Hogyan lehet a vállalkozások megelőzni az internetes támadásokat a VPN használatával?

Manapság a vállalkozásoknak óvatosabban kell eljárniuk a számítógépes támadásokkal kapcsolatban, mivel még a nagyvállalatoknak, mint például a Sony és a HBO, problémák vannak a felhőbiztonsággal. Adataikat feltörték, és az információk egy részét kiszivárogtatta a nyilvánosság. Természetesen ártalmas nem csak a vállalatok vagy maga a vállalkozás számára, hanem az ügyfelek számára is. Néhány évvel ezelőtt a Sony hálózatának feltörése kockázatos kockázatot jelentett a milliónyi érzékeny hitelkártya-információ miatt, és a vállalatnak javítania kell biztonsági rendszerét azáltal, hogy a hálózatot elég hosszú ideig elérhetővé teszi offline állapotban.


Ha online üzleti tevékenységet folytat, és napi szinten foglalkozik az ügyfél adataival, nagyon fontos, hogy üzleti rendszerét a lehető legbiztonságosabbá tegye. Ennél is fontosabb, hogy a számítógépes támadások manapság egyre gyakoribbak, így a hackerek mindig megpróbálnak megtalálni egy biztonsági rést, amelyet fel tudnak használni a rendszerbe való behatoláshoz. Ezért válik a VPN nagyon fontos vállalkozása számára. Íme néhány módszer, ahogyan a VPN elősegítheti az üzleti vállalkozásokat a számítógépes támadások megelőzésében:

1. Fontos ügyfelének adatait a felhőben védik

A jelenlegi rendszerrel, ahol az összes pénzügyi tranzakciós és ügyféladatot felhőbe helyezi, fontos gondoskodni arról, hogy az adatok mindig biztonságosak legyenek. A hackerek megpróbálják behatolni a rendszerébe, és ellopják az Ön adatait a rendelkezésre álló különféle módszerekkel, többek között azáltal, hogy megvizsgálnak minden hibát vagy rendszer sebezhetőséget az üzleti infrastruktúrában. Ha azonban aktív a VPN-kapcsolat, akkor még erősebb adatvédelmi rendszert építhet fel, mivel az adatokat nem csak kiszolgáló, hanem a hálózati kapcsolat szintjén is védi. Mielőtt a hackerek elindíthatják számítógépes támadásaikat a szervereitek előtt, először át kell hatolniuk az erősen titkosított VPN-kapcsolaton, amit nekik nagyon nehéz megtenni..

2. Az összes belső és külső online kommunikáció titkosítva

Vállalkozásként a munkatársai a belső kommunikációs hálózat segítségével kommunikálnak egymással, valamint kommunikálhatnak az ügyfelekkel vagy más emberekkel a külső kommunikációs hálózaton keresztül. Aktív VPN esetén titkosítani tudja az üzleti kommunikációt, amely a vállalkozással kapcsolatos, így senki sem hallgathatja meg. Az is fontos, ha alkalmazottait külföldre küldi, ahol az Internet hálózat nem túl biztonságos. VPN-vel mindig biztonságos kommunikációt kezdeményezhetnek a vállalattal, bárhol is legyenek.

3. Erősítse meg üzleti infrastruktúráját a tűzfalvédelemmel

A számítógépes bűnözőknek a rendszerbe való belépésének megakadályozására az a legjobb módszer, ha erős tűzfalvédelmet épít az üzleti infrastruktúra körül. A rendszeren telepített különféle biztonsági eszközök mellett tűzfalrendszert is felépíthet a hálózati kapcsolat körül, amely még biztonságosabbá teszi az üzleti infrastruktúrát. A virtuális magánhálózattal javíthatja az általános rendszerbiztonságot, mivel a tűzfalat nem csak a rendszer, hanem a hálózati kapcsolat szintjén is aktiválják..

4. Az üzleti kiszolgálók biztonságosabbak a DDoS támadásoktól

A hackerek leggyakoribb módszere a vállalati rendszer megzavarására az, hogy megtámadják rendszerüket DDoS támadásokkal. Ez a támadás miatt kiszolgálóik nem képesek teljesíteni a felhasználók kéréseit, ami rendszerük offline állapotát eredményezheti. Ez az egyik leggyakoribb számítógépes támadás, és elég hosszú időbe telik, mire a kiszolgálók visszaállnak az interneten. A VPN-kapcsolat révén azonban az üzleti kiszolgálók biztonságosabbá válnak a DDoS támadásokkal szemben, miközben a kiszolgálók folyamatosan működnek.

5. Tartsa a kapcsolatot nagy sebességgel futó maximális biztonsággal

A vállalkozások számára nagyon fontos, hogy a legmagasabb sebességgel tartsák fenn hálózati kapcsolataikat, mivel minden második másodpercben kiszolgálóikat kell használniuk különböző fontos adatok, például ügyféladatok, digitális eszközök stb. Feldolgozására. Fontos tehát, hogy az üzleti hálózati kapcsolat nagy sebességgel működjön, anélkül, hogy felejtsük el a szerver biztonságát. A VPN-kapcsolat éppen ezt teheti, és elősegítheti az üzleti kapcsolat nagy sebességű futását, miközben a biztonsági védelmet a maximális szinten tartja..

A vállalkozások a VPN-kapcsolat használatával akadályozhatják meg az internetes támadásokat. A VPN napjainkban a legtöbb vállalkozás szerves részévé vált, különösen azok számára, akik online üzleti tevékenységet folytatnak. Ha javítania kell kisvállalkozásának vagy vállalkozásának biztonságát és magánéletét, akkor jobb, ha elindítja a VPN-t, hogy titkosítsa a hálózati kapcsolatot, és megakadályozza a különféle típusú számítógépes támadásokat..