Tippek a fájlok biztonságos és magántulajdonos online tárolásához

Az online tárolási szolgáltatások, mint például a Dropbox és a Google Drive, egyre népszerűbbek, mivel az emberek minden eszközükről fájljaikhoz akarnak hozzáférni anélkül, hogy kézi átvitelük nélkül kellene őket. Tehát online tárolási szolgáltatás használatakor a tárolt fájlokat automatikusan szinkronizálhatja az összes eszközön. Függetlenül attól, hogy ezeket a fájlokat asztali vagy mobilkészülékével kívánja elérni, csak online kell elérnie azokat. Egy másik előnye az, ha dokumentumaival dolgozik. A fájlok online tárolásával bármilyen eszközről szerkesztheti és kezelheti dokumentumait.


Itt nem áll meg. Még akkor is, ha nem viszi eszközeit magához, a világ bármely pontján, bármilyen internethez csatlakoztatott eszközről hozzáférhet az online tárhelyen tárolt fájlokhoz. Ez az online fájltárolási szolgáltatás kényelme. A fájlok online tárolása azonban kitörheti őket a feltörés és lopás veszélyének. Tehát el kell kerülnie az online fájlokhoz való hozzáférést bármilyen típusú fenyegetést. Íme néhány tipp a fájlok biztonságos és magántulajdonos online tárolásához:

1. Telepítse a VPN-t minden szinkronizált eszközre

Miért telepítse a VPN-t minden szinkronizált eszközre? Ennek oka az, hogy megvédi az összes adatátvitelt a helyi eszközök és az online tároló között. Hálózatának magáncsatlakozással történő védelmével nem fog aggódni olyan harmadik felek miatt, akik megpróbálják eltéríteni az adatátvitelt, és útközben ellopják személyes adatait..

Ha az összes eszközt magánkapcsolatban tartja, az adatátvitel mentes minden hackertől vagy gátlástalan harmadik féltől, amely megpróbálja megfigyelni és ellopni az Ön adatait. Ez egy biztonsági mechanizmus az összes hálózati átvitelhez.

2. Ne érje el fájljait titkosítatlan eszközökről

Ha azt tapasztalja, hogy nem vitte magával a készüléket, és fájljait másutt szeretné elérni, például egy internetes kávézóból vagy más nyilvános helyről, akkor gondoskodnia kell arról, hogy az eszköz titkosítva is legyen. Ha az internetkávézó vagy a könyvtár megtiltja új szoftverek telepítését, egyszerűen csak online proxyhelyet használhat fájljainak az interneten keresztül történő eléréséhez. Vagy telepíthet egy VPN-kiterjesztést a használt böngészőbe.

Ne felejtse el böngészőjében használni a privát módot annak biztosítása érdekében, hogy a zeneszámok lefedésre kerüljenek, ha valaki más ugyanazt a gépet használja, mint te. És ne felejtse el kijelentkezni az összes fiókból, amint elkészült.

3. Használjon kétfaktoros hitelesítési rendszert az online tárhely eléréséhez

Ha az összes fájlt biztonságban szeretné tartani az online tárhelyen, akkor feltétlenül használjon olyan komplex jelszót, hogy a durva erővel nagyon nehéz feltörni. Számok, nagybetűk, kisbetűk, szimbólumok és minden kombináció használatával erősítse meg a jelszavát, és nehezen feltörhető legyen.

Tárolásához használjon jelszókezelő szoftvert, arra az esetre, ha nem emlékszik rá. Ezenkívül feltétlenül aktiválja a két faktoros hitelesítési rendszert, hogy az online tárhelyhez való hozzáférés teljesen biztonságos legyen. Ilyen módon meg kell erősítenie az online tárolóba történő minden belépési kísérletet egy másik eszköz vagy fiók használatával.

4. Csak nagyon jó hírű internetes tárolási szolgáltatásokat használjon

Számos online tárolási szolgáltatás érhető el a piacon, és különféle előnyöket kínálnak a felhasználók csábítására. Természetesen kiválaszthat egyet, amelyiknek tetszik, de feltétlenül válassza ki az online tárhelyet, amely nagyra becsüli és széles körben ismert.

Például a Dropbox, a Google Drive vagy a Microsoft OneDrive jobb megoldás lehet az online tárolási igények kielégítésére, mint bármely más szolgáltató, amelyet alig ismersz, vagy nincs ismert hírneve a piacon. Ennek oka az, hogy a megbízható online tárolási szolgáltatások nagyobb figyelmet fordítanak az Ön biztonságára és magánéletére, és megbízhatóbbak a fájlok biztonságos megőrzésében..

5. Frissítse a tárolási tervet a jobb biztonság érdekében

Mivel sok online tárolási szolgáltatás bizonyos korlátozásokkal ingyenesen kínálja szolgáltatásait, mindig jó, ha a szolgáltatásaik ingyenes verzióját használja. Vegye figyelembe azonban az előnyöket, ha a prémium terveire frissít, mivel ez jobb biztonságot és adatvédelmet biztosíthat. A prémium csomagban több szolgáltatás is használható, összehasonlítva az ingyenes csomaggal.

Ez néhány tipp a fájlok biztonságos és privát tárolásához. Ügyeljen arra, hogy a fájljait mindig magántulajdonban legyen, és minden adatátvitelt titkosított hálózaton kell végrehajtania. Ilyen módon fájljait egész idő alatt biztonságban tarthatja.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map