Saját VPN létrehozása az Amazon Web Services szolgáltatáson

A virtuális magánhálózathoz való csatlakozáshoz különféle módokon lehet követni. Ha könnyű használatot szeretne, egyszerűen kiválaszthat egy jó és jó hírű VPN szolgáltatást, és csatlakozhat a szolgáltatásukhoz az általuk a rendszerük számára biztosított szoftver vagy alkalmazás segítségével. A saját eszközével saját magánhálózatát is konfigurálhatja, abban az esetben, ha van egy privát szerver, amely képes kezelni a magánkapcsolat-kéréseket. Vagy az Amazon Web Services segítségével saját virtuális magánhálózatot is létrehozhat, és ezt az opciót általában azok a vállalkozások használják, amelyek saját magánhálózatot akarnak létrehozni..


Elmondható, hogy a saját VPN létrehozásához az Amazon Web Services szolgáltatáson a hálózati kapcsolat létrehozásának technikai ismereteire, valamint az informatikai ismeretekre általában szükség van. Míg az AWS használata a saját VPN létrehozásához egyszerű folyamat lehet, különösen, ha csak a Virtuális magán felhő (VPC) létrehozási varázslóját követi, azt manuálisan is meg kell tenni.. Íme néhány lépés, amelyet be kell tartania saját VPN létrehozásához az Amazon Web Services szolgáltatáson:

1. Az Ügyfél átjáró létrehozása a VPC Console segítségével

Amikor az Amazon Web Services szolgáltatást használja a VPN-kapcsolat létrehozására, sokat fog foglalkozni a VPC-konzollal. A VPC létrehozása után a következő lépés az ügyfél átjáró létrehozása a VPC konzol segítségével. Csak ki kell választania az ügyfél-átjáró létrehozásának lehetőségét, és ki kell töltenie a releváns információkat, például az ügyfél-átjáró nevét, az útválasztás típusát, a BGP ASN-t (a Border Gate Protocol autonóm rendszer száma) és az IP-címet..

2. A privát átjáró létrehozása és hozzáadása a VPC-hez

A következő lépés a privát átjáró létrehozása. Ebben a lépésben létrehozhat saját ASN-t, amelynek különböznie kell a korábbi lépés BGP ASN-jétől, és folytathatja a privát átjáró létrehozását. Csak ki kell választania a virtuális privát átjáró létrehozásának lehetőségét. Ezután beírhatja a privát átjáró nevét, létrehozhatja az alapértelmezett ASN-t, és végül úgy dönt, hogy csatolja a privát átjárót a VPC-hez..

3. Az útvonalterjesztés engedélyezése a VPC konzollal

Az útvonalterjesztést engedélyezni kell annak érdekében, hogy VPN-je elérje az ügyfél átjárót. Az útvonal terjesztésének lehetővé tétele nagyon egyszerű. Csak ki kell választania az útvonalatáblák megváltoztatásának lehetőségét. Kiválaszthatja az útválasztási táblázat alapértelmezett konfigurációját, hogy automatikusan az Amazon VPC-vel konfigurálhassa. Ezután a következő lépés az útvonalterjesztés megváltoztatásának lehetőség kiválasztása, majd a korábban létrehozott privát átjáró kiválasztása. Mentse el a konfigurációt. Most már a VPC-t a privát átjáróhoz megfelelően el tudja irányítani.

4. A biztonsági csoport frissítése

A használt hálózatból készített VPC-konfiguráció eléréséhez módosítania kell a VPC biztonságát az ilyen hozzáférés engedélyezéséhez. Ezért frissítenie kell a biztonsági csoport konfigurációját, hogy SSH-n, ICMP-n és RDP-n keresztül elérhesse a VPC-t. Ehhez egyszerűen kiválasztja a biztonsági csoportok megváltoztatásának lehetőségét, és kiválasztja az alapértelmezett konfigurációs beállítást. Ezután kattintson a Bejövő fülre, és oda kell adnia a szabályokat, hogy az SSH, az ICMP és az RDP hozzáférhessen a VPC-hez. Ezután el kell mentenie a konfigurációt.

5. A tényleges VPN-kapcsolat létrehozása és néhány konfiguráció elvégzése

Az utolsó lépés a tényleges VPN-kapcsolat létrehozását foglalja magában. Miután a VPC-t megfelelően konfigurálta, folytathatja ezt az utolsó lépést. Ehhez hozzáférhet a VPN-kapcsolat létrehozásának opciójához, és kitölti az olyan információkat, mint például a név, a virtuális magán átjáró, az ügyfél átjáró, az útválasztási lehetőségek és az alagút lehetőségei. Miután ezt megtette, letöltheti a készülék konfigurációs fájlját. A konfigurációs fájlt ezután továbbadják a hálózati rendszergazdának további konfigurálás céljából, hogy úgy használhassa, mint egy normál VPN-szolgáltatást. A VPN-kapcsolat konfigurálására vonatkozó további útmutató a hálózati rendszergazda számára az AWS útmutatóban található.

Ezeket a lépéseket kell elvégeznie ahhoz, hogy saját VPN-t hozzon létre az Amazon Web Services szolgáltatáson. Noha bonyolultnak tűnhet, a lépések egyszerűek és érthetőek. Miután elvégezte ezeket a lépéseket, csatlakozhat a saját AWS VPN-kapcsolatához az asztalon vagy a mobil eszközökön keresztül, akárcsak bármilyen normál VPN-szolgáltatás használatakor.