Az okok, amelyek miatt a csak PPTP protokollt tartalmazó VPN-szolgáltatások nem biztonságosak

A VPN-szolgáltatás fenntartható létrehozásához nagy beruházásra van szükség a VPN-társaság részéről. Ez az oka annak, hogy ésszerű havi vagy éves díjat számol fel az Ön által használt szolgáltatásért. Különféle kiegészítő funkciókat kínálnak további díjakért, amelyek jobb védelmet nyújtanak az online tevékenységek során. Vannak olcsó vagy ingyenes VPN-szolgáltatások, amelyek nem akarnak túl sok pénzt költeni a fenntartható magánhálózati szolgáltatás felépítésére a felhasználók számára. Csak egy nagyon alapvető védelmi protokollt használnak, amely szerinte elég jó az átlagos felhasználók számára.


Igen, ez a szokásos gyakorlat az árnyékos VPN-szolgáltatók számára, akik ingyen vagy csak olcsón kínálják szolgáltatásaikat. Céljuk az, hogy egyre több és több felhasználót vonzzon be, hogy harmadik fél hirdetéseivel és egyéb ajánlataikkal pénzt szerezzenek felhasználóikra. A biztonsági protokollhoz egy egyszerű PPTP protokollt használnak, amely nem biztosít elegendő biztonságot és adatvédelmet a felhasználók számára. Kerülje az ilyen típusú VPN-szolgáltatásokat. A következő okok miatt nem biztonságos a csak PPTP protokollt tartalmazó VPN-szolgáltatások:

1. Ez elavult biztonsági protokoll

A PPTP-t a Windows 95 korszakától kezdve használják, és a biztonsági protokollt nem frissítették olyan gyakran, mint a mai fejlett biztonsági protokollok, erős titkosítással. Ez az oka annak, hogy az olcsó vagy ingyenes VPN szolgáltatások könnyen használhatják ezt a PPTP protokollt, mivel ennek a protokollnak a felhasználása nem jár valós költségekkel. Ez az elavult biztonsági protokoll azonban a felhasználók számára nagyon veszélyesvé teszi. Miért? Ennek oka az, hogy ha kizárólag erre a biztonsági protokollra támaszkodik, fennáll annak a veszélye, hogy adatai kiszivárognak, mivel az nem teljesen védett.

2. Biztonságosabb alternatívák léteznek

Például van egy OpenVPN protokoll, a PPTP biztonságosabb alternatívája, amely nyílt forrású és mindig frissítve van. Vannak más fejlettebb protokollok is, amelyek 256 bites titkosítási módszert használnak, amely biztosítja a hálózati kapcsolat állandó védelmét. Csak a jó és megbízható VPN-szolgáltatók használják ezeket a biztonságosabb alternatívákat saját magánhálózatuk számára, mivel ezek a protokollok jobban alkalmasak a felhasználó magánéletének és biztonságának védelmére. Nincs ok arra, hogy továbbra is használja a PPTP-t, ha kapcsolatba léphet a biztonságosabb alternatívákkal.

3. A PPTPről ismert, hogy nagyon sérülékeny a rosszindulatú támadásokkal szemben

Túl sok biztonsági lyukat fedeznek fel a PPTP protokollokban, és ezek a biztonsági lyukak általában gyenge belépési pontokká válnak a különféle rosszindulatú támadásokhoz. Még egy kezdő hacker is nagyon egyszerűen megpróbálja feltörni a PPTP protokollt, és zavarhatja az adatátvitelt e protokollon belül. Tehát különös óvatossággal kell eljárnia, amikor ezt a biztonsági protokollt használja a saját kapcsolatában. Röviden: ha csak PPTP-t használ, akkor valójában nem használ magáncsatlakozást, mivel az adatátvitelt könnyedén kitéve különböző rosszindulatú támadásoknak.

4. Rengeteg PPTP hacke elérhető

Bárki böngészhet egy ideig az interneten, és rengeteg PPTP hacker szoftvert találhat letöltésre. Ez azt jelenti, hogy bárki, még akkor is, ha az ember egyáltalán nem érti a hackelést, telepítheti a PPTP hacker szoftvert és feltörheti a rendelkezésre álló PPTP kapcsolatot. Ennek eredményeként könnyen megszakíthatják az adatátvitelt ezen a protokollon belül, és így felfedhetik a protokollt használó felhasználók fontos információit. Gondoljon arra, mikor használja ezt a protokollt magántevékenységekhez, például online bankoláshoz és vásárláshoz. Ha hitelkártya-adatait különféle online áruházakba helyezi, az emberek könnyen feltörhetik ezeket az információkat, ha ezt a gyenge PPTP protokollt használja.

5. Rengeteg hackerek célzott PPTP-protokollok

Végül, olyan sok hackerek vannak, amelyek a PPTP-protokollokat célozzák meg, mert nekik nagyon könnyű megtörni a protokoll biztonságát, és megszerezni a felhasználóktól származó fontos adatokat. Sőt, mivel még mindig nagyon sok ember használja ezt a protokollt, főleg ingyenes vagy olcsó VPN-szolgáltatásokon keresztül, továbbra is sok potenciális áldozat van ezen a hackeren. Ezeknek a hackereknek a biztonságosabb és fejlettebb biztonsági protokollját feltörni nagyon nehéz, és ehhez sok idő, erőfeszítés és készség szükséges. Ezért inkább feltörnek néhány PPTP-protokollt, mint korlátlan időt töltenek egy biztonságosabb protokoll feltörésére.

Ez az oka annak, hogy a csak PPTP protokollt tartalmazó VPN-szolgáltatások nem biztonságosak. Ha tényleg törődik a magánéletével, akkor látnia kell a VPN-szolgáltató által használt biztonsági protokollokat, és ellenőriznie kell, hogy a fejlett biztonsági protokollokat használják-e. Ha csak PPTP protokollt használnak, akkor mindenképpen váltsanak át egy másik VPN szolgáltatóhoz az online adatvédelem és biztonság érdekében.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map