Hogyan lehet túlélni a korlátozó internetet – 5 tipp az IP-cím elrejtéséhez

Sokan panaszkodnak, hogy az internet egyre kevésbé nyitott és ingyenes a felhasználók számára. Lassan egyre korlátozottabbá válik, különös tekintettel a különféle kormányzati törvényekre, amelyek megpróbálják korlátozni a felhasználókat abban, hogy korábban az internetet fedezzék fel. Most egy olyan hely, ahol a kormány és a vállalatok felügyelete egyre gyakoribb, és sok új felhasználót érintik ezek az új korlátozó internetes törvények. Amikor az online adatvédelem napról napra romlik, normális az, ha aggódik és fél attól, hogy személyes adatait online kiszivárogtatja..


Ezen túlmenően, amikor az Egyesült Államok kormánya eltávolítja a hálózatsemlegességi szabályokat, internetes tevékenységeit teljes egészében az internetszolgáltató ellenőrzi. Szóval, hogyan lehet túlélni a korlátozóbb internetes környezetet? Szerencsére léteznek olyan VPN-szolgáltatások, amelyek az internet szabadságát és nyitottságát kínálják Önnek bármilyen kormányzati vagy vállalati felügyelet nélkül. Ez segít elrejteni IP-címét, és anonimává teszi a böngészést, hogy senki sem tudja ellenőrizni az online tevékenységeit. Íme 5 tipp az IP-cím elrejtésére és a szigorúbb internetes törvények fennmaradására:

1. Mindig aktiválja a prémium VPN-t

A VPN feltétlenül szükséges, ha fel akarja fedezni az internetet anélkül, hogy azt a kormány vagy bármely harmadik fél észlelné, aki kémkedni szeretne téged. Csak annyit kell tennie, hogy feliratkozik egy prémium VPN-tervre, mivel számos olyan szolgáltatást kínál, amelyek szükségesek az online adatvédelemhez és biztonsághoz, majd folyamatosan aktiválják a VPN-kapcsolatot. Az Internethez való csatlakozáskor minden olyan eszközt meg kell védenie, amely elrejti a valódi IP-címét, hogy senki sem nézhesse meg, mit csinál online. Az itt ismertetett összes szükséges tipp közül ezt kell követnie, mivel elengedhetetlen, hogy túlélje a mai internetes korlátozásokat..

2. Mindig böngészjen inkognitómóddal

Minden a piacon elérhető böngésző rendelkezik egy inkognitómód nevű funkcióval. Az inkognitómód használata esetén lehetővé teszi a böngészést, anélkül, hogy nyomot hagyna a készüléken. Bármelyik webhelyet is böngészik inkognitómóddal, vagy általában privát módnak is hívják, az nem jelenik meg a böngésző előzményeiben, miután kilép a böngészési munkamenetből. Az inkognitómód önmagában történő felhasználásakor nem nyújt jelentős mértékű adatvédelmet. De ha a VPN-hez csatolják, akkor ez egy nagyszerű eszköz, amely lehetővé teszi a névtelen böngészést, mivel senki, még más emberek sem, akik ugyanazt a számítógépet használják, nem tudja nyomon követni böngészési tevékenységeit..

3. Telepítse a Hasznos Adatvédelmi Kiegészítőket a böngészőjére

Az ott működő általános böngészők, mint például a Firefox, a Chrome és az Opera, számos olyan bővítményt találhat, amelyek további funkciókat kínálnak a böngészőhöz. Több ezer kiterjesztés érhető el ezeknek a böngészőknek, és leginkább ingyen letölthetők. A kiegészítők és kiterjesztések jó dolog, hogy számos hasznos adatvédelmi kiegészítő is létezik, amelyek segítségével javíthatja online biztonságát és magánéletét. Az olyan kiegészítők, mint a hirdetés blokkoló, a folyamatos HTTPS titkosítás, a letiltó nyomkövető, a jelszókezelő és hasonlók, segíthetnek abban, hogy az online adatvédelem sértetlen maradjon annak ellenére, hogy sok harmadik fél megpróbálja nyomon követni az Ön tevékenységét..

4. Használat után mindig jelentkezzen ki online fiókjából

A kényelem kedvéért most minden kapcsolódik a fiókjához, vagyis egyetlen fiókkal különféle dolgokat végezhet és különféle szolgáltatásokat vehet igénybe online. Például egyetlen Google-fiókkal könnyedén használhatja a Google keresést, a Gmailt, a Google Pluszt, a Google Drive-ot és más Google-hoz kapcsolódó szolgáltatásokat. Ez a fiók azonban felhasználható tevékenységének figyelemmel kísérésére is, amikor ezeket a szolgáltatásokat használja. Harmadik felek figyelemmel kísérhetik a keresési lekérdezéseket, az e-mail témákat, a feltöltött fájltípusokat és így tovább. Éppen ezért az adatvédelem javítása érdekében nagyon fontos, hogy közvetlenül használat után jelentkezzen ki online fiókjából. Ily módon nem adja meg a harmadik feleknek a nyomon követésének egyszerű módját.

5. Tegye ugyanazt a mobilkészülékkel

A fenti tippek alkalmazhatók az asztali számítógépekre. Fontos azonban az is, hogy a fenti tippeket alkalmazza mobilkészülékére is. Tehát mobil eszköz használatakor minden alkalommal aktiválnia kell a prémium VPN-t, valamint a böngésző inkognitómódját kell használni, telepítenie kell az adatvédelmi kiegészítőket a böngészőhöz, és használat után kijelentkeznie az online fiókokból. Ilyen módon, bármilyen eszközt is használ, mindig biztonságban lesz a kormány és más harmadik felek által végzett illetéktelen követés és megfigyelés ellen..

Ezek a tippek az IP-cím elrejtéséhez és a korlátozó internet túléléséhez. Ha úgy gondolja, hogy az internet használata már nem biztonságos és magántulajdonban van, akkor kövesse ezeket a tippeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy online tevékenysége biztonságos, biztonságos és magántulajdonban marad. A böngészési tevékenységeket a harmadik felek számos módon megfigyelhetik, de rendelkezésére állnak az eszközök az eszköz megóvására az ilyen típusú megfigyelő és megfigyelő rendszertől is. Csak el kell rejtenie IP-címét, és meg kell tennie a szükséges intézkedéseket az online biztonság és magánélet védelme érdekében.