Hogyan használják az üzleti tulajdonosok a VPN-t üzleti környezetükben?

A VPN használata a személyes eszközén nem ugyanaz, mint az üzleti környezetben történő használata. Bár maga a virtuális magán kapcsolat funkció nagyjából megegyezik, a virtuális magán kapcsolat használata üzleti környezetben gondos tervezést és megfontolást igényel. Nem csak a telepítés és a karbantartás költségei miatt, amelyek meglehetősen magasak, hanem az átfogó változásokkal is foglalkoznia kell, amelyeket a hálózaton alkalmaznia kell.


Vállalatának méretétől függően a VPN használata egyszerű vagy bonyolult lehet. A VPN előnyei azonban továbbra is nagyon fontosak a vállalat biztonsága és magánélete szempontjából. Az üzleti tulajdonosok a következőképpen használhatják ki a VPN-t üzleti környezetükben:

1. Válassza ki a vállalkozások számára testreszabott VPN-szolgáltatót

Nem minden VPN-szolgáltató képes kezelni a vállalati szintű telepítést. Ez különösen igaz az új vagy a kis VPN-társaságokra. Sokkal jobb, ha azt a szolgáltatót választja, aki kezelheti az üzleti telepítést és felhasználást. A nagy és jó hírű VPN-társaságok általában olyan üzleti VPN-szolgáltatást kínálnak, amelyet kisvállalkozások vagy vállalatok használhatnak. Az ilyen típusú virtuális magánhálózat-szolgáltató megválasztása sok fejfájástól és bajtól menti később, amikor sürgős támogatásra vagy segítségre van szüksége tőlük. A kifejezetten a vállalkozások számára kifejlesztett VPN-nek kiváló támogatási rendszere lesz, amely készen áll arra, hogy bármikor segítsen neked..

2. Aktiválja a VPN-kapcsolatot az összes társaság hálózatán

Amikor kiválasztotta VPN-szolgáltatóját, telepítenie kell a virtuális magánhálózatot az összes használt üzleti hálózatra. Ez azt a hálózatot jelenti, amelyet a vállalat különböző üzleti műveletek elvégzésére használ, valamint azt a hálózatot, amelyet az alkalmazottak használnak a vállalat rendszeréhez való hozzáféréshez. Ha véletlenül az Ön szolgáltatása felkínálja az ügyfelek számára, hogy hozzáférjenek a hálózati környezethez a nyilvános hálózaton keresztül, akkor külön kapcsolatot kell létrehoznia az ügyfelek számára. Az alapvető üzleti tevékenységeknek magánkapcsolatokkal kell maradniuk.

3. Követelje az alkalmazottait, hogy csak privát hálózaton keresztül csatlakozzanak

Ez azért fontos, hogy ellenőrizhesse üzleti biztonságát, biztonságát és magánéletét. Olyan rendszert kell létrehoznia, amely lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy csak a magánhálózaton keresztül csatlakozzanak a rendszeréhez. Ez különösen akkor fontos, ha alkalmazottai irodán kívül, vagy akár egy másik országban dolgoznak. Ha nem vagy óvatos, véletlenül kiszivárogtathatja az üzleti adatait, ha bármilyen hálózati kapcsolaton keresztül lehetővé teszi számukra, hogy az üzleti rendszerhez csatlakozzanak. Lehetséges, hogy nem biztonságos nyilvános hálózatokon keresztül kapcsolódnak a rendszeréhez, ami veszélyeztetheti az üzleti vállalkozást. Minden munkavállalót megkövetelni kell, hogy privát kapcsolaton keresztül férjen hozzá a rendszerhez.

4. Győződjön meg arról, hogy az online fájltároló titkosítva van-e a VPN-sel

Csakúgy, mint bármely más vállalkozás, a vállalat használhat egy bizonyos fájltároló szolgáltatást is, hogy a vállalat összes adatát biztonságban tartsa. Míg az összes online fájltárolási szolgáltatás minden bizonnyal jó titkosítási rendszert kínál az adatátvitel biztonságának megőrzése érdekében, a hackerek mindig behatolhatnak az online fájltárolóba. Tehát jobb, ha az összes hálózati kapcsolatot lefedi a VPN-sel, ideértve a fájltárolási szolgáltatáshoz való hozzáférést is. Azáltal, hogy vállalata adatait a helyi kiszolgálótól a magánhálózaton keresztül az online tárolási szolgáltatásra továbbítja, jelentősen növeli a vállalkozás biztonságát és magánéletét, biztosítva ezzel, hogy minden magán- és érzékeny adat folyamatosan biztonságban legyen..

5. Tanítsa meg alkalmazottait a vállalat adatvédelméről és biztonságáról

Nem számít, mennyire erős a biztonsági rendszer, egy alkalmazott egy hibája jelentős megsértést okozhat vállalkozása biztonsági rendszerében. Tehát jobb, ha időt és pénzt fordít arra, hogy oktatja alkalmazottait a társaság adatvédelmi és biztonsági bevált gyakorlatairól, amelyeket azonnal követhetnek. Ez magában foglalja annak biztosítását, hogy eszközszoftvereik naprakészek legyenek, csak privát vagy titkosított hálózatról csatlakozzanak, jelszavaikat rendszeresen cseréljék, a két tényezővel rendelkező hitelesítő rendszer segítségével csatlakozzanak a vállalati hálózatra, és így tovább. Ez minimalizálja az alkalmazottak esélyét az üzleti adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos nagy hibák elkövetésére.

Így kell az üzleti tulajdonosoknak használniuk a VPN-t üzleti környezetükben. Ha továbbra is az internetszolgáltató által biztosított kapcsolaton alapszik, anélkül hogy rejtjelezné, akkor jobb, ha hozzáadja a VPN-titkosítást az üzleti kapcsolathoz. Segít megvédeni üzleti tevékenységeit és adatait a potenciális fenyegetések minden típusától.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map