Mi a Facebook Onavo VPN, és miért nem ajánljuk azt az Ön számára

Az Onavo izraeli VPN-társaság volt, mielőtt 2013-ban megszerezte a Facebook-t. Míg 5 év alatt úgy tűnik, hogy a Facebook nem használja ezt a társaságot a közösségi média platformjukhoz, úgy tűnik, hogy 2018-tól kezdődik a közösségi média óriás hogy megvalósítsa az Onavo VPN-t a platformon. A Facebook Protect néven szerepel, és manapság még mindig csak bizonyos országokban érhető el. Noha azt mondják, hogy a Facebook Protect célja a felhasználó személyes adatainak és adatainak védelme, úgy tűnik, hogy a VPN szolgáltatás valódi célja nem olyan jó, mint amilyennek látszik..


Amikor a felhasználók rákattintanak a „Védje” hivatkozásra a Facebook honlapjukon, átirányítják őket az Onavo VPN alkalmazás-áruház oldalára. A felhasználók itt telepíthetik a VPN szolgáltatást az eszközükre, és megkezdhetik adataik védelmét. Ugyanakkor az Onavo VPN adatvédelmi politikájának vizsgálata alapján úgy tűnik, hogy az ingyenes VPN szolgáltatás nem védi a felhasználó magánéletét.. Íme néhány tudnivaló, amelyeket tudnia kell a Facebook Onavo VPN-ről, és miért nem ajánlott használni:

1. Csakúgy, mint bármely más ingyenes VPN szolgáltatás, ez rossz VPN szolgáltatás is

Amikor egy terméket ingyenesen kínálnak online, ez általában azt jelenti, hogy a valódi termék a felhasználók. Amit az Onavo VPN megpróbál tenni, az az, hogy megpróbálja bányászni a felhasználó adatait, és nyomon követi online tevékenységüket, cserébe ingyenes VPN kapcsolatot biztosítva számukra. Ez az oka annak, hogy nem bízik az ingyenes virtuális magánhálózati szolgáltatásokban, mivel ezek többsége a felhasználók számára nagy megragadással jár. A Facebook Protect szolgáltatás használatakor ügyeljen arra, hogy megismerje, hogy éppen több lehetőséget ad ennek a közösségi média platformnak a személyes és magáninformációinak elérésére, és a saját javukra történő felhasználására..

2. Összegyűjti az Ön adatait és személyes adatait

Mielőtt letölti vagy telepíti a Facebook Protect VPN-t mobiltelefonjára, el kell olvasnia és meg kell értenie a hivatalos oldalukon található adatvédelmi irányelveket. Ennek a privát kapcsolat szolgáltatásnak a használatával engedélyt ad a szolgáltatónak az adatok és információk gyűjtésére a készüléken. Tehát nem igazán védi adatait. Ellentétben a valódi VPN-szolgáltatásokkal, amelyek célja a felhasználó személyes adatainak védelme és biztonságos és névtelen online megőrzése, a Facebook Onavo VPN éppen ellenkezőleg jár.

3. Figyeli és nyomon követi a mobilhasználatot

A Facebook az új Onavo VPN szolgáltatást használja, hogy kémkedjen a felhasználó online viselkedésével kapcsolatban. Annak ellenére, hogy csak a mobil eszközükre telepíthető, elegendő ahhoz, hogy a közösségi média platform összegyűjtse adatait az alkalmazásod használatáról az eszközén. Az adatvédelmi politika kifejezetten azt mondta, hogy ez a virtuális magánhálózati szolgáltatás az összes online tevékenységének figyelemmel kísérésére szolgál, beleértve a meglátogatott webhelyeket, az Ön által használt alkalmazásokat, az alkalmazások gyakoriságát stb..

4. Több mint spyware, mint VPN szolgáltatás

Számos tech elemző próbálta figyelmeztetni a felhasználókat, hogy a Facebook Protect – egy új szolgáltatás, amely továbbra is elérhető a kiválasztott régiókban – vezethet egy kémprogram telepítéséhez, amely ingyenes VPN-szolgáltatásként jelenik meg. Ennek oka az, hogy az Onavo VPN eszközre telepítésével lényegében hagyja, hogy a Facebook megismerje minden online mozgását, és ezzel egyáltalán nem védi a magánéletét. Valójában továbbra is kémked téged, és összegyűjti az összes fontos adatát a szerverükön. Ennek eredményeként állandóan ki vagy téve.

5. Elárulja a virtuális magánhálózat minden célját

A világon, ahol az internetkorlátozások egyre gyakoribbak, a VPN megmentőként szolgál, amely segít az embereknek megkerülni ezeket a korlátozásokat és visszaadni online szabadságukat. A virtuális magánhálózat emellett azon dolgozik, hogy a felhasználó online tevékenységeit magántulajdonban és biztonságban tartsa anélkül, hogy szándékában állna kémkedni viselkedésük online formájában. Ennek oka az, hogy a legtöbb magánhálózati szolgáltatás a felhasználó magánéletét tartja a legfontosabb prioritásnak, és mindent megtesznek, hogy tiszteletben tartsák mindenkinek azt a jogát, hogy szabadon és nyíltan használja az internetet. A Facebook Onavo VPN nem ugyanazt a nézetet képviseli, mint a legtöbb magánhálózati szolgáltatás, ezért ezt elsősorban nem VPN-szolgáltatásnak kell nevezni..

Amikor a megfelelő virtuális magánhálózati szolgáltatást választja, győződjön meg arról, hogy a választott magánhálózati szolgáltatás valóban megvédi az online adatvédelmet és biztonságot. Biztosítania kell azt is, hogy online tevékenységét nem a szolgáltató, hanem más harmadik felek is ellenőrizzék. Nem ajánlott egy ingyenes VPN-szolgáltatás, például a Facebook Protect vagy az Onavo használata, ehelyett meg kell találnia egy megbízható szolgáltatót, aki internetes felhasználóként tiszteletben tartja az Ön adatvédelmi jogait..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map