Statikus IP-cím használatának 5 előnye a VPN-kapcsolatban

Kétféle IP-cím használható a hálózati kapcsolaton. Az első a statikus IP, a második pedig a dinamikus IP. Ez ugyanaz, ha VPN-kapcsolatot használ. Statikus és dinamikus IP-t is kínál. A statikus IP az az IP-cím, amelyet állandóan hozzárendelnek neked, és ugyanazt az IP-címet használja, függetlenül attól, hogy hányszor frissíti a kapcsolatot. Másrészt a dinamikus IP az az IP cím, amely folyamatosan változik, amikor a privát kapcsolatot frissíti.


A statikus és a dinamikus IP-cím előnyei és hátrányai is vannak. A magánkapcsolatban azonban jobb statikus IP-címet használni, mert sok előnyt jelent, amelyet a dinamikus vagy megosztott IP nem adhat neked. Vannak olyan VPN-szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a statikus IP-cím használatát havonta vagy évente felár ellenében. A statikus IP-címnek a VPN-kapcsolatban történő használatának 5 előnye van:

1. Nem szerepel a különféle online szolgáltatások feketelistájában

A különféle VPN-kiszolgálókban használt dinamikus vagy megosztott IP-címek többségét különböző típusú emberek használják. Ezeknek a VPN-szolgáltatásoknak egyes felhasználói a magánkapcsolatot jogszerű online tevékenységekhez használhatják, mások illegális tevékenységekhez használhatják. Mivel sok ember egyidejűleg ugyanazt az IP-t használja, akkor nem tudja, melyik használja jót, és melyik használja rosszat. Ennek eredményeként ezeknek a megosztott IP-címeknek a sok online szolgáltatása feketelistára kerül, megakadályozva ezzel a tartalom elérését. A statikus IP-címnél ez a probléma nem fordul elő, mert Ön az egyetlen, aki az IP-t használja.

2. A földrajzi korlátozott szolgáltatások törvényes IP-címének tekintik

Számos ott működő online szolgáltatás megtagadja a kérelmek feldolgozását, ha feketelistában szereplő IP-címet használ, mert ez veszélyt jelenthet online szolgáltatásaik számára. Ennek oka az, hogy a megosztott címek közül sokat használnak DDoS támadások indítására e szolgáltatásokhoz, és különféle típusú fenyegetéseket küldenek a szolgáltatások megzavarására. Ez az oka annak, hogy sok online szolgáltatás csak statikus IP-vel rendelkező felhasználókkal fog foglalkozni, mivel legitimnek és megbízhatónak tartják őket. A kapott statikus IP-cím tisztázatlan minden rossz hírnevetől, mivel a VPN-szolgáltató frissen hozzárendelte neked..

3. Pontosan tudja, hogyan kell ezt az IP címet használni

Statikus IP-cím használatakor pontosan tudja, hogyan használja, mert Ön az egyetlen felhasználó, akit hozzárendelnek. Ha egyes szolgáltatások valaha feketelistára kerülnek, akkor az azért van, mert rossz célokra használja őket. Egy dedikált IP használatával még jobban vezérelheti és kezelheti a magánjellegű kapcsolatait, mert Ön saját magát üzemelteti, és nem osztja meg másokkal. Ez ellentétben a megosztott IP-cím használatával, amelynek használatát Ön nem tudja ellenőrizni.

4. Használható bármilyen cenzúra vagy korlátozás megkerülésére

Sok esetben a felhasználók nem tudják megkerülni bizonyos cenzúrát országukban, bár magánkapcsolatot használnak a cenzúrázott webhelyek eléréséhez. Általában ez azért van, mert IP-címüket betiltották a szolgáltatásba, ami megakadályozza számukra az ottani tartalom elérését. Nem számít, ha privát kapcsolatot használ, korlátozott vagy cenzúrázott tartalomhoz nem férhet hozzá, ha a privát IP-címet tiltja. Ezért érdemes a dedikált IP, mert tiszta minden tiltástól vagy feketelistától, amely lehetővé teszi az cenzúrázott vagy korlátozott webhelyek elérését..

5. Különféle biztonságos online tevékenységekre használható, kockázatok nélkül

Egy dedikált IP-vel rendelkezik a kapcsolatához állandó IP-címmel, amely lehetővé teszi különböző, magasabb szintű biztonságot igénylő online tevékenységek elvégzését. Mivel törvényes és megbízható felhasználónak fog tekinteni, aki az Ön rendeltetési országába tartozik (a választott szerver helyétől függően), akkor nem lesz problémája különböző biztonságot igénybe vevő webhelyek – például banki és vásárlási webhelyek – elérésével ezen IP használatával cím. Nem áll fenn annak kockázata, hogy az Ön IP-címét a webhelyek blokkolják, vagy más olyan biztonsági kockázat, amely általában a megosztott IP-vel társul.

Ezek a statikus IP-címnek a VPN-kapcsolatban való használatának előnyei. Noha az ön részéről további beruházást igényelhet, a statikus IP-cím használata nagyobb kényelmet, adatvédelmet és biztonságot nyújt Önnek az internet böngészésekor a magánjellegű kapcsolat használatával..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map