Hogyan használjuk a VPN-t a hackerek megakadályozására, hogy ellopják a közösségi média-fiókokat

A közösségi média felhasználói szokásos szokása szerint, amelyek nem igazán törődnek szociális média-fiókjaikkal, könnyű lehetőséget biztosítanak a hackereknek, hogy ellopják számláikat. Sok esetben a közösségi médiaszámlákat különböző módon lopják el a hackerek. Előfordulhat, hogy adathalász segítségével ellopják ezeket a fiókokat, ami a leggyakoribb, vagy megtehetik úgy, hogy behatolnak a felhasználó rendszerébe, ami általában akkor történik, amikor a felhasználók gondatlanságba kerülnek a hálózati kapcsolattal..


Például, amikor a nyilvános WiFi hálózaton keresztül csatlakozik az internethez anélkül, hogy az internetkapcsolatot megvédené, ez általában lehetővé teszi a hackerek számára, hogy behatolhassanak a hálózatába, és ellopják a közösségi média-fiókok jelszavát. Ennek egyik legjobb módja a hálózati kapcsolat VPN-sel való védelme. Íme néhány tipp a VPN használatához annak megakadályozására, hogy a hackerek ellopják a közösségi média-fiókokat:

1. Ne használja ugyanazt vagy egyszerű jelszót az összes fiókjához

Sok olyan közösségi média felhasználó, aki nem törődik számlájuk biztonságával, általában egyszerű jelszavakat, például születési idejét, becenévét stb., Vagy ugyanazokat a jelszavakat fogja használni minden fiókjukban. Ez azt jelenti, hogy ugyanazzal a jelszóval és néha ugyanazzal a felhasználónévvel rendelkeznek a Twitter, a Facebook, a Instagram, a Google Plus és más közösségi média fiókokhoz. Ez nagyon veszélyes lehet, mert ha a hackerek sikeresen ellopják az Ön jelszavait, ez azt jelenti, hogy minden szociális média-fiókja veszélybe kerül. Ez egy óvintézkedés, amelyet meg kell értenie annak biztosítása érdekében, hogy fiókjai biztonságban vannak a hackerekkel szemben.

2. Hozza magához a VPN-t, bárhová is megy

A VPN az az eszköz, amelyet használhat annak biztosítására, hogy a hálózati kapcsolat mindig biztonságos és magántulajdonban legyen, ami azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy milyen hálózatot használ, titkosíthatja a hálózati kapcsolatot a VPN-sel, és biztonságossá teheti a kapcsolatot ezzel. A biztonságos hálózat védett rendszert jelent az Ön számára, mivel a hackerek általában ellopják áldozataik szociális média-fiókjait azáltal, hogy először bejutnak az internetes hálózatba. Ezért fontos, hogy a VPN-t bárhová eljuttassa, és használja a VPN-t, amikor csatlakoznia kell az internethez, függetlenül attól, hogy milyen készüléket használ.

3. Használja a VPN-t minden kommunikációs alkalmazáshoz

A legtöbb, a mobil eszközökhöz elérhető kommunikációs alkalmazás általában a végpontok közötti titkosító rendszerrel van titkosítva. Ez azt jelenti, hogy a kommunikáció tartalmát csak azok a felhasználók olvashatják, akik ilyen kommunikációt kezdeményeznek. Egyetlen harmadik fél sem tudja figyelni a végpontok közötti titkosítási rendszert használó alkalmazások kommunikációját. Bár általában biztonságos lehet ezeket a kommunikációs alkalmazásokat további titkosítás nélkül használni, a VPN-re továbbra is szükség van annak a hálózatnak a védelme érdekében, amelyet ezek az alkalmazások használnak az üzenetek oda-vissza küldésére. Kettős rétegű biztonságot nyújt, amelyet a hackerek még nehezebb behatolni.

4. Ne nyisson meg gyanús szöveges üzenetet, e-mailt vagy hívást

A hackerek sok ember közösségi médiafiókjainak ellopására a leggyakoribb módszer hamis üzenetek, e-mailek vagy hívások küldése áldozatoknak. Ezután meg fogják utasítani az áldozatokat, hogy írjanak be felhasználónevüket és jelszavaikat egy hamis webhelyre, amely hasonló az eredeti közösségi média platformhoz. Miután az áldozatok megírták felhasználónevüket és jelszavaikat, akkor ténylegesen érzékeny információkat küldenek a hackereknek. Ezt adathalászatnak hívják, és ezt a rendszert sok ember megtévesztette. Ez az oka annak, hogy bár állandóan használja a VPN-t, mindig ajánlott, hogy vigyázzon a kapott üzenetekre, e-mailekre és hívásokra..

5. Használjon olyan tűzfalat és rosszindulatú programokat biztosító VPN-t

A VPN-szolgáltató kiválasztásakor tisztában kell lennie az általuk kínált szolgáltatásokkal. Minél kevesebb szolgáltatást kínál, annál inkább kerülni kell a VPN-szolgáltatások használatát. Mindig válassza azt a VPN-szolgáltatót, amely tűzfalat és rosszindulatú szoftvereket kínál a hálózati kapcsolat biztonságának növelése érdekében. A tűzfal funkció a legjobban megakadályozza a számítógépes támadások különböző formáit, míg a rosszindulatú programok elleni szolgáltatás biztosítja, hogy ne találkozzon rosszindulatú alkalmazásokkal, weboldalakkal, szoftverekkel és bármilyen más olyan fenyegetéssel, amely károsíthatja a rendszert, vagy személyes személyiségét felveheti. veszélyeztetett.

Ezek a tippek a VPN használatához, hogy megakadályozzák a hackerek a szociális média-fiókok ellopását. Ha követi ezeket a tippeket, nagyon kevés esélye van arra, hogy a rendszert hackerek célozzák meg, mivel ezt nagyon nehéz megsérteni. Még akkor is, ha a hackerek elég kitartóak, különféle biztonsági intézkedésekkel kell foglalkozniuk, amelyeket a rendszer körül tett, ami szinte lehetetlenné teszi a hackerek számára, hogy ellopják az Ön bizalmas információit..