Miért történhet adatszivárgás a VPN használatakor, és hogyan lehet ezt megakadályozni?

A VPN-kapcsolat fő funkciója az online tevékenység privát, biztonságos és névtelenségének megőrzése, miközben teljes szabadságot biztosít az interneten. A privát kapcsolat a hackerek és más gátlástalan harmadik felek esetleges fenyegetéseinek kezelésére szolgál, valamint megakadályozza, hogy harmadik felek figyelemmel kísérjék és nyomon kövessék tevékenységét. Nemcsak hogy a VPN segíthet megakadályozni, hogy bárki megszakítsa a hálózati forgalmat, és eltulajdonítsa a személyes és személyes adatait.


Ha a privát kapcsolat úgy működik, ahogy kellene, akkor ez egy hatékony eszköz, amellyel biztonságban tarthatja online tevékenységeit. Vannak azonban olyan esetek, amikor a magán kapcsolat nem biztosítja azt a védelmet, amelyet neki kell nyújtania. Ekkor fordul elő adatszivárgás, és ezt a problémát gyakran tapasztalják azok a felhasználók, akik újak a VPN-jelenetben és nem tudnak mit tenni annak megakadályozására. Ez az oka annak, hogy miért történhet adatszivárgás a VPN használatakor, és hogyan lehet ezt megakadályozni:

1. A VPN regisztrálhatja tevékenységét

Az egyik leggyakoribb ok, ami miatt kiszivárogtathatja személyes és személyes adatait, miközben csatlakozik a magánhálózathoz, az az, hogy a VPN naplózza az online tevékenységeidet, és az ön hozzájárulása nélkül adatokat gyűjt rólad. A piacon jelenleg elérhető különféle VPN-szolgáltatások közül csak néhány jó hírű és jó szolgáltató van becsületesen az adatok megőrzésével kapcsolatban. Sok más szolgáltató viszont nem igazán törődik az Ön személyes adataival, miközben a magánjellegű kapcsolatot használja, és valójában az Ön adatait gyűjti és harmadik fél számára értékesíti..

Hogyan lehet megakadályozni: Válassza ki azt a VPN-szolgáltatást, amely nem rendelkezik teljes naplózási politikával, és annyira törődik a felhasználó online adatvédelmi jogaival.

2. A magánkapcsolat hirtelen eshet

Privát kapcsolat használatakor valójában elrejti a szokásos kapcsolatot a magán IP-címmel. Ez a privát IP-cím ezután lesz az IP-cím, amelyet a meglátogatott webhelyeken mutat. A magánhálózat használata során nagyon kevés esély van arra, hogy felfedje valódi IP-címét, mert egy másik IP-címmel maszkolja, amelyet a VPN-szervertől kap. Azonban ha a privát kapcsolat hirtelen csökken, akkor véletlenül kiszivárogtathatja az Ön IP-címét a meglátogatott webhelyekre, mert automatikusan átkapcsol a szokásos hálózati kapcsolatra..

Hogyan lehet megakadályozni: Győződjön meg arról, hogy engedélyezte a VPN-beállítások automatikus kikapcsolási funkcióját, hogy ideiglenesen megszakítsa a hálózati kapcsolatot, amikor a VPN-ben kapcsolat csökken..

3. Lehet, hogy nem megfelelő konfigurációval rendelkezik

A VPN-szolgáltatás és az eszköz operációs rendszere közötti eltérő konfiguráció esetén az adatok szivároghatnak. Például, ha a VPN nem támogatja az IPv6 kapcsolatot, miközben az operációs rendszer használja az IPv6 kapcsolatot, akkor eltérést okozhat a konfigurációban, és potenciálisan kiszivárogtathatja a DNS-adatait. Sőt, a DNS-adatok szivárgása révén felfedheti az IP-címét és más érzékeny információkat is, ha nem vigyázol rá.

Hogyan lehet megakadályozni: Ügyeljen arra, hogy a hivatalos VPN alkalmazást vagy szoftvert telepítse a VPN szolgáltatótól, és gondosan kövesse a telepítési utasítást.

4. Rossz VPN szolgáltatást használhat

Nem minden VPN-szolgáltatás, amelyet ma megtalálhat, nem fog ugyanolyan magas színvonalú kapcsolatot és teljesítményt nyújtani. Rossz VPN szolgáltatás esetén előfordulhat, hogy nem valóban védi az Ön személyes adatait, ám kémkedni fog a te tevékenysége helyett. Ez történt a piacon megtalálható különféle ingyenes VPN-alkalmazások és szolgáltatók esetében. Korlátozják a privát kapcsolati funkciókat, és ehelyett a felhasználó online tevékenységeit vállalkozásuk másik típusú bevételszerzési lehetőségként használják.

Hogyan lehet megakadályozni: Csak olyan megbízható VPN szolgáltatást használjon, amelyben megbízhat, és amelynek jó eredményei és felhasználói visszajelzései vannak.

5. Használhat alacsony szintű titkosítási protokollt

Az Ön által használt titkosítási protokoll befolyásolja a magánéletből származó adatvédelmet is. Például, ha a VPN-ben SOCKS5-et használ, akkor tudnia kell, hogy az ilyen típusú protokollnak nincs erős titkosítása. Csak gyorsaságot és jó teljesítményt nyújt a kapcsolatához. Ugyanez vonatkozik a PPTP és az L2TP protokollokra is, amelyek csak az adatátvitel sebességére koncentrálnak, miközben alacsony szintű titkosítással rendelkeznek, amely érzékeny a hackerek támadásaira. Egy ilyen alacsony szintű titkosítási protokoll használata adatszivárgást eredményezhet.

Hogyan lehet megakadályozni: Használjon legalább 256 bites titkosítást a VPN-ben, és ha lehetséges, ragaszkodjon az OpenVPN protokollhoz a biztonság és a magánhálózat adatvédelmének stabil védelme érdekében..

Ez az oka annak, hogy miért történhet adatszivárgás a VPN használatakor, és hogyan lehet ezt megakadályozni. Ne feledje, hogy nagyon óvatosnak kell lennie a használt privát kapcsolat megválasztásában, különösen, ha hosszú ideig használja. Tudnia kell, hogy mit kap, és mindig ellenőriznie kell a szolgáltató adatvédelmi irányelveit, mielőtt feliratkoznának a szolgáltatásra.