Az IPv6 és a DNS szivárgásának megértése

Manapság a legtöbb ember továbbra is az IPv4 technológiához tartozó IP-címet használja, amely meglehetősen öregszik, mivel egyre több eszköz csatlakozik az internethez. Ez az oka annak, hogy az IPv6 technológiát éppen most vezetik be, bár ennek a technológiának az alacsony alkalmazási aránya miatt a mainstream elérése nagyon lassú. Az Ön internetszolgáltatója adja meg a hálózat IP-címét, és így elsősorban és leginkább az internetszolgáltatótól függ, hogy biztosítja-e az IPv4 vagy az IPv6 technológiát..


Míg az IPv6 az újabb technológia, amely lehetővé teszi, hogy több IP-címet rendeljen több eszközhöz az interneten keresztül, sok internetszolgáltató még mindig nem hajlandó ezt a technológiát saját internetes hálózatában használni különböző okok miatt. Az IPv6 technológia lassú bevezetése miatt fennáll annak a veszélye, hogy kiszivárogtatja az IP-címét és a DNS-címét, amikor VPN-kapcsolatot használ. Miért? Íme néhány dolog, amit meg kell értenie az IPv6 és a DNS szivárgásáról:

1. A legtöbb VPN szolgáltatás figyelmen kívül hagyja az IPv6 kéréseket

Tehát, annak ellenére, hogy az internetszolgáltató biztosítja az Ön IPv6 készletéből hozzárendelt IP-címet, a használt VPN-szolgáltatás nem mindig igaz. Még mindig sok VPN-szolgáltató figyelmen kívül hagyja a v6 internetprotokoll kéréseit, ami azt jelenti, hogy az IPv6 készletből hozzárendelt IP-cím nem lesz használható, ha a magánhálózatot használja. A VPN-szolgáltatás ehelyett a kéréseit IPv4-kérelemként ismeri fel, vagyis az eszközöket csak az IPv4-készletből hozzárendelt IP-címmel ismeri fel. Az ilyen típusú téves konfiguráció a VPN szolgáltatás és az internetszolgáltató között az, ami általában okozza a DNS vagy az IP cím szivárgását.

2. Az IPv6 technológiát teljes egészében el kell fogadni annak érdekében, hogy valódi adatvédelmet biztosítson Önnek

Mivel az Internet Protocol v6 technológia még mindig meglehetősen új, és ennek a technológiának az elfogadási aránya még nem érte el a mainstream felhasználókat, ez azt jelenti, hogy néhány év elteltével továbbra is ragaszkodunk az IPv4 technológia használatához. Eközben, ha valóban azt akarja, hogy az IPv6 használható legyen magánéletének védelme és bármilyen IP-cím vagy DNS-szivárgás megakadályozása érdekében, ezt a technológiát minden fronton alkalmaznia kell. Ez azt jelenti, hogy az operációs rendszernek támogatnia kell az IPv6-ot, az eszközét konfigurálnia kell az IPv6-hoz, az internetszolgáltatónak engedélyeznie kell az IPv6-ot, és a VPN-nek el kell fogadnia az IPv6-kéréseket. Emellett továbbra is hajlamos arra, hogy időnként DNS- és IP-szivárogást tapasztaljon meg.

3. Ha nincs eltérés, a szivárgás megtörténhet

A szivárgás akkor fordulhat elő, ha eltérés van az ISP, a VPN szolgáltató, az operációs rendszer és még az egyes eszközök konfigurációjában. Ha a konfiguráció bizonyos szempontból nem egyezik meg, a szivárgás bármikor megtörténhet. Valójában, mivel a hálózat minden elején engedélyezni kell az Internet Protocol v6 technológiát, konfigurálnia kell az összes kapcsolódó szolgáltatást, hogy a régi IPv4 helyett ezt az IP-címkészletet tudja használni. Csak a teljes konfiguráció az összes fronton megakadályozhatja a DNS vagy az IP-cím szivárgását.

4. A DNS-szivárgások elsősorban a konfigurációs hibák miatt fordultak elő

Az Internet Protokoll v6 konfigurálása az ön számára is nem egyszerű feladat. Jelenleg csak a technológiai szakemberek könnyedén meg tudják csinálni, és a legtöbb felhasználó számára az új IP-címtechnológia konfigurálása még mindig elérhetetlen. Ennek oka az, hogy magában foglalja az operációs rendszer konfigurációjának bizonyos módon történő megváltoztatását, amelyet a legtöbb felhasználó határozottan nagyon nehéznek talál. Ezenkívül nem minden internetszolgáltató nyújtja be az IPv6 technológia engedélyezésének kérését a rendszerében. Tehát minden olyan hálózati szolgáltatást ki kell választania, amelyet nagyon óvatosan használ.

5. A DNS szivárgás nem olyan súlyos, mint az IP-cím szivárgása

A DNS-szivárgás pillanatában, amely a konfiguráció eltéréséből adódhat, csak kevés információt tár fel a helyéről. Ez azt jelenti, hogy amikor a DNS kiszivárog, a harmadik felek csak láthatják, honnan származott, és milyen ISP-t használ. De még nem tudják pontosan meghatározni a helyét. Amikor azonban szivárog az IP-cím, a harmadik fél megtalálja az aktuális tartózkodási helyét. Tehát más szavakkal: bár a DNS-szivárgás bekövetkezhet, az Ön személyes adatainak károsodása nem olyan súlyos, mint amikor IP-cím szivárog..

Ezeket kell megérteni az IPv6 és a DNS szivárgásáról. Az IPv6-nak az IP-címtechnológia következő generációjának kell lennie, amelyet egyre többen használnak. Minél inkább elhagyják a régi Internet Protocol v4 technológiát, annál jobban meg tudják védeni magánéletüket az interneten. Mindaddig, amíg a régi és az új IP-címtechnológia között még mindig vannak téves konfigurációk, a DNS-szivárgás vagy az IP-cím szivárgása bármikor megtörténhet, és tisztában kell lennie ezzel a kockázattal, ha olyan VPN-szolgáltatást választ, amely a lehető legjobban megvédi az Ön személyes adatait. út.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map