Hogyan lehet megakadályozni, hogy az internetszolgáltató ellenőrizze online tevékenységét

Bármi legyen is az ISP vagy az internetszolgáltató, amelyre feliratkozott most, tudnia kell egy egyszerű dolgot róla. Az Internet szolgáltató alapértelmezés szerint mindig rögzíti vagy figyeli az Ön böngészési tevékenységét. A rendszerükben van, és így épül fel a technológia. Ezzel a böngészőtevékenység-megfigyeléssel bármilyen webhelyet megismerhetnek, amelyhez bármikor hozzáfér, és ezeket az adatokat adatvédelmi politikájuk részeként gyűjtik. Ezután a jövőben eladhatják az adatokat bármely érdekelt harmadik fél számára, vagy szükség esetén felfedhetik az adatokat a kormánynak. Ez különösen igaz, amikor a kormány eltörli a hálózatsemlegességi szabályt. Több erő az internetszolgáltatónak.


A szokásos ISP-gyakorlat miatt aggasztó az, hogy az internetszolgáltatót az online tevékenység adataival kell ellátnia, még akkor is, ha nem akarja. Ez azt jelenti, hacsak nem használ VPN-kapcsolatot, amely során az összes adatátvitelt titkosítja, így az internetszolgáltató nem tudja elolvasni a böngészési tevékenységeket.. Íme néhány tipp, hogy megakadályozzuk az internetszolgáltatót az online tevékenység nyomon követésében:

1. Használjon teljes online névtelenséget

Ha nem használ semmilyen eszközt személyazonosságának online elrejtéséhez, akkor nemcsak az internetszolgáltató, hanem más érdekelt harmadik felek is képesek lesznek rögzíteni minden egyes lépését, miközben online vagy. Például a hirdetők kihasználhatják az Öntől gyűjtött adatok előnyeit, és felhasználhatják különféle típusú hirdetések megjelenítésére, amelyek érdekelhetik Önt. Természetesen ezt nem kérdezik, de ők teszik. Ezért fontos, hogy teljesen anonim online és folyamatosan titkosítsd az internetes forgalmat. Ezt megteheti egy virtuális magánhálózat segítségével. Ezzel az internetszolgáltató nem látja a titkosított forgalmat. Ezért az internetszolgáltató nem tudja figyelni az Ön tevékenységét.

2. A meglátogatott webhelyeket tartsa meg a HTTPS protokoll használatához

Van néhány hasznos böngészőbővítmény, amely minden meglátogatott webhelyet biztonságos webré alakít. Más szavakkal: az interneten meglátogatott összes HTTP oldal automatikusan HTTPS-vé alakul, miközben böngészi őket. Így mindig a HTTPS protokollt fogja használni, miközben bármilyen webhelyet online elér. Ennek két fő előnye van. Az első az, hogy a HTTPS protokoll használatával a forgalom automatikusan titkosítva van, függetlenül attól, hogy VPN-t használ-e vagy sem. A második az, hogy mivel a forgalom titkosítva van, az internetszolgáltató vagy bármely harmadik fél webhelye egyáltalán nem tudja követni az Ön böngészési szokását..

3. Győződjön meg arról, hogy a VPN-t használja-e a naplózás nélküli házirend használatával

A legfontosabb a használt VPN. Természetesen rengeteg olyan erény van, amelyeket a VPN a magánélet és a biztonság szempontjából hozhat neked. Az ingyenes szolgáltatások növekvő száma azonban azt jelzi, hogy szelektívebben kell választania a VPN-szolgáltatást. Például sok VPN-szolgáltató regisztrálja felhasználóit engedélyük nélkül. Ugyanaz, mint az internetszolgáltató, amely figyeli az online tevékenységet. Ez azt jelenti, hogy amikor ilyen rossz VPN szolgáltatók szolgáltatását használja, akkor elrejtheti böngészési tevékenységét az internetszolgáltatóktól, de nem rejti el a VPN szolgáltatótól. Tehát ki kell választania azt a VPN-szolgáltatót, amely egyáltalán nem jelentkezik az online tevékenységeiben. Íme néhány javaslat, amelyeket érdemes megnéznie.

TermékmertÁrképzés -tólWeboldalOlvass tovább

A legérzékenyebb támogatásHavonta 2,99 USDLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

Összességében a legjobb6,67 USD / hóLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

A legjobb biztonság érdekében4,65 USD / hóLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

A legmagasabb szintű adatvédelem érdekében8,95 € / hóLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

A legjobb szerverhálózatHavonta 2,88 USDLátogasson el a webhelyreOlvassa el az ismertetőt

4. Használja a Tor vagy más adatvédelmi böngészőket

Van néhány adatvédelmi böngésző, amelyet használhat, a legnépszerűbb a Tor böngésző. A Tor böngésző sok privát szervert használ a forgalom titkosításához, amelyeket reléknek hívnak, hogy senki sem tudja követni a meglátogatott webhelyeket. Vannak más olyan adatvédelmi böngészők is, amelyeket az interneten talál, és amelyek asztali vagy mobil eszközökhöz is használhatók. Ezen böngészők használatával garantálható, hogy az internetes adatátvitel biztonságos és privát, és az internetszolgáltató egyáltalán nem tudja megfigyelni.

5. Tartsa aktív VPN-jét minden eszközön

Ha szeretné, hogy a böngészési tevékenységeit vagy bármilyen más internetes tevékenységet folyamatosan biztonságban és privát módon tartson fenn anélkül, hogy az internetszolgáltató megfigyelné, akkor a VPN-t aktívnak kell tartania az összes eszközén. Ide tartozhat az útválasztó is. Ügyeljen arra is, hogy a VPN automatikusan aktiválódjon, amikor bekapcsolja a készüléket. Ennek hiányában időről időre kiszivárogtathatja a személyes böngészési információkat az internetszolgáltatóra. Tehát jobb, ha ezt szem előtt tartjuk.

Ez néhány tipp annak megakadályozására, hogy az internetszolgáltató figyelje az online tevékenységeket. Ezeknek a tippeknek a figyelembe vételével titokban maradhat, amikor csatlakozik az internethez, anélkül hogy bárki bármilyen módon képes lenne követni vagy megfigyelni téged. Nem csak az internetszolgáltatónak, hanem a kormánynak, a hackereknek, a hirdetőknek és a vállalatoknak is.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map