Azok az indokok, amelyek miatt sok szerverhelyet kínáló VPN-t kell használni

A VPN sikere attól függ, hogy a szolgáltató miként biztosítja a virtuális magánkapcsolat legjobb teljesítményét. A teljesítményt természetesen kiegyensúlyozni kell a jó biztonsági és adatvédelmi szolgáltatásokkal is, amelyek maximális védelmet nyújtanak felhasználóik számára. Ezen felül a kiszolgálók számának is elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy probléma nélkül válthasson közöttük. Nem szabad olyan szervertúlterhelést okoznia, amely csökkenti a böngészés teljesítményét, és lelassítja az általános sebességet és az oldal betöltési idejét.


Ezért fontos, hogy mielőtt a VPN-szolgáltatást választja, nézd meg, hogy hány szervert kínálnak a VPN-szolgáltatók a felhasználók számára. Biztosítania kell azt is, hogy ezek a szerverek a VPN-társaság tulajdonában álljanak, nem pedig a saját korlátozásukkal bérelt szervereket. Íme, hogy miért kell olyan VPN-t használni, amely számos kiszolgálóhelyet kínál:

1. A kiszolgáló túlterhelésének minimális veszélye áll fenn

Hidd el vagy sem, azok a VPN-szolgáltatók, amelyek nem biztosítanak elegendő kiszolgálót a felhasználók számára, sok szerverterhelést és instabil teljesítményt tapasztalhatnak. Ezért a felhasználóknak vagy lassabban kell böngészni, vagy egy bizonyos ideig nem tudnak kapcsolódni a problémás szerverhez. Ha ez megtörténik, akkor ez valóban zavarhatja a kényelmét a VPN szolgáltatás használatában. Ne feledje, hogy még a prémium vagy a fizetett VPN szolgáltatások is okozhatják ezt a problémát. Ezért kell választania azt, amely több kiszolgálóhelyet kínál, és ha lehetséges, sok kiszolgálóval mindegyik helyen. Ennek célja, hogy elkerülje a szerver túlterhelését és más szerverrel kapcsolatos problémákat a privát böngészés során.

2. Minden szerver biztosítja a legjobb teljesítményt

Több kiszolgálóhelynél ez azt jelenti, hogy a VPN-felhasználók el vannak osztva különböző kiszolgálók használatába, így nem használják ugyanazt a kiszolgáló-erőforrást egyszerre. Ilyen módon a VPN-szolgáltató megtarthatja az egyes kiszolgálókat a böngészési munkamenet legjobb teljesítményének biztosítása érdekében. Nem kell aggódnia, hogy a kapcsolat megszakad a böngészés közben, például videó streaming vagy zenehallgatás közben. Ez a lehető legkényelmesebb az online munkamenet során.

3. Könnyen válthat az előnyben részesített helyek között

A különféle országokban elhelyezett, több kiszolgálóhelynek köszönhetően nagyon könnyű váltani a kívánt helyek között. Az egyes országok minden szervere mindig elérhető lesz az Ön számára, mivel az erőforrás-felhasználás kiegyensúlyozott. A szerverről a másikra való áttérés nagyon könnyű lesz. Ez a tevékenység javíthatja a VPN-kapcsolat biztonságát is, így minden alkalommal magántulajdonban maradhat.

4. Különböző IP-címeket kaphat különböző célokra

Például, ha egy olyan videót szeretne megnézni, amely csak egy adott országban érhető el, akkor könnyedén átválthatja a VPN-szervert arra az országra, hogy megnézhesse. Ha a VPN-szolgáltató csak maroknyi kiszolgálóhelyet biztosít, ez nem lesz lehetséges Ön számára. Ennek oka az, hogy esetenként ahhoz, hogy harmadik fél tartalmához hozzáférjen, amely csak egy adott régióban érhető el, ehhez a régióhoz kell hozzáférnie az internethez. Ha a VPN-társaság nem nyújt kiszolgálót az adott ország számára, akkor nem érheti el ezt a tartalmat, még akkor sem, ha ugyanazon VPN-szolgáltatás másik kiszolgálóhelyét használja.

5. Jól használható több eszközhöz

Ha több eszköze van, és minden eszköznek csatlakoznia kell a VPN-hez, akkor ha több kiszolgáló hely van, akkor az egyes készülékeknél eltérések adódhatnak az egyes eszközökhöz csatlakoztatott szerver vonatkozásában. Lehet, hogy egy eszköz csatlakozik az amerikai szerverhez, míg egy másik eszköz csatlakozhat a német szerverhez. Ez különböző eszközökönként eltérő hozzáférést biztosít az egyes országok tartalmához, így megkülönböztetheti a VPN-kapcsolat használatának tapasztalatait..

Ez az oka annak, hogy olyan VPN-t kell használnia, amely számos kiszolgálóhelyet kínál. Minél több szerverhelyet kínál a VPN-társaság, annál jobb az Ön számára, mint felhasználó, a VPN-szolgáltatás előnyeinek kihasználására. Az egyes kiszolgálók teljesítménye stabil lesz, és maga a szolgáltatás általános minősége csillagokból áll. Minél kevesebb kiszolgálóhelyet kínálnak, annál valószínűbb, hogy a kiszolgáló túlterheli, ha egyszerre túl sok felhasználó használja őket.