Miért nem szükséges az internetszűrés, és miért kellene elkezdenie a webhelyek feloldását

A kormánytisztviselők közötti internetszűrésről szóló vita napról napra növekszik. Nagyon sok ember akarja korlátozni az internethasználókat a nettó szabad élvezetről. Sok webhelyet akar blokkolni és cenzúrálni, és többet fizetni kell egyes webhelyekhez való hozzáférésért. Az internetszűrés körülöttünk van, és a világ kormányainak megvan a saját verziója vagy a hálószűrés szabályai. Bizonyos szempontból az ilyen szűrési szabályokkal minden kormány ellenőrizni akarja felhasználóit online tevékenységük során.


Bár az internetszűrés nem 100% -ban rossz a felhasználók számára, mivel sok előnnyel jár számukra, valószínűleg egyáltalán nem szükséges. Ha nem tud hozzáférni bizonyos webhelyekhez, mert ezeket a webhelyeket a kormány vagy az internetszolgáltató blokkolja, itt az ideje, hogy megváltoztassa. VPN vagy virtuális magánhálózat esetén a hálószűrésnek egyáltalán nincs értelme. Szabad korlátozások nélkül élvezheti az internetet, egyszerűen a VPN-kapcsolat aktiválásával. Íme az oka annak, hogy az internetszűrés szükségtelen, és miért kellene elkezdenie a webhelyek feloldását:

1. A felhasználóknak joguk van nyíltan és szabadon hozzáférni az internethez

Igen, valójában van egy nyílt és ingyenes internet joga. Az internetet valamilyen határokkal korlátozva, azok, akik ezeket a korlátozásokat ténylegesen megfosztják az Ön internetes felhasználói jogaitól. Például Kínában van valami, amit Kína nagy tűzfalának hívnak, amely alapvetően a kínai kormány azt állítja az állampolgárok számára, hogy nem férhetnek hozzá az internethez a nagy tűzfalon túl, vagyis csak a weboldalakra férhetnek hozzá. amelyeket a kormány hagy jóvá. Az egyik oldalon a szabályok az ország biztonságának megőrzésére vonatkoznak, de a másik oldalon börtönként szolgál, amely nem teszi lehetővé a polgárok számára az online világ szabad felfedezését. Ez a példa, amikor a felhasználók online adatvédelmi és biztonsági jogai sérülnek.

2. Úgy kezeli az internetes felhasználókat, mint a kis gyerekek

Ha megnézi a cenzúrázott vagy blokkolt webhelyek listáját, ezek többsége olyan webhelyekből áll, amelyek nem alkalmasak kiskorúak számára. Mivel azonban a szűrőrendszer az egész országot érinti, ez azt jelenti, hogy azok, akik ezt a szűrőrendszert készítik, úgy bánnak az internethasználókkal, mint kisgyerekek, akik nem férhetnek hozzá ilyen „nem megfelelő” weboldalakhoz. Jobb lenne, ha a szűrőrendszer csak azon webhelyek blokkolására működik, amelyek potenciálisan károsak lehetnek a felhasználók számára, például az adathalász és csaló webhelyek. Valójában azonban a kormányok blokkolnak minden olyan weboldalt, amelyet egyes felhasználók számára nem megfelelőnek tartanak, és ez minden internetes felhasználót hatékonyan kezel, mint a kisgyerekeket..

3. Úgy kezeli a felhasználókat, mint a potenciális bűnözők vagy a bajkeverők

Sok esetben a kormányok szűrőrendszert hoznak létre, hogy megvédjék az országot a káros támadásoktól. A felhasználók nem férhetnek hozzá olyan webhelyekhez, amelyek ellentétesek a kormány propagandájával vagy ideológiájával. Annak logikája, hogy ha a felhasználók belépnek az ilyen webhelyekre, akkor potenciálisan veszélyesek lehetnek a kormány számára. Mi lenne, ha ilyen információt csak oktatás vagy tanulás céljából használnánk? Ezen logika szerint az internetszűrő rendszer az átlagos internethasználókat potenciális bűnözőkként vagy bajkeverőkként kezeli, ami nem mindig igaz. A kormánynak tennie kell az internetes biztonság fokozása helyett néhány irreleváns webhely blokkolása.

4. Az emberek egyébként megpróbálják kijátszani a szűrőrendszert

Az egyik oka annak, hogy az internetszűrés valamiféle szükségtelen és haszontalan, hogy a felhasználók megkísérlik megtalálni a módját az ilyen szűrőrendszer megkerülésére. Az emberek természetesen kíváncsi. Az emberek tudni akarják, hogy miért blokkolnak bizonyos weboldalakat, és miért kellene megakadályozni, hogy hozzáférjenek az ilyen weboldalakhoz. Például a YouTube, a világ vezető streaming webhelye, néhány országban blokkolva van. Természetesen az emberek szeretnék tudni, miről szól ez a weboldal, és miért nem férhetnek hozzá hozzá, míg más országok más emberei hozzáférhetnek hozzá. Így a VPN-t használják a szűrőrendszer megkerülésére, és megszabadulnak az ilyen internetkorlátozásoktól.

5. Az online biztonság és adatvédelem oktatása számít

Ahelyett, hogy azon gondolkodna, mely webhelyeket kell blokkolni vagy cenzúrálni, jobb lehet, ha a kormány gondolkodik azon, hogyan lehetne a tömegeket oktatni az online biztonság és magánélet védelme terén. Ismertesse továbbá a szülőket a szülői ellenőrzés fontosságáról a digitális korban. A szűrőrendszer sokat nem fog elérni, ha az emberek nem tudják, hogyan lehet biztonságban és biztonságban online maradni. Az oktatás azért számít, mert az állampolgárok vagy az internethasználók számára biztosítja a szükséges ismereteket az online biztonság megőrzéséhez. Az internetes szabadság eredményeként bekövetkező lehetséges veszélyes magatartás paranoidja helyett a kormánynak támogatnia kell az internetes szabadságot azáltal, hogy a polgároknak teljes oktatást biztosít az online biztonság érdekében.

Ez az oka annak, hogy az internetes szűrés szükségtelen, és miért kellene elkezdenie a webhelyek feloldását. Ha az országában a korlátozó internetes törvények szerint él, prémium VPN szolgáltatás használatával megszabadulhat az ilyen korlátozásoktól. Visszaadja online online szabadságát. Tehát, kezdje el a webhelyek feloldását még ma. Ne feledje azonban, hogy mindig felelős internet-felhasználó.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map