Hogyan lehet használni a keresőmotort anélkül, hogy nyomkövetést hagyna online

A keresőmotorok mindenki életének részévé váltak, mióta az internet olyan mainstream technológiává válik, amelyet az emberek naponta használnak. Bármely információt is szeretne találni az interneten, használnia kell annak platformját, és be kell írnia a kérdéseit a keresőmezőbe. Ezután sok linket küld Önnek a weboldalakhoz, amelyek a keresett információkat tartalmazzák. Függetlenül attól, hogy a Google-ot, a Bing-t vagy más szolgáltatást használja, ezeknek a szolgáltatásoknak köszönhetően bármilyen információt megtalálhat az interneten.


Van azonban egy probléma, amelyet szem előtt kell tartani, amikor ezeket a szolgáltatásokat használja. A probléma az, hogy a lekérdezéseket és egyéb adatokat az Ön által használt szolgáltatás rögzíti. Az adatok felhasználhatók ezután személyiségének profilozására és más típusú személyes adatok felfedésére, amelyek valószínűleg Önhöz tartoznak. Más szavakkal, a legtöbb keresőmotor kockáztatja az online adatvédelmet. Ezeknek a szolgáltatásoknak a felhasználásával kockázatot jelenthet arra, hogy online tevékenységeit meghagyja, és felfedi az igazi személyazonosságát. Íme néhány tipp a keresőmotor használatához anélkül, hogy nyomot hagynánk online:

1. Használjon privát keresőmotor szolgáltatást

Az olyan online szolgáltatásokat, mint a Google és a Bing, olyan nagyvállalatok üzemeltetik, amelyek érdeklődnek a felhasználói személyes adatok ismerete iránt. Valójában ez az a mód, amellyel több pénzt kereshetnek a vállalataik számára, ezáltal kiterjesztve üzleti birodalmát. Vannak azonban olyan típusú alternatív szolgáltatások, amelyeket privát keresőmotor-szolgáltatásnak nevezünk, amelyek nyomon követés nélkül információt kereshetnek az interneten. Ezt más néven adatvédelmi keresőmotornak hívják, és ennek a szolgáltatásnak a használatával megvédheti online magánéletét, miközben különféle online kereséseket végez. Lehet, hogy ez a szolgáltatás ingyenesen elérhető, vagy fizethető, az Ön által használt vállalattól függően.

2. Online jelentkezés közben ne jelentkezzen be a fiókjába

Az egyetlen dolog, amit tehet annak biztosítása érdekében, hogy semmilyen személyes információt ne adjon át a keresőmotor társaságának, az, hogy nem jelentkezik be, miközben információkat keres online. Függetlenül attól, hogy a Google-ot, a Bing-t vagy más szolgáltatást használja, ne jelentkezzen be fiókjába, miközben a kérdéseit benyújtja. Ennek oka az, hogy ha be van jelentkezve, akkor a szolgáltatás rögzíti a kérdéseit, és a böngészési tevékenységeket is figyelemmel kíséri. Annak biztosítása érdekében, hogy nincs bejelentkezve, erre a böngésző inkognitómódját használhatja.

3. Használja a Privacy Search Browser kiterjesztését

Vannak olyan böngészőbővítmények, amelyek segítenek minden online keresést mentesíteni bármilyen típusú megfigyeléstől. A magánélet-kereső böngésző kiterjesztésével magántulajdonban találhat információkat a kedvenc keresőmotor-platformjáról, és bármilyen nyomkövetés nélkül online megtalálhatja a kívánt információkat. Ez a kiterjesztés úgy működik, hogy a forgalmat átirányítja egy magánszerverre, amely a kiterjesztés-fejlesztőhöz tartozik, és így a keresési eredményt a magánkiszolgálón keresztül továbbítja. E kiterjesztés használatával biztosíthatja, hogy minden lekérdezés rejtve maradjon a keresőmotorok figyelő és nyomkövető rendszerétől.

4. Használjon VPN-kapcsolatot

A VPN-kapcsolat segíthet abban is, hogy elrejtse keresési tevékenységeit azáltal, hogy a hálózati forgalmat állandóan titkosítva tartja. Csak annyit kell tennie, hogy nem jelentkezik be a fiókjába keresési tevékenysége közben. Amikor azonban az internetkapcsolatot magánkapcsolatra váltja, automatikusan kijelentkezik a fiókjából, mivel más országbeli privát szerverhez fog kapcsolódni, és a keresőmotorok új felhasználónak tekinti az Ön IP-címét, amely ezért nincs bejelentkezve fiókjába, miközben a privát kapcsolat szolgáltatást használja.

5. Használja a Tor böngészőt

A Tor böngésző egy olyan privát böngésző, amely automatikusan titkosítja az összes adatátvitelt és elrejti az Ön IP-címét. A böngésző használatakor beléphet a Tor-hálózatba, és elrejtheti IP-címét a hálózat számos szerverén. Az IP-cím valójában nagyon szépen el van rejtve, mert az Ön által használt hálózati forgalmat többször átirányítják a szerverről a szerverre, ami teljes mértékben eltávolítja az online nyomokat. Ezzel az adatvédelmi böngészővel elrejtheti keresési tevékenységeit, és távol tarthatja őket a keresőmotorok figyelő rendszerétől.

Ez néhány tipp a keresőmotor használatához anélkül, hogy nyomkövetést hagyná online. Az online keresési tevékenység nyomainak eltávolításával megakadályozhatja bármilyen megfigyelést vagy nyomon követést, amelyet a keresőmotor társasága alkalmaz a felhasználók profilozására kérdéseik alapján.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map