az operációs rendszer az online biztonság határai. Az alkalmazások és az operációs rendszer naprakészen tartása biztosítja, hogy a rendszer jól védett és biztonságos legyen. A hackerek könnyen behatolhatnak a rendszerébe, ha nem tartják naprakészen a legújabb javítással. Ennek oka az, hogy ezek az operációs rendszer és az alkalmazásfejlesztők által végzett frissítések általában javításokat hoznak a különféle biztonsági résekre. Ha azzal kockáztatja online biztonságát, hogy nem tartja naprakészen alkalmazásokat és operációs rendszereit, ez azt jelenti, hogy magánéletének kockázatát is kockáztatja.

3. Védje és titkosítja-e a hálózati kapcsolatot?

Még ha mindig is a saját biztonságos hálózati kapcsolatait használja az internet eléréséhez, ez még nem jelenti azt, hogy senki sem tudja figyelni az Ön böngészési tevékenységét. Igen, a hackereknek vagy más gátlástalan harmadik feleknek nehezen lehet behatolni a hálózati kapcsolatba és ellopni az adatait. De böngészési tevékenységét valószínűleg továbbra is az ISP és a kormány ellenőrzi. Tehát annak érdekében, hogy magánélete teljesen biztonságban legyen az online megfigyelő rendszerektől, a virtuális magánhálózat vagy a VPN segítségével titkosítania kell és meg kell védenie a hálózati kapcsolatot. Ez biztosítja, hogy folyamatosan névtelenül böngészjen az interneten.

4. Követi az online biztonsággal kapcsolatos bevált gyakorlatokat?

Mivel sok ember még mindig annyira közömbös az online biztonsága iránt, nem csoda, hogy továbbra is sok esetben a szociális médiafiókok feltörtek. Egyszerűen azért, mert a legtöbb ember nem követi az online biztonsággal kapcsolatos bevált gyakorlatokat. Például még mindig nagyon sok ember állít be nagyon egyszerű jelszavakat a fiókjához. Vannak olyanok, akik még mindig nyitnak SPAM e-maileket, és követik az e-mail üzenetekben található linkeket. Az online magánélet védelme érdekében be kell tartania a biztonsággal kapcsolatos bevált gyakorlatokat, például be kell állítania a fiókjaihoz erős jelszavakat, aktiválnia kell a két tényezőjű hitelesítést, a SPAM e-maileket azonnal törölnie, az adathalász webhelyek ismeretében kell lennie, és így tovább. tovább.

5. Folyamatosan tárja online személyes adatait?

Hányszor láttad ma barátaidnak, hogy felfedik a magáninformációikat a közösségi médiában? Nem igazán törődnek saját magánéletükkel, és még mindig nagyon sok ember teszi ezt naponta. Felfedik, hol vannak most, mikor mennek nyaralni, személyes problémáikkal, megosztják saját fényképeiket vagy adataikat, és így tovább. Ez egyfajta szokás, amely kiszivárogtathatja az Ön személyes adatait online, még ha anélkül is, hogy a hackerek megpróbálnák feltörni az eszközödbe. Saját magánéletének online védelme érdekében próbálja meg elkerülni a személyes adatainak online feltárását vagy megosztását, mivel ez nem a megfelelő hely az Ön számára..

Ez az 5 kérdés, amelyet fel kell tennie az online adatvédelemmel kapcsolatban. Tehát megtettél már eleget az online biztonság és magánélet védelmének? Ha a válasz még nem érkezik, akkor most el kell kezdenie az online adatvédelem védelmét. Soha nem késő, ha megteszi a szükséges dolgokat, hogy személyazonosságát biztonságban tartsa az internet böngészése közben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map