Miért ne használjon ingyenes VPN-t mobilkészülékeire

A legtöbb ingyenes mobil VPN alkalmazás veszélyes, még akkor is, ha a felhasználók milliói magasan értékelik őket. Miért? Ennek oka az, hogy az Egyesült Államokban a közelmúltban végzett biztonsági kutatások szerint a Play Áruházban elérhető ingyenes VPN-alkalmazások 40% -a rosszindulatú programokkal van beágyazva. Különböző antivírus programokkal tesztelve ezeket az ingyenes VPN alkalmazásokat rejtett rosszindulatú programok teszik ki az alkalmazásokban, miközben becsapják a felhasználókat arra, hogy azt gondolják, hogy privát böngészést végeznek az interneten..


A mobilbiztonság gondozása

Sok mobilfelhasználó nem hajlandó fizetni az olyan alkalmazásokért, amelyeket letölthet a Play Áruházból. Ugyanez történik, amikor VPN szolgáltatást próbálnak megtalálni mobilkészülékükhöz. Megpróbálnak olyan ingyenes VPN-szolgáltatásokat találni, amelyeket használhatnak, hogy ingyen feloldhassák mobil eszközök online korlátozásait. Sajnos ezeknek az ingyenes mobil VPN szolgáltatásoknak sok rejtett napirendje van, és nem csupán arra szolgálnak, hogy segítsék a felhasználók internetes tevékenységeinek védelmét..

Sok esetben csalárd tevékenységeket találtak azután, hogy a felhasználók úgy döntöttek, hogy az ingyenes mobil VPN szolgáltatásokat használják, kezdve az adatok ellopásával, spam e-mailek küldésével, véletlenszerű hirdetések megjelenítésével és jogosulatlan bejelentkezési kísérletekkel. Íme az oka annak, hogy miért ne használjon ingyenes VPN-t mobilkészülékeire:

1. Amikor ingyenes, akkor a termék

A virtuális magánhálózatok világában semmi sem igazán ingyenes. Ne feledje, hogy a társaságoknak folyamatos díjat kell fizetniük a magánszerverek fenntartásához, és nincs oka számukra, hogy a szolgáltatást teljesen ingyenesen biztosítsák, kivéve ha nagy a fogás. Az itt elért nagy fogás általában azt jelenti, hogy ingyenes felhasználóikat termékként fordítják a vállalat számára annak érdekében, hogy szolgáltatásuk valóban pénzbe kerüljenek. Valójában azt jelenti, hogy a VPN-társaság felhasználja a felhasználó adatait, és eladja azokat harmadik fél számára, és gyakran az általuk értékesített adatok a felhasználók érzékeny információi..

2. Lehetővé teszi a harmadik felek számára az internetes tevékenység nyomon követését

Az ingyenes VPN-szolgáltatókról, különösen a mobil eszközökön, ismert, hogy beágyaznak rejtett nyomkövető adatokat alkalmazásukba. Ezt a tényt sok biztonsági kutató megerősítette. Ez azt jelenti, hogy az ingyenes VPN a mobil eszközökön nem a legjobb módja annak, hogy név nélkül maradjon az interneten. Valójában a böngészési adatait és az internetes tevékenységeket harmadik félnek adod át, akik ezeket az adatokat felhasználják hirdetések bombázásához, böngésző eltérítéséhez, rosszindulatú programok küldéséhez az eszközre és egyéb gátlástalan tevékenységekre..

3. Be van ágyazva rosszindulatú programokkal

Biztonsági kutatást végeztek több mint 250 ingyenes VPN alkalmazás elemzésére az Android rendszeren, és az eredmények meglepőek voltak. Az ingyenes VPN-alkalmazások több mint 40% -ában valójában rosszindulatú programok vannak rejtve alkalmazásukban, készen állnak arra, hogy megtámadják a felhasználókat, amikor az alkalmazásokat használják. A rosszindulatú programok egy részét a sávszélesség ellopására használják, míg másokat a bizalmas adatok, például a hitelkártya-adatok ellopására használják. Tekintettel arra, hogy a legtöbb online banki tevékenységet mobil eszközökön végzik, tudatában kell lennie ennek a ténynek.

4. Egyáltalán nem működik

Míg az ingyenes VPN-alkalmazások 40% -ában malware van beágyazva az alkalmazás forráskódjába, a mobil eszközökhöz elérhető ingyenes VPN-alkalmazások másik nagy darabja egyszerűen hamis alkalmazások. Valójában semmit sem csinálnak. Csak azokat az alkalmazás-felületeket jelenítik meg, amelyek legitim VPN-alkalmazásokhoz hasonlítanak. Amikor megérinti a kapcsolatot a VPN-kiszolgálókkal, az a grafikus felületet mutatja, akárcsak minden más alkalmazást, de valójában az történik, hogy nem tesz semmit. Az a célja, hogy becsapja az emberek millióit a letöltésbe, hogy hirdetéseiket megjelenítsék az alkalmazásukban, és pénzt keressenek a hirdetésekből.

5. Lassú, ha nem létezik ügyfélszolgálat

Természetesen nagyon kevés az ingyenes VPN-alkalmazás, amely valóban biztonságot és védelmet nyújt az Ön böngészési tevékenységei számára. Pénzt keresnek az alkalmazásukban megjelenő hirdetésekkel, ám nincs beágyazott rosszindulatú program, vagy rosszindulatú szándékuk a felhasználók felé. Valójában ezeket az alkalmazásokat biztonságosan használhatja mobilkészülékein, de van egy nagyszerű fogás. A szerverek fájdalmasan lassúak, és az alkalmazásokhoz egyáltalán nem kínálunk ügyfélszolgálatot. A VPN-kapcsolat ilyen lassú oka az, hogy egyszerre sok ember osztja meg a kapcsolatot, és nem tehet meg semmit.

Ez az oka annak, hogy miért ne használjon ingyenes VPN-t mobilkészülékeire. Ha gondoskodni szeretne a mobil biztonságáról, akkor jobb, ha valódi VPN-kapcsolatot használ, amely nemcsak az asztalon, hanem a mobil eszközökön is biztosít adatvédelmet és biztonságot. Az ingyenes mobil VPN-alkalmazások egyáltalán nem érik meg a kockázatot.