Miért nem lehet Kínában használni a legtöbb VPN-szolgáltatást a nagy tűzfal feloldásához

Kína ismert, hogy a világ egyik legszigorúbb országa, amely VPN-korlátozásokat alkalmaz. Míg az utazók továbbra is bármilyen probléma nélkül használhatják a saját országukból hozott virtuális magáncsatlakozást, a kínai állampolgárokat nem tartják számon bármilyen típusú VPN-szolgáltatás igénybevételétől, kivéve, ha ez vállalkozásuk számára szükséges. Ennek ellenére a vállalkozásoknak meg kell szerezniük a kormány engedélyét a VPN-szolgáltatás használatához, és az ilyen szolgáltatás vállalkozásuk számára történő felhasználását a kormány ellenőrzi..


Ebben az országban sok ember számára valódi problémává vált, amikor bármilyen privát kapcsolat szolgáltatást próbálnak használni, mivel ebben az országban nem minden VPN-szolgáltatás működik. Ennek részben az az oka, hogy a Kínai Nagy Tűzfal nagyon erős titkosítási rendszerrel rendelkezik, amely megakadályozza, hogy bárki megkerülje a kormány internetes korlátozásait. Csak néhány jó hírű VPN-szolgáltató képes megkerülni Kína tűzfalát, és az országon belül hozzáférést biztosít az internet szabadságához.. Íme az oka annak, hogy a legtöbb VPN-szolgáltatás nem használható Kínában a nagy tűzfal feloldásához:

1. A kínai kormány fejlett DPI-rendszert használ

Míg a legtöbb ország, amely korlátozza polgárainak internetes tevékenységeit, a DPI vagy a Deep Packet Inspection nevű technológiát fogja használni a hálózati forgalom figyelésére, Kína nagy tűzfala egy teljesen új szintre emelkedik, amikor a DPI alkalmazásról van szó. A kormány fejlett DPI-rendszert használ, amely folyamatosan javul minden nap, és hozzáadja a blokkolt webhelyek és az online szolgáltatások további listáit. Nemcsak hogy folyamatosan fejleszti a biztonságot és a tűzfalak megkerülése elleni védelmet is, vagyis a kormány napi rendszerességgel kiegészíti a blokkolt VPN-szolgáltatások listáját. Ez az, ami megnehezíti a menetrend szerinti járatok számára az internet korlátozásának megkerülését ebben az országban.

2. A kormány szinte az összes elérhető VPN szoftvert és alkalmazást tiltja

Az országos VPN-tilalom teljes mértékben 2018-tól lesz hatályban, vagyis a kormány nagyon szigorú lesz az állampolgárok hálózati forgalmának figyelemmel kísérésekor. A tiltás előtt a VPN-szolgáltatások széles körben elérhetők az állampolgárok számára, minden probléma nélkül letölthetők, és asztali és mobil platformokra egyaránt elérhetők. Ugyanakkor egy sor esemény után, amikor az emberek a magáncsatlakozással megzavarják a kínai kormányt, a kormánynak merész lépést kell tennie az összes magánjogosultság megtiltására a mobil és az asztali platformon. Ez a tilalom sok rendes VPN szolgáltatást érint.

3. A legtöbb elérhető magáncsatlakozás nem kínál fejlett lopakodó technológiát

Egy másik ok, amiért nagyon nehéz a rendszeres magáncsatlakozással megkerülni a kínai kormány tűzfalát, az az, hogy a tűzfal fejlett DPI technológiával rendelkezik, amelyet csak egy bizonyos VPN technológia képes megkerülni. A lopakodó technológia, amely csak a jó hírű és drágább előfizetési díjú VPN szolgáltatásokhoz érhető el, az egyetlen biztonságos tét a kínai felhasználók számára a kormány által blokkolt webhelyek elérésére. Az álcázó szervert és egy módosított protokollt használ annak biztosítására, hogy a kínai DPI-rendszer nem tudja felismerni a privát kapcsolatot.

4. A legtöbb VPN szolgáltatás csak rendszeres titkosításokat kínál

Míg a VPN szolgáltatás által használt titkosítási protokoll meghatározza, mennyire hatékony a kínai kormányzati blokkolás megkerülése, a legtöbb VPN szolgáltatás csak rendszeres titkosítást kínál felhasználóinak. Ennek eredményeként nem használhatók nagy teljesítményű titkosításhoz, például a nagyszerű kínai tűzfal megkerüléséhez, ezért ezek többsége használható ebben az országban. A legtöbb szokásos privát kapcsolat csak PPTP vagy L2TP protokollt használ, míg a blokkolás megkerüléséhez minimális titkosítási protokoll az OpenVPN protokoll. Általában az OpenVPN protokollt először módosítani kell, mielőtt az valóban működhet ebben az országban.

5. A kormány blokkolja az egyedi kapcsolatokat, amelyek privát kiszolgálókat vagy proxykat használnak

A kínai kormány nagyon aktív azon személyek keresésében, akik privát kapcsolatot használnak a külső weboldalak elérésére. Valójában vannak olyan esetek, amikor a kormánynak le kell tartóztatnia az egyéneket csak azért, mert eszközükön a magánkapcsolatot használja. Aztán vagy börtönbe helyezik az egyéneket, vagy nagy pénzbírságot követelnek a kormány DPI rendszerének megsértéséért. Ez az, ami a legtöbb ember számára megnehezíti az ország blokkolt weboldalainak elérését, és ez az oka annak, hogy többségük nem zavarja megpróbálni, mert félnek attól, hogy ennek következményei következnek..

Ez az oka annak, hogy a legtöbb VPN-szolgáltatás nem használható Kínában a nagy tűzfal feloldásához. Ugyanakkor nem lehetetlen, hogy feloldja az ország weboldalára vonatkozó korlátozások feloldását, különösen, ha Ön utazó. Csak azt a jó hírű VPN-kapcsolatot kell használnia, amely biztosítja a lopakodó funkciót, amelyet arra terveztek, hogy megkerülje a Kínai Nagy Tűzfalat, hogy az adott országban a DPI-rendszer nem fogja észlelni a magánjellegű kapcsolatát..